Texten är skriven och distribuerad av Philip Farrell. 

En romantisk weekend i Paris, kan det bli bättre? Fantastisk arkitektur, mysiga caféer, vackra broar, spännande muséer. Det är inte svårt att falla för staden, och det är lätt att förstå varför Paris är en av svenskarnas favoritresmål. När är då bästa tiden att resa dit? I juni såklart! 

Juni är en speciell tid på året. I Paris är det då högsommar, och det finns alla möjligheter att njuta i solen sippande på en cafe au lait på någon av alla underbara uteserveringar. Stämningen är på topp, men det är fortfarande lugnt. Parisarna sitter ännu på jobbet i väntan på att semestern ska börja i juli och augusti. Så du får ta del av allt det bästa av Paris, utan att behöva trängas med andra turister. Och tro oss, det finns många fantastiska saker att hitta på i försommarens Paris. Här listar vi några.

1. Besök Franska Öppna Mästerskapen i tennis

Känner du dig lite sportig kan ett besök på Roland Garros-stadion vara givande. I år pågår turneringen till den 9 juni, så försök få tag på biljetter. Det är värt det. När du fortfarande är där kan du placera några live-sportspel medan du är på stadion.Skulle det vara så att ni inte får tag på biljetter, kan ni såklart ändå följa matcherna och buda från telefonen, medan ni sitter på en skön uteservering och sippar på ett glas merlot.

2. Ha picknick i någon av Paris vackra parker

Det finns ett 30-tal parker i staden. Besök lokala bagaren och inhandla en baguette, gå förbi charkuteributiken och sedan en sväng till vinhandlaren. Då har du fixat den perfekta franska picknicken, som ni kan avnjuta på en filt under solen i en av stadens parker. Vårt parktips är stora och enormt vackra Parc des Buttes-Chaumont.

3. Ta en fika i kvarteret Marais

Le Marais är Paris äldsta stadsdel och ligger i det tredje och fjärde arrondissementet. Här hittar du Place des Vosges, som enligt flera guideböcker sägs vara Paris mest romantiska torg. Besök en av områdets mysiga caféer och passa på att titta på folk.

Paris
Upplev Paris när det är som bäst.

4. Ta en tur till Louvren

Det är kanske inte en slump att Louvren är världens mest besökta museum. 8,7 miljoner människor vallfärdar varje år för att få en glimt av Mona Lisa – ett måste innan man dör. Och visst kan det vara värt att ta sig en titt på denna mystiskt leende donna. Men missa inte att flanera runt och se alla andra vackra konstverk och samtidigt ta del av museets fantastiska arkitektur.

5. Upplev Champs Élysées

Aveny Champs Élysées kan vara trångt när turistsänsongen är igång. Vid ett besök i juni däremot kan du njuta av denna pampiga boulevard utan att bli helt utmattad. Av de enorma avenyer som strålar ut från triumfbågen, är Champs Élysées den vackraste. Här hittar du fantastisk shopping, bra restauranger och härliga fik.

Så packa väskan, och gör dig redo för en oförglömlig weekend i försommarvackra Paris!

Happy Travels!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.