Utflykter att Göra runtomkring Stockholm City

Stockholm har massvis av aktiviteter och sevärdheter att erbjuda men det finns även en hel del saker att göra som ligger utanför Stockholm City. Perfekta dagsaktiviteter att göra med bil eller varför inte passa på att åka skärgårdsbåt en vacker sommardag! 🙂

Stockholm

Här kommer mina tips på utflykter runtomkring Stockholm!

Drottningholms Slott

Gör en dagsutflykt till Drottningholm och gå omkring här på Drottningholms slott med den otroligt vackra trädgården som ligger beläget framför slottet. Kungafamiljen flyttade in på Drottningholms slott 1981 och idag är slottet kungaparets permanenta bostad. Rummen i slottets södra del är reserverade för Kungaparet men både slottet och parken är till största delen öppen för besökare året om. Här finns även ett café med lunchservering för den som är sugen 🙂

Drottningholms slott

Drottningholms slott

Drottningholms slott

Drottningholms slott

Kina Slott

Kina slott är ett kungligt lustslott i Drottningholms slottspark på Lovön i Stockholms län. Slottet räknas till de kungliga slotten och finns med på Unescos världsarvslista. Inuti slottet samsas kinesiskt inspirerade svenska möbler i rokoko med importerade kinesiska föremål. Biljetter till både Drottningholms slott och Kina slott kan köpas tillsammans och kostar då 200 SEK/ vuxen och måste utnyttjas samma dag, därav en perfekt utflyktsdag. Det går även att komma hit och gå runt utanför slottet för att se hur det ser ut, utan att behöva betala entréavgift.

Kina slott

Kina slott

Kina slott

Hagaparken

Förvisso ligger Hagaparken mitt i Stockholm City men det känns inte så när man väl befinner sig här då Hagaparken inte liknar någon annan park. Hagaparken är grönare och mer magisk än alla andra parker och här är det lika vackert att promenera oavsett dag eller årstid. I parken finns kungliga slott, lusthus och paviljonger samt ett väldigt mysigt café som gör det värt att åka hit bara för det.

Haparken

Haparken

Haparken

Fjäderholmarna

Om det är något du måste göra på sommaren så är det att åka skärgårdsbåt ut till Fjäderholmarna, endast 20 minuter med båt från city. Fjäderholmarna är ett populärt och uppskattat besöksmål för både stockholmare och turister och perfekt för den som vill göra en dagsaktivitet eller njuta av solnedgången i Stockholms skärgård. Hit kommer du för att njuta av skärgårdsmat, hantverk och kultur. Här finns både Rökeriet, Fjäderholmarnas skärgårdskrog och Röda stugan som är populära matställen.

Stockholm
Fjäderholmarna

Stockholm

Stockholm

Stockholm

Vaxholm

Vill du åka lite längre ut i skärgården rekommenderar jag att åka till Vaxholm, bara en timmas båtresa från Stockholm och är en pittoresk skärgårdsstad med trevliga små butiker, gallerier, caféer, restauranger, badstränder och vacker natur.
Du får bäst upplevelse genom att åka skärgårdsbåt hit, som lägger till precis framför Vaxholms hotell, där du även kan äta en riktigt god lunch eller njuta av en drink i solen. Väl på plats tar du dig runt genom att promenera runt längst med de pittoreska gränderna. Ett måste att göra på sommaren i Stockholm 🙂

Stockholm

Ulriksdals slott

Även Ulriksdals slott ligger i Stockholm men ändå en bit utanför innerstaden (10 minuter med bil) blir det en utflykt genom att åka hit, därför får Ulriksdals slott vara med på min lista 🙂 Ulriksdals slott är ett kungligt slott som ligger vid Edsviken i Solna och är omgiven av både byggnader och en stor slottspark som är otroligt mysig att promenera i. Missa inte att stanna till och fika på Ulriksdals slottscafé!

Ulriksdals slott

Ulriksdals slott

Ulriksdals slott

Rosendals trädgård

Rosendals trädgård ligger strax väster om Rosendals slott på Djurgården mitt i Stockholm men ändå tillräckligt långt ut för att det blir en dagsaktivitet eller utflykt och får därför också finnas med på listan 🙂 Kom hit för en mysig lunch eller fika mitt bland alla växter och blommor, vilket gör det otroligt fridfullt att befinna sig här. På Rosendals café kan du sitta både inomhus och utomhus om vädret tillåter.

Rosendals trädgård

Rosendals trädgård

Rosendals trädgård

Har du varit på någon av dessa ställen, vilken då och vilken tyckte du bäst om?

Här kan du läsa mer tips om Stockholm jag skrivit:

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

  1. Flott innlegg. Jeg har lenge drømt om å besøke Drottningholm som er et av de beste eksemplarene av barokk arkitektur i Norden. Jeg elsker alt av arkitektur fra barokken. Det er også på UNESCO sin verdensarv, som jeg samler på. Jeg har også lyst til å se inne i slottet. Ulriksdal virket også spennende. Ellers syns jeg Stockholm er en flott by jeg alltid vil tilbake til.

    • Charlotte Lundquist Reply

      Vad kul Magne! Klart du ska komma till Stockholm! 🙂 Det finns massa fint att besöka utanför Stockholm, som just Drottningholm och det är verkligen värt ett besök! 🙂 Hoppas du gillar det 🙂 Kram

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.