De flesta människor tycker om att resa. Allt fler reser mer och mer, vi resgalna människor får helt enkelt inte nog av att se och uppleva nya platser när vi väl har börjat utforska världen. Men något som hindrar många från att kunna resa är det ständiga problemet med att vardagsekonomin tyvärr inte riktigt räcker till för att bekosta våra resedrömmar. Smakar det så kostar det vanligtvis också.

EN ALTERNATIV VÄG TILL UTÖKAD RESKASSA

Att resa är tyvärr mycket sällan gratis. En alternativ väg till att utöka reskassan är att våga prova lyckan på Keno. Att kunna resa tack vare vinstpengar är inte helt dumt, det känns lite roligare att spendera pengar som du inte har arbetat hårt för genom att slita på jobbet. Hur glassigt låter det inte att kunna säga ”jag drar till Karibien med nästa plan, jag vann pengar på lotto”?

På Keno har du en ny chans att bli miljonär varje dag, som max kan du vinna upp till hela 15 miljoner. Om du vill prova lyckan och kanske kamma hem en rejäl respott – testa Keno. Kanske är det du som sitter på ett flygplan redan imorgon tack vare att du vågade chansa på en alternativ väg!

Mexikanska pesos

Hur går Keno till?

Du väljer mellan ett till elva nummer i varje spel. I spelfältet väljer du ut olika nummer mellan 1 till 70. Ju fler rätt du får i dragningen – där raden består av 20 nummer – desto mer vinner du. Av det antal nummer du valt (max 11 st) så representerar varje antal en egen vinstnivå.

Vilken vinstnivå och vilka nummer man vill satsa på är upp till var och en. Många spelare har återkommande favoritnummer som man trivs med att spela på. Vinsterna i Keno är fasta. Kung Keno dubblar din insats – vinner du så vinner du det dubbla eller mer! Du kan också spela systemspel, vilket ger chans till fler vinster och en möjlighet att vinna på olika kombinationer.

Spelstoppet för Keno och Kung Keno är kl 18.25 på vardagar och 17.25 på helger. Dragning i Keno visas därefter varje dag på TV4 kl. 18.50 på vardagar och kl. 17.55 på helger. Om du missar lottodragningen på TV kan du istället se resultatet med vinster och vinnare enkelt och smidigt onlinevia Kenosoch Kung Kenos hemsida för lottoresultat. Webbplatsen uppdateras direkt efter varje dragning.På hemsidan ser du hur spelare vunniti samtliga Kenonivåer.

Lite rolig kuriosa om Keno

Keno är ett av Sveriges populäraste lottospel, spelet är klassiskt men fortfarande lika spännande som när det kom hit år 1990. Själva ordet Keno är franska och kommer från ordet ”Quine” vilket betyder ”fem vinnande nummer”.

Spelets slogan i Sverige var från början “Lite mer än Bingo, lite mer än Lotto, lite mer än poker – mycket roligare”. Nu mera använder man sig utav den gotländska sloganen ”Lett och vinne”. Många tänker på just Gotland när man hör ordet Keno eftersom lottodragningarna på TV4 sänds ifrån Gotland, men spelidén kommer ursprungligen hela vägen ifrån Kina.

Du kan följa mina reseäventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller via Youtube här.

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.