10 Orsaker Till att Besöka Dubai

Dubai är en magisk stad att besöka och som jag tycker borde finnas på allas bucket list. Dubai är en av de nyare städerna runt om i världen som utvecklas snabbt och som har blivit en stor turistattraktion under det senaste decenniet. Jag förstår varför och i dagens inlägg tänkte jag ge er 10 orsaker till att besöka Dubai! 🙂

Dubai

10 Orsaker Till att Besöka Dubai

1. Burj Khalifa

Ett måste att göra i Dubai tycker jag är att se världens högsta byggnad, nämligen Burj Khalifa. Den ligger i anslutning till världens största shoppingmall, Dubai Mall. Passera igenom shoppingcentret så har du Burj Khalifa på andra sidan. Ta hissen upp (som självklart är den snabbaste hissen i världen) som bara tar några sekunder och kolla in utställningen som finns här samt njut av den enorma utsikten över Dubai. Ta tunnelbanans röda linje till stationen ”Burj Khalifa station” som ligger bara 10 minuters promenad bort. Om du vet vilken dag du vill åka upp hit rekommenderar jag att boka biljetter hemifrån via nätet i förväg, det kostar ungefär 250 SEK / biljett.

Dubai

Dubai

Dubai

2. Dubai Fontänen

Dubai fontänen ligger utanför Dubai Mall, precis framför Burj Khalifa och är omgiven att massor av restauranger, en promenadstråk och Dubai Souq. Jag tror att det är varje halvtimme som fontänen sätter igång en vattenshow som är synkad till musik och ger dig en spektakulär show! Det är samma show både dagtid som kvällstid och detta får du bara inte missa i Dubai 🙂

Dubai

Dubai fontän

3. Burj Al Arab

Burj Al Arab är världens enda 7 stjärniga hotell och är en av de mest kända byggnaderna i Dubai som jag tycker att du ska se. Byggnaden är formad som ett segel så du vet direkt när du hittar denna byggnad. Det är svårt att ta sig in på detta hotell om du inte har en reservation så mitt tips är att åka till Jumeriah Beach hotell som ligger mittemot Burj Al Arab och sätt dig på deras uteservering eller beach bar som jag gjorde. Härifrån har du grymma fotomöjligheter!

Dubai

Dubai

4. Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden är nog världens finaste trädgård jag någonsin har beskådat! Allt du ser är skapat av riktiga blommor och det var verkligen värt att komma hit och strosa runt i denna trädgård! Miracle Garden är en enda stor och kreativ trädgård som görs varje år och är öppen för besökare mellan november – mars månad. Det ligger dock en bit utanför Dubai centrum så jag rekommenderar att ta taxi hit!

Dubai

Dubai

Dubai Miracle Garden

5. Dubai Frame

Dubais senaste tillskott för upplevelser är Duabi Frame där du kan härifrån upptäcka gamla och nya Dubai från samma utsiktspunkt, häftigt va! Denna byggnad har två parallella torn som sammanbinds av en glasbro vilket utgör denna tavelram. Ja, du kan gå ut på glasbron 😉

Dubai Frame

6. Besök Dubai Marina / Jumeriah Beach Residence

Dubai Marina är som en stad i staden och är ett område som erbjuder strand, lyxhotell, caféer och restauranger och är riktigt trevligt att strosa omkring i både dagtid men framförallt kvällstid. Supermysigt är det och jag kan starkt rekommendera att bo i Dubai Marina och promenera längst med Dubai Marina Walk som har trevliga promenadstråk att gå på eller titta på kamelerna som ligger och solar på stranden här.

Dubai

Dubai Marina

Dubai

7. Shoppa & Åk skidor i Mall of Emirates (MOE)

Dubai har två stora shoppingmall som är Dubai Mall (jämte Burj Khalifa) men också Mall of Emirates där du inte bara kan shoppa utan även åka skidor inomhus för den som är sugen på det! Här inne på Ski Dubai kan du hyra all utrustning och klädsel som du behöver om du vill ta dig en sväng. Det erbjuds även skidlektioner här om man känner för det.

Dubai

Dubai Mall of Emirates

8. Åk Abra båt i Dubai Creek

Vill du göra något annorlunda men otroligt roligt ska du åka en så kallad Abra båt som är en liten träbåt där det får plats ca 25-30 personer och tar dig från guldsouken över Dubai Creek sjön för endast 1 dirham / person!

Dubai

Dubai

9. Guldbasaren & Kryddbasaren (Gold souq & Spice souq)

Åk till gamla Dubai och upptäckt både guldmarknaden och kryddmarknaden. Det är väldigt speciellt att strosa omkring då det ger ett helt annat intryck av Dubai än det man är van vid. Jag tycker det är mysigt att gå runt på marknader och köpa sig någon liten souvenir eller krydda 🙂

Dubai souq

Dubai

Dubai

Dubai

Dubai

10. Ökensafari

Med mindre än 20 minuter från Dubai downtown kan du åka på ökensafari mitt ute i ingenstans, klappa kameler och se hur beduinernas tillvaro var en gång i tiden. Det finns många företag som erbjuder detta, så kolla med ditt hotell vilka de rekommenderar. Gör en ökensafari med offroadkörning bland sanddynerna, åk fyrhjuling och sandboard med efterföljande grillning, hennamålning eller kamelridning. Vissa företag erbjuder även övernattning i ett beduintält vilket är riktigt häftigt för på natten är det alldeles stjärnklart! Det här är ett riktigt roligt äventyr för alla åldrar!

Abu Dhabi

Ökensafari

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Dubai har blivit en populär destination att åka till på semester eller för bara en weekend. Det ligger endast med 6 timmars direktflyg från Stockholm och har värme året om. Det är en intressant stad som har mycket att erbjuda och vill du läsa mer om mina Dubai tips, se min film därifrån eller behöver tips på hotell och områden att bo i ska du klicka här:

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.