Oavsett var du bor i världen så tycks levnadsomkostnaderna bara stiga och stiga. Samtidigt som du kanske motvilligt betalar lite extra för morgonkaffet, kassen med matvaror eller kemtvätten finns det sannolikt många platser där varje liten sak du tar dig för, utom möjligen att spela blackjack online, kostar lite, eller mycket, mer.

Världens 6 Dyraste Städer

Årets undersökning om levnadsomkostnader runt jorden från The Economist Intelligence Unit avslöjar vilka städer som är dyrast att leva i. Rapporten rangordnar 133 städer runt om i världen baserat på mer än 400 enskilda priser hos 160 produkter och tjänster.

De dyraste städerna i världen:

Enligt rapporten The Worldwide Cost of Living är dessa världens 6 dyraste städer:

  1. Singapore

Singapores horisont

Källor: Pixabay

Singapore, juvelen i sydöstra Asiens krona, innehar titeln som världens dyraste stad för femte året i rad. Denna rika stad med en befolkning på dryga 5,3 miljoner kan skryta med sitt varma tropiska klimat, sin fantastiska horisont, god mat och en levande kultur med kinesiska, malajiska och indiska influenser. Singapore är ett blomstrande ekonomiskt nav och beskrivs som en av Asiens ekonomiska ”tigrar”. Staden har kommit en lång väg sedan sin blygsamma början som handelsutpost i det brittiska kolonialväldet. En hyfsad flaska bordsvin på 750 ml kostar 23,86 kr i denna vackra stad och en brödlimpa kostar 3,71 kr. Husgeråd är betydligt billigare än i andra asiatiska storstäder, så det är de höga kostnaderna kopplade till att äga en bil som ligger bakom topplaceringen.

  1. Paris

Skyhöga kostnader i Paris

Källor: Pixabay

Paris har återtagit titeln som världens näst dyraste stad efter sin sjundeplats 2017. Det är den enda staden i euro-området som återfinns inom topp 10. Då den är känd världen över för sitt mode, sin kultur och sin mat är Paris ett av världens mest välbesökta turistmål. Ett kort besök i ”staden av ljus” kan anstränga din plånbok, så de som bor här permanent måste kunna vända på slantarna. Cigaretter, alkohol och transporter ligger på rimliga nivåer jämför med andra europeiska städer, men Paris dras med en av de högsta hyreskostnaderna i hela Västeuropa.

  1. Zürich

Fågelperspektiv på Zürich

Källor: Pixabay

Zürich delar andraplatsen med Paris och placerar sig en plats högre än året innan. Trots sin relativt ringa befolkning är den känd som en av världens viktigaste finansstäder och placerar sig genomgående på topp tio-listor över de städer i världen med högst livskvalitet.

  1. Hong Kong

Hong Kong

Källor: Pixabay

2017 blev Hong Kong den näst dyraste staden i världen, men nu har den halkat ner till fjärde plats. Hong Kong är en viktig hamn och likt många av sina motsvarigheter i toppen av listan är staden ett etablerat globalt finansnav. Tillsammans med Tokyo och Seoul är Hong Kong den dyraste platsen i världen att köpa stapelvaror. Horisonten som är full med skyskrapor är imponerande, men det är även de enormt höga kostnaderna för att bo och leva.

  1. Oslo

Oslo

Källor: Pixabay

Den norska huvudstaden kniper femteplatsen på årets Worldwide Cost of Living Report. Oslo steg sex platser på listan jämfört med förra årets elfteplats. Oslo är Europas snabbast växande huvudstad och utnämndes till Europas gröna huvudstad år 2019. Denna snabbväxande storstad har ett av världens minsta koldioxidavtryck och hyllas för sin utmärkta stadsplanering, sitt transportsystem och sin strävan efter hållbar matproduktion.

  1. Genève

Genève

Källor: Pixabay

Med Alperna omkring sig och en utsikt över ikoniska Mont Blanc inom stadsgränsen hamnar Genève på sjätte plats på listan. Genève är ett globalt nav för diplomati och hyser huvudkontoren för FN i Europa och Röda korset. Invånarna må ha betydande levnadsomkostnader men det verkar vara värt det eftersom staden ständigt rankas som en av världens bästa att bo i.

Du kan följa mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller via Youtube här! 

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.