Min Flygning med SAS Till och Från Paris

Jag flög med flygbolaget SAS från Stockholm till Paris, direktflyg på ca 2,5 timme. Perfekt för en weekend om man vill komma iväg men inte alltför långt bort. Det här är min upplevelse med SAS.

Stockholm – Paris

Flygplatsen i Paris som SAS flyger till heter Charles De Gaulle (CDG). Jag tycker det är väldigt bekvämt med direktflyg och väljer gärna det i första hand om alternativet finns. Det kan vara värt att lägga till någon hundralapp för att göra det, tycker jag 🙂

Mitt andra hem

Jag kliver ombord på mitt “andra hem” som jag kallar det. Jag kan spendera massor med timmar ombord på ett flygplan och SAS ligger mig varmt om hjärtat. Det är ändå min gamla arbetsgivare som jag har stor respekt och glädje för!

Airbus 320 Neo

Jag flyger SAS Airbus 320 Neo (igen!). Hur kan man se det på ett enkelt sätt? Jo, dels ser du det på vingen, den är väldigt mjukt böjd och du ser det även på sätena. De är mycket tunnare säten och de är snyggt klädda i tyg. Sätena ombord på Airbus 320 Neo är uppdelade 3-3 och har en mittengång. Stockholm Arlanda Flygplats. Självklart väljer jag fönsterplats för att fota och filma till er läsare!

Paris – Stockholm

Det här blev en oväntad resa på ett positivt sätt. Till att börja med strulade SAS med vår bokning där bara jag fanns i systemet och inte min medresenär. På vägen till Paris fungerade det utmärkt att checka in oss bägge två men på vägen hem från Paris var det desto krångligare.

Som medlem i SAS Eurobonus program tycker jag om att ha möjligheten att välja sittplats samma minut som incheckningen online för min flygning öppnar. Har jag resesällskap med mig vill jag såklart sitta bredvid den personen, men det blir svårt när den personen inte dyker upp i bokningen. Vi åker ut tidigare än tänkt till flygplatsen för att höra med markpersonalen vad som har hänt. Inga problem, markpersonalen är mycket trevliga och hjälpsamma.

Eurobonus Guld medlem

Som guldmedlem i SAS Eurobonus program vill vi såklart sitta i Guld Loungen på Charles de Gaulle innan flyget lyfter. Tyvärr blir jag besviken då loungen öppnar först kl.10.00 för att det är söndag. Boardingen till vårt flyg är 09.55. Det blev inte så lyckat.

Värt att tänka på när du befinner dig på Charles de Gaulles är att du åker rulltrappor kors och tvärs. Jag trodde att säkerhetskontrollen väntade runt hörnet för att sen komma direkt in till Taxfree och shoppa lite. Vi går och går och följer alla skyltar som hänvisar oss till vår gate. Väl framme utanför gaten är säkerhetskontrollen men när du väl gått igenom den finns ingen taxfree att shoppa.

Mitt tips är att vänta med att gå till din gate och strosa runt på flygplatsen först, för uppenbarligen ligger alla butiker innan du går igenom säkerhetskontrollen, inte efter. Där har jag lärt mig något! 😉 

Uppgraderad till SAS plus

När vi väl ska kliva ombord och scannar våra biljetter säger markpersonalen att vi har blivit uppgraderade. Tackar!!! Jag blir så himla glad, äntligen händer något positivt den här dagen 🙂 Vi får plats på rad 2 men tyvärr ingen fönsterplats. Jag är nöjd ändå. Jag tycker det känns roligt att mina tips och råd som jag ger till er läsare faktiskt fungerar, för det är så jag själv lever när jag är ute och reser. Det här var ännu ett bevis på att det fungerar. Den här gången tror jag att det fungerade att bli uppgraderad för att jag är med i SAS lojalitetsprogram Eurobonus. Där har jag medlemsnivå Guld och av egen erfarenhet som flygvärdinna vet jag att flygbolag uppgraderar passagerare som är med i deras lojalitetsprogram och gärna dom som har en högre nivå.

Boeing 737

Flyget från Paris till Stockholm är SAS Boeing 737-600/700 och har 3 säten på vardera sida om mittengången. På det här flygplanet finns det en mittengång. Det var länge sen jag flög med Boeing så det var kul!

Ny inredning!

Som ni ser har SAS bytt ut tyget på stolarna på Boeing 737 flyget till det fina tyget som Airbus 320 Neo har. Dock kvarstår de tjockare sätena här mot de tunna säten som Neon har. Vad jag vet är SAS på väg att klä om alla sina stolar till detta tyg nu. I uppgraderingen ingick både mat och dryck. Jag var förvånansvärt överraskad att det var så bra mat! Kul att SAS satsar på sina kunder och ger oss en bra upplevelse ombord!  Jag tackar Paris för denna gång och kommer definitivt åka tillbaka hit, gärna med SAS! Har du varit på Charles de Gaulles flygplats, vad tyckte du om den flygplatsen?

Trevlig resa!
//Charlotte

4 Comments

 1. Kul läsning! Älskar flygreviewer. Har varit på CDG massor av gånger men terminalen där SAS och LH flyger från gillar jag inte eller om man åker AF och sedan SK då är det väldigt osmidigt. Kom inte med en flight till St Marteen förra året därifrån så fick vänta i åtta timmar på nästa och då var jag på AF terminalen som tur var för den är riktigt bra!

  • readyfortakeoff Reply

   Tack Pernilla, vad kul att höra! Nä, tyvärr var jag inte jätteimponerad av CDG men får väl ge den en ny chans igen någon gång 🙂

 2. 2E är trevlig, även om jag bara varit där i resesammanhang en kort sväng i höstas (M-flygeln), på väg till San Francisco. Däremot fick jag mig en rejäl genomgång förra våren när Air France visade upp stället, inklusive lite lounger. Kan lätt tänka mig att spendera några timmar där i lugn och ro. 2F däremot… nja.

  2E var det. Här. http://www.dryden.se/2016/04/flygplatser-cdg-och-en-viss-forkarlek/

  • readyfortakeoff Reply

   Kul läsning Dryden! Jag får nog ge CDG en ny chans 😉

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.