I samarbete med Blocket Resor. 

Boka din weekendresa med Blocket Resor!

För dig som vill åka på weekendresa men tänker på miljön och koldioxidutsläppen har Blocket nu släppt en egen sökmotorsajt för resor som heter Blocket Resor. Här filtrerar du på  resor som har minst koldioxidutsläpp och som samarbetar med Go Climate Neutral som klimatkompenserar dina resor. Bra va! 🙂

Blocket Resor

Vill du fortfarande resa men på ett klimatmedvetet sätt är det hos Blocket Resor du hittar din resa. De erbjuder nämligen möjligheten att göra ett hållbart val när du reser till skillnad från andra sökmotorsajter. Hos Blocket resor kan du sortera resorna baserat på just Co2 utsläpp, klimatkompensera direkt via Go Climate Neutral samt ta del av artiklar skrivna av Ethos som belyser just klimatfrågan och resandet.

Idag är det många som hellre väljer att ta tåget istället för flyget när de ska ut och resa. Personligen känner jag att det är svårt att ta tåget till exempelvis Kanarieöarna när jag vill åka på semester och när jag dessutom har begränsade semesterdagar. Ska jag resa inrikes kan jag absolut överväga att ta tåget, just för klimatets skull, men då ska tågbiljetten kosta mindre än flyget samt att det är rimliga restider.

Det blir alltmer populärt att välja tåget framför flyget och vem vet hur framtiden kommer att se ut. Jag kommer dock inte att sluta flyga då det är min största passion här i livet. Däremot kan jag bli mer klimatmedveten om vilka resor jag gör och det kommer jag definitivt att göra genom Blocket Resor som hjälper mig att klimatkompensera de resor jag väljer att göra framöver. Jag tycker det är riktigt bra att Blocket Resor nu har lanserats för oss som vill fortsätta flyga men på ett mer klimatkompenserat sätt!

Berlin Germany

Tre personliga restips!

Som före detta flygvärdinna och nu resebloggare sedan några år tillbaka ligger resandet mig varmt om hjärtat. Därför kommer här mina tre personliga restips till dig som vill ut och resa:

1. Välj hellre direktflyg utan mellanlandningar.

2. Välj en destination där du har näthet till så mycket service som möjligt, exempelvis shopping, strand, restauranger och hotell för att minimera utsläpp från allmänna färdmedel.

3. Undvik resor vid högsäsong. Flygandet är som störst vid storhelger som jul, nyår, påsk och höstlov. Har du möjlighet, res vid andra tillfällen.

Blocket Resor jämför flygresor från över 500 flygbolag, filtrerat på restid, pris eller minst co2. Klicka här för att komma direkt till bokningssidan 🙂

Hur tänker ni kring tåg vs flyg och framtidens resande? Berätta gärna!

Happy Travels!
// Charlotte

6 Comments

 1. Jag gillar att använda både tåg och flyg, tågets stora fördel är att man oftast hamnar direkt i stadskärnan när man kommer fram och att man inte behöver ha så lång framförhållning när man ska åka, och andra sidan gillar jag också lite loungehäng på flygplatsen innan man ska flyga. 🙂 När jag senast åkte till Italien flög jag till Venedig och flög hem från Rom. Där emellan åkte jag tåg med ett stopp i Florens, vilket jag tyckte var mycket trevligt.

  • Charlotte Lundquist Reply

   Jag håller verkligen med dig i allt! Alla alternativ har sina fördelar 🙂

   • Flygets stora fördel är naturligtvis alla trevliga flygvärdinnor! 😉

 2. Jag ska ut och backpacka i en månad över jul och nyår i Asien. Det blir flyg till Bangkok men sedan är det buss eller moppe som gäller. ?

  • Charlotte Lundquist Reply

   Låter riktigt spännande Madeleine! Önskar dig verkligen en trevlig resa och hoppas du får många fina upplevelser! 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.