I samarbete med EF Education First. 

Därför Ska Du Studera Utomlands

Nu är det några år sedan men när jag var 23 år bestämde jag mig för att studera utomlands och valet föll på Shanghai där jag bodde i 6 månader för att bland annat studera kinesiska. Funderar du också på utlandsstudier har EF Education First massor med kurser och program runt om i världen som du kan läsa mer om på deras hemsida.  

Med EF kan du plugga utomlands i sex till nio månader, eller upp till ett helt år i någon av de 50 destinationer som erbjuds och på så sätt få en chans att uppleva studentlivet utomlands. Du kan tillbringa sex månader i exempelvis New York där du förbereder dig inför framtida universitetsstudier samtidigt som du förbättrar din engelska, på samma sätt som jag valde Shanghai för att studera kinesiska.

New York

Fördelar med utlandsstudier

Jag bestämde mig för att studera utomlands just för att jag var nyfiken på att bosätta mig i ett annat land samtidigt som jag ville lära mig ett nytt språk och träffa vänner från andra delar av världen. Jag är en väldigt nyfiken person av mig och älskar att resa och därför visste jag att det här skulle utveckla mig som person men också något jag kunde skriva till i mitt CV för framtida jobb. Eftersom jag bland annat valt att arbeta inom resebranschen har det här verkligen varit betydelsefullt för mig och något jag har kunnat lyfta fram på jobbintervjuer. Det visar på att du som person inte är rädd av dig, tvärtom, du vågar göra något annorlunda samt att du är villig att lära dig nya saker. Jag tycker bara att det finns positiva saker med att studera utomlands och ångrar inte det en sekund!

Förutom att plugga i ett annat land kommer du träffa nya människor och lära känna en ny stad. Jag skulle säga att utlandsstudier är ett bra val oavsett vad du vill arbeta med i framtiden och du kommer utvecklas otroligt mycket som person dessutom 🙂

Doha, Qatar

För dig som missat det har jag tidigare delat med mig av mina tips för dig som är intresserad av att plugga i Barcelona 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.