10 Tips På Hur Du Hittar Prisvärda Resor

Det kan vara bland det roligaste jag vet. Att sitta och planera och pussla ihop resdagar i almanackan, att få drömma sig bort och börja planera vad man ska se och göra på destinationen. Jag ägnar alltid minst en gång om dan till att leta resor, det kan vara högt och lågt, allt från en weekendresa till en längre 2 veckors resa. Men jag vill ha koll på priserna 🙂

Så här hittar du prisvärda resor

Jag kan reda nu i mina tankar planera vart jag vill åka nästa vinter, för det är enkelt, dit jag inte reste denna vinter 🙂 Jag har en gedigen Bucketlist på ställen jag vill åka till och inte minst min lista på 100 Resmål jag vill vara med om i mitt liv Det är många som frågar mig hur jag hittar så bra priser för mina resor. Du behöver inte vara en proffs men du bör ha lite reseintresse för att lyckas 😉

Här är mina 10 BÄSTA Tips på hur du hittar prisvärda resor:

1. Var ute i god tid.

Boka aldrig en resa någon dag eller någon vecka innan avresa. Det kan kosta dig skjortan. Oftast är det likadant med hotell. Har du tur och vågar, absolut kan du vänta tills dagen innan men personligen rekommenderar jag att vara ute i väldigt god tid, iallafall några månader innan avresa om du vill vill hitta en resa till ett bra pris. Ska du resa under sommarmånaderna skulle jag personligen börja kolla redan i februari/mars och se vad det finns för erbjudanden men boka 2 månader i förväg för bästa pris!

2. Leta varje dag.

Leta en stund varje dag. Gå in på olika hemsidor och sök runt. Jag brukar titta på det flygbolag jag vill resa med, direkt på deras hemsida och se om de har några specialerbjudanden. Annars finns det många bra boknignssajter som samlat ihop alla flyg och hotell på en och samma sajt som du kan boka från. Men se dig omkring lite varje dag för att hitta bra priser.

3. Boka själv!

Leta och boka flyg och boende själv, vänd dig inte till en resebyrå om du är priskänslig och vill hitta billigare priser. Vill du däremot att någon annan sätter ihop en skräddarsydd resa åt dig då ska du vända dig till en resebyrå som kan det där. Personligen bokar jag alltid mina resor på egen hand, då vet jag exakt vad det kommer kosta mig och jag kan själv jämföra hur mycket jag vill fram och tillbaka utan att känna mig stressad.

4. Res udda dagar.

Res inte under en helgdag när alla andra vill resa om du vill komma ner i pris, res innan eller efter isåfall. Men om du, precis som jag, arbetar heltid och inte har den möjligheten, vad gör man då? Då skulle jag se om det är värt i prisskillnad att lägga till någon hundralapp till på ena resvägen och kanske flyga hem en måndag istället för söndag. Har du möjlighet, res en tisdag som är absolut bästa resdagen!

5. Boka morgonflyg.

Det kan vara hur jobbigt som helst att stiga upp kl.04 på morgonen för att hinna med ett flyg som går några timmar senare, men det kan det vara värt för prisets skull! Morgonflyg har generellt sett lägre priser än senare under samma dag. Dessutom kan du sova ombord på flyget och vakna upp på din slutdestination utvilad och pigg 🙂

6. Var flexibel.

Har du möjlighet, var flexibel med datum. Det kanske är ok med din chef att vara borta en halv dag eller en dag någon gång då och då. Är du flexbiel kan du alltid jobba ikapp vid något annat tillfälle.

7. Få nyhetsbrev.

Anmäl dig till det flygbolag du är intresserad av att resa med för deras nyhetsbrev. Då får du mail när just det flygbolaget har specialerbjudanden, kampanjer eller rabatter. Tack vare det har jag bokat många resor till en väldigt bra peng!

8. Res under lågsäsong.

Vill du spara pengar ska du resa under lågsäsong och inte när alla andra reser. Svårare än så är det inte! Dessutom, hur skönt är det inte att resa iväg när alla andra är hemma och jobbar 😉

9. Få rabatter.

Genom att bli medlem på www.hotels.com eller www.booking.com kan du samla på hotellnätter. När du uppnått visst antal hotellnätter får du antingen en hotellnatt gratis eller till ett bättre pris! De är olika erbjudanden på olika sidor. Jag använder bägge tjänsterna då jag märkt att samma hotell kan kosta mindre på den ena sajten än den andra, det är sant!

10. Boka resan en torsdag.

Det finns en anledning till att www.sas.se “rear” ut resor varje torsdag. För på torsdagar är det generellt alltid bättre priser på resor än övriga dagar i veckan. Hur burkar du göra när du letar resor?

Happy Travels!
// Charlotte

1 Comment

  1. Pingback: How You Dare To Travel Solo - Step By Step Guide

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.