10 Saker Jag Aldrig Reser Utan

Varje gång jag packar min resväska blir den oftast överfull. Jag vill ha med ALLT, känner du igen dig? Jag har supersvårt för att sålla och rensa och bara välja ut de allra viktigaste sakerna att ha med mig. Därför brukar jag stanna upp och ta fram min lista på mina 10 allra viktigaste saker att packa ner som jag aldrig skulle resa utan. Självklart är pass och biljetter redan nedstoppat i handväskan så de utesluter jag i denna lista.

Här är mina 10 saker som jag aldrig reser utan:

1. Kamera
2. GoPro Kamera
3. Bose Hörlurar
4. Portabel Laddare
5. Plånbok + Pengar
6. Gymnastikskor
7. Solglasögon
8. Sjal
9. Adapter
10. Fällkniv

1. Kamera

Som resebloggare är kameran min allra viktigaste sak att ha med mig. Den finns alltid i min handväska medan min tripod finns lättillgänglig i mitt handbagage. Jag använder mig utav en Canon SX710HS som du kan läsa mer om i det här inlägget. Den här kameran avvänder jag till mina bilder för bloggen och instagram. Det bästa är att den har wifi så jag ansluter kameran direkt till min iphone och får upp bilderna där.

2. GoPro Kamera

En ny sak jag har inköpt är den senaste GoPro kameran, nämligen GoPro Hero 5 Black som du kan läsa mer om i det här inlägget. Den tar fantastiska bilder, både över och under vatten och jag avvände den första gången på min resa till Zanzibar. Video med GoPro kameran därifrån kommer snart 🙂

3. Bose Hörlurar

Mina brusreducerade hörlurar från Bose är den bästa investering jag någonsin gjort. Jag har alltid med mig dom i mitt handbagage för att lätt och smidigt kunna ta på mig dem vid varje flygning jag gör, oavsett om det är en kort eller långflygning. Jag känner mig mycket piggare efter varje flygning och det där lilla bruset som annars finns i huvudet är helt borta.  Du kan läsa mer detaljerat om dem här. Kortfattat; Jag älskar dem och skulle aldrig resa utan dem!

4. Portabel Laddare

Som resebloggare har jag en tendens att fotografera väldigt mycket, vara uppkopplad på sociala medier och läsa min mail. Det gäller att ständigt hänga med på vad som händer ute i medievärlden. Oftast slukar uppkopplingen även min batteritid, vilket gör att jag alltid har med mig ett reservbatteri som jag laddar kvällen innan jag ska flyga. Det extra batteriet lägger jag alltid i min handväska. Jag kan tala om att den har räddat mig MÅNGA gånger! 😉

5. Plånbok + pengar

Min ordinarie plånbok brukar alltid svämma över med massor utav olika kort till höger och vänster. Därför plockar jag ut de allra viktigaste korten jag behöver ha med mig (Visa, Mastercard, Amex, SAS Eurobonus Guldkort, etc.) Dessutom brukar jag växla till mig dollar att ha med mig och allt detta lägger jag i en alternativ reseplånbok jag har. Då gör det inget ifall jag blir rånad, för den är jag inte lika rädd om. Dessutom brukar jag lägga ett av betalkorten samt några dollar i mitt passfodral ifall något skulle hända under resans gång så har jag ett bankkort som backup utanför min ordinarie plånbok.

6. Gymnastikskor

Det kanske låter osexigt men är en av de bästa av alla saker jag packar ner i resväskan. Jag älskar att strosa runt i storstäder och gå mil efter mil. Därför är ett par gymnastikskor så värt att ha med för att orka upptäcka den destination jag befinner mig på.

7. Solglasögon

I min handväska ligger ALLTID ett par solglasögon och i min resväska finns alltid ett extra par. Jag har minst 2 par solglasögon med mig på mina resor. Dels har de olika utseende, beroende om jag är på stranden, i en storstad eller jetlaggad och dels är det bra att ha en backup om det ena paret går sönder eller försvinner. Jag har mest på mig mina Aviators från Rayban.

8. Sjal

Jag är väldigt lättfrusen av mig och älskar att vira in mig i stora sjalar eller tröjor. Speciellt på flyget där det brukar vara kallt ombord är det för mig guld värt att ha en stor, tjock, skön sjal att vira omkring mig. Om inte annat, går den att använda som kudde när jag lutar mig mot flygplansfönstret eller som täcke när jag sover på flygplatser, vilket jag gjort några gånger 😉

9. Adapter

Jag reser aldrig utan min adapter. Jag vet aldrig när jag kan behöva den. Det smarta med den är förutom alla olika uttag är att det finns möjlighet att ladda flera saker samtidigt, dvs. både telefon, padda och dator och dessutom tar den inte så mycket plats. 

10. Swiss Army Fällkniv

in swiss army kniv har ett eget fack i resväskan när jag är ute och reser. Den har 14 funktioner och är supersmidig att ha med sig i alla lägen. Du kan läsa mer om den här. Det gäller bara att komma ihåg att man har den i olika situationer som uppstår, ibland är jag glömsk 😉 Vilka är dina viktigaste reseprylar du har med dig när du reser?

Trevlig resa!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.