Min Ultimata Resguide Till Paris, Frankrike

Paris är kärlekens huvudstad! Jag har spenderat en weekend i Paris och tänkte ge er läsare mina Topp 10 Bästa Sightseeing Tips vad man kan se och göra i Paris över en weekend. Jag hade gärna åkt till Champagne distriktet men det fanns det tyvärr inte tid till så det är en dröm som jag fortfarande vill uppfylla och får bli nästa gång 🙂

Här är mina Topp 10 Bästa Restips Till Paris:

1. Eiffeltornet

Om det är något du bör se när du är i Paris är det definitivt Eiffeltornet! Vackrare byggnad än denna finns det inte, tycker jag. Den är värd att se både dagtid och kvällstid. Köp med en baguette, jordgubbar och en flaska champagne och sätt dig på gräsmattan framför Eiffeltornet och njut av en underbar picknick. Har du inte åkt upp i Eiffeltornet rekommenderar jag att göra det 🙂 Du kan läsa mer om mina Tips för just Eiffeltornet i det här inlägget. 

2. Louvren

Det kanske mest berömda museet i hela världen heter Louvren eller Le Louvre som fransmännen säger. Det är i allafall det största nationalmuseet i Frankrike och mest besökta i hela världen. Här bodde Napoleon en gång i tiden och innanför väggarna hittar du den absolut mest kända målningen någonsin; Leonardo Da Vincis målning ”Mona Lisa”.

3. Triumfbågen

Triumfbågen eller Arc de Triomphe är en monumental valvbåge. Den ligger högst upp på Avenue Champs Élysees mitt i en väldigt trafikerad rondell och är mycket svår att ta sig över till. Jag rekommenderar att gå under vägen och rondellen för att komma in till Triumfbågen om du vill ta dig högst upp för att få en panoramavy över Paris. Härifrån får du utsikt över Eiffeltornet och resten av Paris.

4. Sacré Coeur

Sacré Coeur är en romersk- katolsk kyrka som ligger en bit norrut i Paris. Jag skulle inte säga att det är gångavstånd dit som det är till allt annat i Paris, åk taxi eller ta tunnelbanan hit. När du väl är här känns det som om du befinner dig i Gamla Stan, det är många mysiga kaféer och restauranger och massor med souvenirbutiker. Härifrån har du en oslagbar utsikt över hela landet känns det som, den ligger nämligen på den högsta punkten i Paris.

5. Notre Dame

Notre Dame är en väldigt fin katedral i Paris. Kanske känner du igen den från filmen ”Ringaren i Notre Dame” 🙂 Har du tid tycker jag du ska gå in här och se hur vacker den är. Om inte annat är det värt att ta en bild när du befinner dig utanför den fina katedralen. Den är mäktig!

6. Ta en Champagne paus

Du kommer säkert gå en hel del och då menar jag verkligen en hel del 🙂 Släck därför törsten med ett stopp på Ralph Laurens restaurang ”Ralphs” eller på ett brasserie som finns överallt längs Paris gator och drick champagne. Varför inte beställa in ostron samtidigt? Du är ju ändå i Paris 😉

7. Åk Sightseeing båt på floden Seine

Känner du att du gjort allt som finns i Paris eller är det första gången du befinner dig här? Oavsett rekommenderar jag att ta en båtsightseeing tur längst med floden Seine. Det finns många olika sightseeing företag som erbjuder detta och du kommer enkelt att hitta dom när du är i Paris. Vi startade vår tur precis utanför Louvren. Otroligt turistigt men så mysigt att göra! 🙂

8. Ät frukost i Luxembourgträdgården

Vill du göra något riktigt Parisigt och mysigt ska du besöka Luxembourgträdgården. Det är en park i centrala Paris som ligger mellan Quartier Latin och Montparnasse och är populär av både turister och parisare. Trädgårdsanläggningen är centrerad runt Luxembourgpalatset och framför den finns en åttakantig fontän. Det finns både utomhuscaféer och massor av stolar till förfogande. Mitt tips är att köpa med sig egen frukost och slå sig ner på gräsmattan och njuta av miljön som omringar dig. Det här är en fantastiskt fin trädgård!

9. Galeries Lafayette shoppingcenter

Galeries Lafayette är ett stort shoppingcenter i Paris. Perfekt att gå till om vädret inte är så bra för sightseeing. Det är varsitt shoppingcenter, ett för kvinnor och ett för män. Praktiskt på ett sätt så bägge två kan shoppa samtidigt men lite trist då jag vill shoppa tillsammans med min partner. Men vilken fantastisk byggnad, otroligt vacker inuti shoppingcentret. Det kan man inte tro utifrån men det här är en ”Wow!” känsla, helt klart värt ett besök även om du inte vill shoppa!

10. Hänglås på bron

Det är känt att många kärlekspar hänger ett hänglås på bron Pont des Arts och slänger nyckeln i floden Seine. Med en totalvikt på 45 ton har Parisarna varit tvungna att klippa bort alla hänglås på den bron då den gav vika. Istället har många fäst hånglås på andra broar runt omkring i Paris. Du kommer bli överraskad och fascinerad över hur många hänglås det faktiskt hänger på broarna. Jag har aldrig sett så många hänglås på ett och samma ställe. Kul att se och varför inte passa på att fria när du ändå är här 😉 Orkar du inte gå till fots, finns det många andra alternativ att upptäcka Paris, Hop on Hop off buss, båt, tunnelbana eller taxi. Jag rekommenderar alltid att åka Hop on Hop off bussen som åker runt till alla ställen i Paris som jag har skrivit om ovan. Praktiskt och väldigt smidigt! Vad tycker du bäst om att uppleva i Paris?

Trevlig resa!
//Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.