I samarbete med Kreditkortonline. 

Dessa Resekort Finns på Marknaden 2019

Jag har i tidigare inlägg skrivit om vilka kreditkort jag använder mig av för att samla poäng som till slut ger mig gratis resor runt om i världen. Självklart finns det massor med bra kreditkort på marknaden att välja på men är du osäker på vilket kreditkort som passar just dig kan www.kreditkortonline.se hjälpa dig hitta rätt kort för ditt syfte och ändamål.

Att tänka på

Det som är bra att tänka på när du ska välja kreditkort och framförallt resekort är vad som ingår i kortet (exempelvis reseförsäkring, avbeställningsskydd, m.m.), vad uttagsavgiften är vid uttag utomlands samt vad valutapåslaget på alla inköp som sker i utlandet är. Genom dessa kostnader kan det bli dyrt att använda kortet utomlands men på en del resekreditkort förekommer inte dessa avgifter, vilket gör dem fördelaktiga att ha med på resan.

Med tanke på att resekreditkorten har så olika förmåner bör du fundera på vad som är viktigast för dig och prioritera kort utifrån det. Så gör din research på alla de kort du är intresserad av och jämför både för och nackdelarna med korten innan du bestämmer dig!

Det här kreditkortet har jag

Själv har jag American Express kreditkort då jag samlar på mig poäng men det finns ett stort utbud av kreditkort på marknaden som klassas som resekort. Jag har nyligen fått upp ögonen för Marginalen Traveller, Bank Norwegian, Forex kreditkort samt British Airways Visa kort. Utöver dessa finns det andra kort som också är bra att ha med sig på resan utan att det klassas som resekort, exempelvis är Santander Mitt Kort det, likaså Coop Med Mera. Dessa kort har fördelen att de inte har några uttagsavgifter eller valutapåslag, vilket är bra att känna till när du jämför korten med varandra och för att inte glömma att nämna MasterCard som jag precis skaffat då jag samlar poäng (något du kan läsa mer om i det här inlägget).

Kreditkort

Förmåner med resekreditkort

Om du däremot önskar rabatter, bonusprogram mot resor (som jag använder mig av) conciergeservice eller tillgång till flygplatslounger bör du däremot teckna ett resekreditkort likt någon av ovan nämna resekreditkort. Dessa skulle jag säga passar dig som flyger väldigt mycket, både privat och med jobbet då många resekort har bonusprogram som gör flygbiljetterna billigare.

Månatlig faktura

Det finns en stor fördel att alltid betala med ett kreditkort när man befinner sig utomlands. Fakturan på alla inköp du gjort kommer månaden efter och då kan man i lugn och ro se om allt har registrerats rätt med ditt kort så att inget bedrägeri har skett. Så har jag med mitt American Express kort och då kan jag även välja om jag vill betala hela kostanden på en gång eller dela upp återbetalningen av krediten, precis som med ett vanligt kreditkort.

Mina tips!

Fundera på vad du vill få ut med att teckna ett resekreditkort, är det:

  • Bonusen du är ute efter för att få billigare flygbiljetter?
  • Ska kortet vara helt utan uttagsavgift och valutapåslag?
  • Extra fördelaktig reseförsäkring?
  • Conciergeservice dygnet runt?
  • Tillgång till flygplatslounger runt om i världen?
  • Tillgång till rabatter under resans gång? Ex, rabatt på greenfee, hyrbilar och gratis uppgradering av hotellrum.

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.