När man reser så pass mycket som jag gör är förseningar, inställda flyg och stundtals långa transits ”en del av jobbet”. Jag vet inte hur många gånger jag stressat fram till incheckningsdisken med andan i halsgropen (efter att taxin till flygplatsen fastnat i rusningstrafiken) för att höra att just mitt flyg blivit överbokat eller senarelagts. Oräkneliga är även de gånger jag behövt genomlida fruktansvärt långtråkiga (med betoning på l-å-n-g-tråkiga) transits på oglamorösa flygplatser där gråa heltäckningsmattor och hårda plaststolar är standard, och det enda som serveras är trötta ostmackor som sett bättre dagar. 

Världens mest Underhållande Flygplatser

Lyckligtvis balanseras nämnda dysterheter alltid upp med lika många solskenshistorier om oväntade uppgraderingar till business class, härliga möten med andra försenade passagerare, och lyxiga flygplatsupplevelser. Det är ju just mixen mellan det väntade och det oväntade, det glamorösa och det rustika, det äventyrliga och lugna som gör resande så magiskt i min mening. 

Qatar Airways Dreamliner Business Class

Mot denna bakgrund tänkte jag i detta inlägg guida er igenom några av världens mest underhållande flygplatser. Jag kan lugnt säga att jag välkomnar en försening eller två på någon av dessa då de ibland har lika mycket eller mer att erbjuda än tillhörande resmål.

Glamour brukar inte vara det första ordet som slår en när en föreställer sig flygplatser. På Amsterdams Schipol i Holland och McCarran International airport i Nevada, USA kan du dock få en rejäl dos med glitter och underhållning i samband med din flygupplevelse. Båda dessa flygplatser har nämligen sina egna casinon som du kan besöka för att pröva lyckan och slå ihjäl några timmar på. Den som känner sig för lat eller för nerklädd kan istället luta sig tillbaka i fåtöljen i avgångshallen och hålla sig till alternativen

singapore flygplats
flickr/Nan-Cheng Tsai

Singapore Changi International Airport har fem år i rad utnämnts till världens bästa flygplats av webbsidan Skytrax. Jag är inte förvånad, få flygplatser kan konkurrera med olika typer av trädgårdar (bland annat en med enbart kaktusar), biosalong, swimming pool, snooze-lounger för tupplur eller avkoppling, eller ett eget spa där du kan unna dig en återfuktande ansiktsbehandling efter den torra flygplansluften, eller ta en välförtjänt massage efter allt stillasittande.

För den konstintresserade rekommenderas en rejäl försening på San Fransisco International. SFO museet vilket består av mer än 20 gallerier fördelade på fyra terminaler invigdes 1980. Till dags dato ställs här ut en rad olika utställningar som är öppna för såväl passagerare som icke flygande besökare.

Vill du åka skridskor, spela golf, gå på bio eller dricka kaffe på ett kitschigt Hello Kitty cafe? Då är Incheon International Airport i Sydkorea stället för dig. Även denna flygplats har utmärkt sig som en av världens bästa vilket är föga oväntat. Passa på och njut av det lokala koreanska köket på flygplatsrestaurangen Food on Air med delikatesser som bibimbap och kimchi. Här finns även rätter från det internationella köket för den med lite mer traditionella smaklökar. 

Hamad international airport

Inför nästa resebokning vore det avslutningsvis alltså inte så dumt att, utöver valet av slutgiltig destination, fundera på var du helst blir försenad eller får ditt flyg inställt. Det kan faktiskt visa sig vara en total lyckträff!

Vilken flygplats är din favorit?

Du kan följa mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller via Youtube här!

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.