Det finns många städer i Europa att besöka, men vilka är trygga och vilka bör du undvika? I det här inlägget kommer jag dela med mig av mina 10 mest trygga städer att resa solo till i Europa. Det bästa med Europa är att du kan somna i en stad och vakna upp i en annan stad eftersom städerna ligger så pass nära varandra och att resa mellan gränserna nuförtiden tar inte mer än bara några timmar. Det här är mina favoritstäder i Europa för soloresenärer!

Eiffeltornet i Paris

Florens, Italien

10 Trygga Städer i Europa Jag Rekommenderar att Resa Solo till

Nedan följer en lista på 10 städer i Europa som jag rest till solo till och där jag känt mig som mest tryggast och säkrast. Dessa städer kan jag rekommendera till 100% för den som vill resa själv. Varför inte över en weekend? Självklart finns det många fler städer i Europa men dessa 10 städer är, enligt mig, säkra kort att resa solo till.

1. Zürich, Schweiz

Schweiz som helhet är ett av de säkraste länderna att resa solo till, men Zürich är den stad som jag tycker är den mest tryggaste staden för soloresenärer. Zürich är tillräckligt stort för att vara intressant för några dagar över en weekend då staden ger både den här härliga bykänslan samtidigt som den är full av slingrande gränder och vykortsvänliga vyer.

Zurich

2. Bryssel, Belgien

Bryssel är ett säkert kort att resa solo till. Det är Europas huvudstad och den överraskar med imponerande matkonst och kulturell mångfald. Att åka hit några dagar för att äta våfflor, strosa omkring i gränder samt beskåda den kultur som finns här är oförglömlig. Dessutom måste du prova att äta äkta belgisk choklad, ett måste att göra i Bryssel som turist!

Bryssel

Bryssel

3. Stockholm, Sverige

Stockholm – min hemstad! Faktiskt en säker och trygg stad att besöka. Ett definitivt måste, speciellt på sommaren! I Stockholm finns massor med saker att se och göra och hit reser många soloresenärer, tro det eller ej. Om du går till fots kommer du inse hur stor denna huvudstad är och hur mycket det skiljer sig mellan de olika områdena, allt från gamla stan till Östermalm. Hör gärna av dig till mig om du kommer till Stockholm!

Stockholm

Stockholm

4. Budapest, Ungern

Budapest är en dold pärla som ökar i popularitet för varje år som går. Den ungerska huvudstaden är otroligt charmig och en perfekt stad att vistas i som soloresenär. Budapest är en av de billigaste huvudstäderna att besöka i Europa, vilket gör det till en utmärkt destination för dig som vill resa solo. Staden är även full av sevärdheter, monument och unika stadsdelar att upptäcka, vilket ger dig som soloresenär massor av aktiviteter för att vara upptagen i några dagar.

Budapest

Budapest

5. London, England

London är en stad jag aldrig tröttnar på och kan återvända till många gånger i mitt liv. Den här staden har så många saker att se och göra, det är det perfekta valet för soloresenärer som föredrar att hålla sig upptagna och fördjupa sig i historia och kultur. London erbjuder massor av aktiviteter såsom Big Ben, Westminster, Londoneye, Piccadilly Cirkus, etc. Denna stad charmar mig på nytt varje gång jag vistas här!

Tower Bridge

6. Paris, Frankrike

Paris är inte bara för nykära par. Det är även ett perfekt och tryggt resmål för dig som vill resa solo! Jag skulle rekommendera att vistas i: St Germain, Le Marais och 1: a arrondissementet (nära Louvren). Dessa är också riktigt centrala platser att utforska staden från, vilket görs bäst till fots. Paris är staden du ska gå i, så ta på dig ett par bekväma skor och upptäck en av Europas i särklass tryggaste städer!

Eiffeltornet i Paris

7. Amsterdam, Nederländerna

Varje gång jag har besökt Amsterdam har jag rest solo och jag måste säga att det fortfarande är en av de bästa städerna att uppleva under din livstid. Amsterdam är en av de vackraste, surrealistiska städerna att resa till solo och särskilt på vintern (utan sommarturisterna!) Det här är en bra stad för soloresenärer för du kommer att träffa massor av andra soloresenärer och glöm inte att njuta av de historiska platserna staden har att erbjuda!

Amsterdam

Amsterdam

8. Köpenhamn, Danmark

Köpenhamn är en riktigt säker, trygg och vacker stad att besöka som soloresenär. Några dagar här räcker för att du också kommer vara förtjust i staden! Köpenhamn, likt många andra städer, är en av de dyrare städerna i Europa så min rekommendation är att spara lite pengar innan du reser hit.

Köpenhamn, Danmark

9. Rom, Italien

Älskade Rom! Denna stad är en av mina favoritstäder i hela Europa! Rom har massvis med saker att se och göra men rusa inte igenom allt på en gång utan ta en upplevelse i taget. Se till att spendera lite fler dagar här, det kommer du behöva för Rom är en av de charmigaste städerna jag vet och också en av de tryggaste som soloresenär!

Colloseum, Rom

Rom, Italien

10. Florens, Italien

Som en av de vackraste städerna i Italien och full av historia och konstkultur, kommer du som soloresenär älska Florens! Här finns många utbytesstudenter som studerar i staden så du kommer inte ha några problem att träffa människor, likaså är det många soloresenärer som reser hit för att det är en så pass trygg stad. Vill du upptäcka historia, konst och kultur är det definitivt Florens du ska resa till och glöm inte att gå till fots inne staden, dessa gränder är bland de charmigaste jag vet!

Michelangelo Plaza i Florens

Bryssel

Stockholm

Följ gärna mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller på Youtbue här.

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

  1. Bra tips! Av de städer du räknar upp har jag varit i Bryssel, London, Paris, Köpenhamn och Rom. Ja och Stockholm förstås. I samtliga dessa städer har jag antingen varit helt själv eller gått runt själv en stor del av tiden och håller absolut med dig om att det känns tryggt. Om jag skulle gjort en sådan här lista så skulle jag lagt till Venedig också. Där sprang jag runt själv en hel del förra sommaren medan resten av familjen vilade benen på hotellet, och det är nog den stad där jag känt mig allra tryggast när jag varit ensam.

    • Charlotte Lundquist Reply

      Kul att du rest så mycket själv! Jag håller helt med dig, Venedig är också en trygg stad att resa själv i. Nu är det här en topp 10 lista, gör jag en topp 20 lista kommer Venedig definitivt med på den 😉 Tack för fin kommentar!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.