5 Drömdestinationer i Världen För Att Flyga Luftballong

Ända sedan jag var en liten flicka har min största dröm varit att flyga luftballong och är fortfarande än idag! Jag tycker det är så fascinerande och fortfarande  blir jag lika exalterad när jag ser en luftballong ovanför huvudet på mig. Förstår ni vad häftigt det skulle vara att flyga över en savann i Tanzania i Afrika och blicka ut över alla levande djur som springer under en eller i Kappadokien i Turkiet där du är omringad av höga berg. Jag vet inte faktiskt inte vilken jag skulle välja om jag var tvungen, bägge två står nämligen på min Bucketlist!

Luftballong

5 Drömdestinationer i Världen För Att Flyga Luftballong

Eftersom luftballong är en upplevelse som i alla fall är en dröm för mig vill jag nu tipsa er om populära destinationer runt om i världen man kan flyga luftballong och samtidigt göra det till ett oförglömligt minne. Det skulle verkligen vara roligt att få göra det i Stockholm som ändå är min hemstad men det lockar lite mer att få uppleva det utomlands! 🙂 Sen behöver inte det ena utesluta det andra…

Kanske har du redan upplevt att flyga luftballong på någon av dessa destinationer, om inte kommer här mina tips på vart i världen du kan flyga luftballong och samtidigt göra det till världens häftigaste minne!

Serengeti

Mina drömdestinationer jag vill flyga luftballong på:

1. Kappadokien, Turkiet

Att åka till Kappadokien för att flyga luftballong har länge stått på min Bucketlist och är bäst att göras på hösten eller våren då det blir väldigt varmt på sommaren, så i vår kanske min dröm blir till verklighet.

2. Serengeti nationalpark, Tanzania

Jag älskar djur och att åka på safari i Sydafrika var det häftigaste jag varit med om i hela mitt liv. Det är något jag kan göra om och om igen utan att tröttna, därför blev jag så exalterad när jag reseachade att man kan flyga luftballong över Serengeti nationalpark i Tanzania! Asså vilken dröm! Det är något jag definitivt kommer sätta upp på min Bucketlist för framtiden!

3. Wadi Rum, Jordanien

Jag åkte till Jordanien som ensamresande tjej för några år sedan och som du kan läsa mer om här om du är intresserad. Dock hade jag fullspäckat schema för några få dagar men vill gärna åka tillbaka och övernatta i Wadi Rum öknen. När jag ändå är där vill jag verkligen passa på att ta mig en tur i en luftballong för att se öken från ovan, jag tror det är magiskt, speciellt i soluppgången! Bara tanken får mig att bli exalterad som ett litet barn!

4. Siem Reap, Kambodja

Härom vintern reste jag själv till Kambodja med syfte att uppleva Siem Reap. Inte visste jag då att man kunde flyga luftballong över hela templet men herregud vad det står på min bucketlist att göra nästa gång jag kommer dit. Att få uppleva templet i sig var otroligt mäktigt så jag kan tänka mig hur det skulle vara att se allt från ovan, det kliar verkligen i fingrarna att boka en resa dit igen bara jag tänker på det!

5. Napa Valley, Kalifornien

Vingårdar i all ära, det är så vackert och fint att befinna sig på en vingård tycker jag för att inte tala om Kalifornien i sig som är en underbar destination att semestra i. Tänk er att få flyga luftballong över alla dessa vingårdar i Napa Valley och skåla i ett vin därifrån högt upp i luften, mer romantiskt än så kan det nog inte bli!

Aftonbladet har även publicerat en artikel där de listar 30 platser att flyga luftballong på som du hittar här.

cappadokia

Har du flugit luftballong någon gång och isåfall vart? Någon destination du kan rekommendera mig att göra det?

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.