I samarbete med EF Education First. 

Språkresor – För dig som vill lära dig ett nytt språk och Resa samtidigt!

Att åka på språkresa ger dig en unik chans att inte bara lära dig ett nytt språk, du får även chans att upptäcka ett nytt land eller en ny stad på samma gång!

I det här inlägget förklarar jag vad språkresa är för något, varför jag rekommenderar att åka på språkresa och vart i världen man kan åka på språkresa. Det finns flera företag och organisationer som erbjuder språkresor runt om i världen och har du möjlighet att åka på en språkresa tycker jag definitivt du ska ta den chansen!

TUI Airwys

Vad menas med språkresa?

Att åka på en språkresa innebär att man åker utanför sitt hemland för att lära sig eller bygga på kunskaperna om ett nytt språk. Det finns språkresor som är allt från en vecka upp till ett läsår beroende på hur länge man är intresserad av att studera. Språkresor är normalt sett förlagda till lokalt organiserade skolor med inhemsk personal.

Varför ska man åka på språkresa?

Att åka på en språkresa är den perfekta kombinationen av nytta med nöje. Du lär dig inte bara ett nytt språk, du lär också känna en ny kultur, får uppleva nya platser och träffar människor från hela världen. Dessutom är det en investering i dig själv där du lär dig utvecklas som person och lär dig bli självständig.

Jag rekommenderar alla, oavsett ålder att åka på språkresa, det är det bästa sättet att lära sig en nytt språk på hyfsat kort tid och om du ger dig ut på språkresa är mitt bästa tips att försöka bo hos en familj som pratar det språk du vill lära dig. Du kommer definitivt lära dig språket snabbare och dessutom får du en inblick i den lokala kulturen.

Var ska man åka på språkresa?

För studenter är det populärt att åka till London, New York och Malta för att lära sig engelska medan Nice i Frankrike är populärt för att lära sig franska. Likaså är Barcelona den stad som är mest populär för att lära sig spanska men du kan även åka till Miami, Japan, Kina eller Korea.

EF arrangerar också språkresor till Paris, Rom, Madrid, München och andra europeiska storstäder om du inte vill åka till andra sidan jordklotet 🙂

Brooklyn Bridge New York

Happy Travels!
// Charlotte

4 Comments

 1. Hej!
  Skulle du kunna skriva ett inlägg om EuroBonus. Har skaffat SAS Amex Premium och håller på att samla poäng men har svårt att förstå alla val.
  Har idag 65000 poäng. Och förstått att 2-4-1 inte är samma sak som EuroBonus-resa, eller är det? Hm… Du kanske kan förklara, du som ändå är ute i svängen och reser och hittar fördelaktiga biljetter 😊

  • Charlotte Lundquist Reply

   Hej Susanne,

   Vad roligt att du efterfrågar det. Självklart kan jag skriva en guide om detta, inga problem. Låt mig göra det i veckan så kommer det upp snart! 🙂 Tack för idé! Kram Charlotte

    • Charlotte Lundquist Reply

     Ja det är en djungel i början men man lär sig snabbt när man väl kommer in i det men jag förstår vad du menar 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.