Ett Besök på den Svenska Rivieran

I det här inlägget ska jag ta en paus från jet-setlivet. Jag älskar att flyga till spännande och lyxiga destinationer såsom Seychellerna, Abu Dhabi eller Dominikanska republiken. Men ibland tryter pengarna och/eller orken. När man inte orkar eller har tid att ge sig ut på långresa så finns det många härliga destinationer att ta sig till i Sverige. Istället för att flyga första klass kan man för en billigare penning unna sig en förstaklassbiljett på tåget och styra utflykten till en av vårt lands härligaste stränder.

Svenska skärgården

Den perfekta sommarutflykten

Att jag gärna flyger bort till Doha eller Rom en grå februaridag är verkligen ingen hemlighet. Men de fina, varma somrar vi har haft de senaste åren har gjort att man kan ha många riktigt härliga upplevelser även här hemma i Sverige.

Att packa ner bikinin, god mat och ett skönt badlakan och ta sig iväg till stranden tillsammans med goda vänner blir ofta ett av årets bästa minnen. Det härliga är att det är något man kan göra många gånger varje sommar och ofta blir det till och med något av årets höjdpunkter även om man gillar att besöka mer exotiska destinationer.

Om du som jag har nära till skärgården vore det ett stort misstag att inte dra nytta av det. Hoppa på en färja och ge dig ut på lite äkta svensk Island hopping. Oavsett om det är Stockholms eller Göteborgs skärgård så finns det gott om mysiga hotell och vandrarhem som kan bjuda på en härlig vistelse, god mat och sol och bad. Det är ett härligt och enkelt sätt att komma bort från storstaden och när det är dags att vända hemåt igen har man bara en kort och mysig båttur att se fram emot istället för en 8 timmars flygtur.

Långresa till beachen

Det går även att ge sig längre bort från storstaden på lite längre utflykter i vårt avlånga land. Några av Sveriges bästa strandhäng hittar man till exempel i Tylösand utanför Halmstad. Det är kanske den mest kompletta badorten i Sverige där man kan hyra en egen stuga eller bo på ett lyxigt hotell, äta gott, hänga i baren och givetvis njuta av en riktigt härlig beach.

En annan pärla som man kan nå via tåg eller en kort flygtur från Stockholm är underbara Piteå havsbad. Det är faktiskt en av Sveriges största badstränder och det stora hotellet har fina rum och hela staden är mysig och gemytlig. För dig som inte har besökt Norrland tidigare så är ett besök till Piteå havsbad en perfekt introduktion och kan gärna kombineras med att besöka några andra destinationer i regionen. För oss från landets södra delar är det svårt att förstå hur vacker och överväldigande naturen uppe i Norrland är innan man upplever den med egna ögon.

Så oavsett om du har det skralt i plånboken eller om du redan har ett antal långresor planerade inför nästa år så bör du verkligen se till att inte missa att besöka någon av Sveriges stränder nästa sommar. Vi ses på beachen! 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.