Jag har tidigare skrivit ett inlägg där jag svarar på alla era frågor om hur det är att vara flygvärdinna generellt sätt, hur man blir flygvärdinna samt massor med tips från min tid som flygvärdinna som du kan läsa mer om i det här blogginlägget. Eftersom ni även hade en del frågor specifikt om hur det är att vara flygvärdinna för flygbolaget SAS, har jag skrivit detta inlägg med svar på alla era frågor om livet som flygvärdinna för flygbolaget SAS. Flygvärdinna på SAS

Frågor och Svar om Mitt Liv Som Flygvärdinna på SAS

Är du nyfiken på hur livet generellt sätt är att vara flygvärdinna, hur det fungerar i praktiken samt hur man blir flygvärdinna kan du läsa mina svar på alla era frågor som jag har samlat i det här inlägget. 

Förutom en del generella frågor dök det även upp en och annan fråga om hur det är att vara flygvärdinna på flygbolaget SAS. SAS är ett flygbolag som står mig varmt om hjärtat och som jag helst av allt flyger med, speciellt inom Europa samt om jag vill ha direktflyg längre än så. Jag försöker alltid att resa med SAS då jag tycker det är ett väldigt bra flygbolag.

Augusti 2013 slutade jag som flygvärdinna på Qatar Airways (du kan läsa mer om det i det här inlägget) och började istället som flygvärdinna på SAS. En omställning på både gott och ont. Det finns för och nackdelar med allt och så även med att vara flygvärdinna på dessa två flygbolag. Flygvärdinna SAS

Här kommer mina svar på era frågor om mitt liv som flygvärdinna för SAS:

Vad var största skillnaden mellan Qatar Airways och SAS?

Den största skillnaden mellan att vara flygvärdinna på Qatar Airways och SAS skulle jag säga är arbetskulturen och sammanhållningen bland kollegorna. Qatar Airways hade på min tid (2011-2013) väldigt mycket regler att hålla sig till och minsta lilla fel kunde leda till att du inte fick behålla jobbet medan SAS var mer öppna och hjärtliga mot varandra, både mot passagerarna och kollegor sinsemellan.

Vi hade roligt tillsammans som kollegor på SAS när vi flög, något jag inte uppfattade på samma sätt med Qatar Airways. Det var på något sätt ”lättare” att jobba som flygvärdinna på SAS samtidigt som en stor skillnad flygbolagen emellan är att Qatar Airways flyger över hela världen, något som inte SAS gör, vilket är väldigt synd.

Så jag skulle säga: 

  • Arbetskulturen
  • Sammanhållningen
  • Destinationerna

Varför byte du till SAS?

När jag slutade på Qatar Airways kände jag att jag ville komma hem och jobba i Sverige men ändå fortsätta som flygvärdinna. Jag saknade mina vänner och min familj i Sverige samt att jag tyckte jag började bli till åren och ville hitta en livskamrat och helst ”leta” efter någon i Sverige. SAS var perfekt för mig då jag ville fortsätta flyga och jag hade vänner som jobbade på SAS.

Varför slutade du som flygvärdinna på SAS?

Jag slutade därför att jag först trappade ner från en heltidstjänst som flygvärdinna på SAS, till att vara timmis, vilket innebar att jag hoppade in då och då när det behövdes personal, oftast på helgerna. Jag hade istället ett annat heltidsjobb måndag- fredag 08.00-17.00 och flög utöver det på helgerna. Så höll jag på i 1,5 år tills jag kände att kroppen inte orkade med så mycket jobb och jag kände aldrig att jag var ledig och kunde träffa mina vänner, något som var anledningen till att jag också flyttade hem. Jag ville helt enkelt göra karriär på ”marken”, dvs på kontor och tjäna massa pengar och ha en fin titel, något jag ville satsade på då.

Hur mycket var du ledig i månaden när du flög för SAS?

Bra fråga, eftersom man inte jobbar måndag- fredag är det svårt att säga. Man räknar istället på hur många timmar man jobbar totalt sett på en månad. Vissa månader kunde jag vara ledig 12 dagar i månaden, andra 10 eller ibland till och med 16 dagar. Beroende på om man flugit korta sträckor eller varit borta 5 dagar irad. Som sagt, det går inte riktigt att räkna på det på samma sätt som ett ”vanligt” kontorsjobb.

Hur kunde en dag se ut på SAS?

Jätteolika! En dag kunde jag börja tidigt på morgonen (checka in 05.20) och då flyga första morgonmaskinen till Köpenhamn fram och tillbaka för att sen flyga Frankfurt fram och tillbaka på samma dag. Detta är en minst 12 timmars arbetsdag! En annan dag kan jag checka in sent på eftermiddagen för att enbart flyga till Umeå, stanna över natt där och sen fortsätta ner till Stockholm dagen efter och därifrån i sin tur flyga till Göteborg fram och tillbaka och sen till London fram och tillbaka. Så en dag kunde jag flyga en flygning medan en annan dag göra 5 flygningar. Flygvärdinna SAS Flygvärdinna på SAS Flygvärdinna SAS

Vad var det bästa med att vara flygvärdinna för SAS?

Kollegorna, helt klart! Vilket härligt gäng det finns på SAS. Jag hade alltid kul, på nästan varje flygning! 🙂

Hur många är ni som arbetar ombord på en flygning med SAS?

Gör du en flygning inom Europa kan det vara mellan 5 till 6 personer i besättningen. Du har alltid 2 piloter, sen har du en purser som bestämmer ombord, därefter beroende på flygplanstyp är ni 2 eller 3 personer till i kabinen.

Hur gör man för att bli flygvärdinna för SAS?

Gå in på SAS hemsida och klicka vidare på ”Jobba hos oss” annars kan du komma direkt till ansökan om att bli flygvärdinna eller flygvärd genom att klicka på denna länk.

Vill du inte fortsätta arbeta i flygbranschen?

Både ja och nej. Absolut, det är helt fantastiskt att vara inom flygbranschen och på ett sätt är jag det fortfarande, fast som passagerare väldigt ofta. Jag flyger på heltid med resebloggen och jobbar med den men samtidigt skulle jag absolut vilja hoppa in och hjälpa till lite då och då på ett flygbolag, men på marken eller huvudkontoret. Att flyga som flygvärdinna känner jag mig färdig med däremot 🙂

Reser du billigt för att du har varit flygvärdinna?

Inte längre tyvärr. Det är en fantastisk arbetsförmån man har när man jobbar inom flygbranschen men när man slutar har du inte tillgång till de billiga biljetterna längre. Så nej, idag reser jag inte billigt bara för att jag varit flygvärdinna tidigare. Jag önskar dock att det hade varit så! 😉 Flygvärdinna SAS Har du fler frågor till mig kring livet som flygvärdinna på SAS, tveka inte att höra av dig!

Du kan läsa alla mina tidigare inlägg från kategorin ”Flygvärdinna” genom att klicka på den här länken. Följ gärna mig på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller prenumerera på min Youtube kanal här!

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.