I samarbete med Eric från NewYork.se 

Vem drömmer inte om att fira jul i New York eller skåla i champagne på nyårsafton på Manhattan? Julen är en verkligen magisk tid i New York. De flesta amerikanare älskar julen och allt som det innebär. Juldekorationerna sätter igång på allvar efter Thanksgiving och Black Friday, och hela staden förvandlats till en magisk, blinkande och förtrollande filmvärld. Här hittar du mina bästa tips på hur du kan uppleva guldkornen under helgdagarna i december i New York.

Bästa Tipsen inför Jul och Nyår i New York

Rockefeller Plaza

New York

Om du är i New York i december ska du inte missa att gå till Rockefeller Plaza. I slutet av november tänds den enorma julgranen utanför Rockefeller Center. Tusentals människor ser när julgransljusen tänds och hela ceremonin visas även live på nationella TV-kanaler. Granen brukar vara över 20 m hög och har en lång ljusslinga på hela 8 km. På samma plats hittar du även den populära skridskobanan där du kan ta en skridskotur under den fantastiska julgranen samtidigt som du hör stämningsfull julmusik bland av några av New Yorks allra vackraste skyskrapor.

Radio City Christmas Spectacular

I New York är showbusiness och underhållning alltid på topp och när det gäller en fantastisk show som Radio City Christmas Spectacular överträffar staden sig själv. Under showen får du uppleva massor av julmusik, beundra vackra kläder och dräkter, och som man kan förvänta sig av namnet, även en fantastisk danskoreografi. Den här showen ändras lite varje år men klassiska acts som när tännsoldaterna ramlar som dominostenar i slowmotion, ”The Parade of the Wooden Soldiers”, återkommer varje år. Det är en familjevänlig show som ger alla i publiken en härlig julstämning. Psst! Missa inte att hälsa på självaste jultomten i lobbyn.

Dyker Heights 

New York

Amerikarna älskar att dekorera sina hus inför julen och i Dyker Heights, Brooklyn, har husägarna tagit det hela till en helt ny nivå där juldekorationerna ibland till och med överträffar ljusreklamen på Times Square. Den bästa upplevelsen av de här stora upplysta snögubbarna, renarna och otaligt blinkande julljus i regnbågens alla färger, är att ta en guidad rundtur i området så undviker du att gå vilse i vinterkylan. Även bussturen tillbaka är värd sitt pris då du ser New Yorks fantastiska skyline lysa upp i horisonten!

Ring in det nya året i New York

Den mest berömda traditionen på nyårsafton i New York är Ball Drop på Times Square. Hundratusentals personer samlas vid Times Square för att se när en stor boll åker ned vid tolvslaget vid en av byggnaderna. De flesta New York bor föredrar istället att fira kvällen på en restaurang, ombord en nyårskryssning eller på en nyårsfest i city. Bryant Park Grill Restaurant är ett populärt val, och även mitt personliga favoritval bland festerna. På sidan hittar du mitt urval av de bästa festerna i city. Boka bord och köpa biljetter långt i förväg eftersom det alltid blir fullbokat överallt på nyårsafton, eller så får du betala överpriser!

Jag rekommenderar att ta en av nyårskryssningarna i New York för den bästa upplevelsen på nyårsafton. Det finns olika speciella båtturer att välja mellan, med och utan middag ombord. Båtarna åker på Hudsonfloden och lägger till ankar vid en bra utsiktsplats innan den fantastiska fyrverkerishowen från Macy’s sätter igång vid midnatt!

Första dagen på nya året

Central Park New York

På nyårsdagen kan det vara skönt att ta det lite lugnt, kanske äta en stor brunch någonstans i närheten av hotellet, och sedan ta en promenad i city. Passa på och hyr skridskor vid en av de fina skridskobanorna som Wollman Rink i Central Park. På kvällen kan ni gå och se en av Broadwayshowerna som en perfekt början på det nya året. Eller, om du känner för en annorlunda utmaning, åk ut till Polar Bears Club på Coney Island för ett uppfriskande dopp i det iskalla havet!

__________________________________________________________

Vill du ha flera tips på hur du kan spendera jul och nyår i New York?Jag samarbetar med Eric från NewYork.se som delar sina bästa tips om The Big Apple. Vill du ha mer inspiration från New York? Gilla då Erics sida om New York på Facebook. Över två miljoner fans följer Erics tips om New York och får dagligen uppdateringar live från New York!

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.