I samarbete med EF Education First. 

När man reser så mycket som jag gör är det bra att kunna flera olika språk. Tyvärr kan inte jag så många språk och absolut inte flytande, men om det är något som står högt upp på min Bucketlist så är det att plugga spanska i Barcelona. Eftersom Barcelona är en stad som jag har besökt många gånger och som enligt mig har allt från strand och hav, till berg och vandring samt massor av turistupplevelser som jag älskar att göra, är Barcelona en perfekt stad att plugga spanska i! 🙂

Plugga Spanska i Barcelona – En Språkerfarenhet Rikare

Barcelona

Att resa så mycket som jag gör på heltid har gjort att jag tvingats lära mig nya språk. Det är först nu, när jag reser runt i världen, som jag inser hur bra det är att kunna flera olika språk och inte minst, vilka erfarenheter det ger! Tänk dig själv att framföra en hel dialog på ett främmande språk, vilket självförtroende det ger och vilken oslagbar känsla!

Om du inte har pluggat språk i skolan, skulle jag starkt rekommendera dig att plugga språk nu, det är ett ämne som aldrig är för sent att lära sig i livet utan tvärtom, det är ett ämne du kommer har otrolig nytta av resten av livet, oavsett vilket språk du lär dig eller vilken ålder du befinner dig i.

Barcelona

Barcelona

En investering

För mig har det varit den bästa investeringen i mig själv när jag rest iväg på egen hand. Det gör att jag tvingas in i situationer jag måste lära mig att ta mig ur, en sådan situation är nämligen det lokala språket, då engelska inte alltid pratas så bra i många länder. Speciellt i Barcelona är det extra bra att kunna spanska då de generellt inte är så bra på engelska alla gånger, i alla fall inte när jag varit där.

Plugga spanska

Jag har pluggat spanska i gymnasiet för många många år sedan. Visst, jag kan några få ord och ett par enstaka meningar men inte mer än så och jag skäms lite för det med tanke på hur mycket jag reser och just till spansktalande länder. Språkresor har nämligen inte varit min typ av resa, förrän nu, när jag inser hur himla bra det är att kunna andra språk!

Barcelona

Barcelona

Språkkurser även för vuxna!

Därför tycker jag det är helt fantastiskt att det finns språkkurser även för vuxna och inte bara ungdomar nu förtiden. EF erbjuder massor av språkkurser för alla åldrar och jag som älskar Barcelona funderar starkt på att anmäla mig till att plugga spanska i Barcelona redan nu till sommaren. Då kan jag både lära mig prata flytande spanska samtidigt som jag upptäcker mina favoritplatser andra andra sevärdheter som finns i Barcelona. Jag har nämligen skrivit en Barcelona guide som du kan läsa mer om i det här inlägget om du är intresserad av att göra samma sak! 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.