Det har nu gått några månader sedan jag begav mig ut på mitt resande som ensam tjej på heltid och har under dessa månader varit med om fantastiska upplevelser och träffat underbara människor från världens alla hörn. Att samtidigt ha möjligheten att jobba digitalt från en strand på andra sidan jordklotet är bara ännu bättre!

Mayaruinerna i Tulum

Så här Hanterar Jag andras Åsikter Kring Mitt Resande som Ensam Tjej

Under dessa månader har jag reflekterat en hel del över det mesta i mitt liv och gör fortfarande. Men en tanke som jag funderat på ganska länge är andra människors reaktioner och åsikter kring mitt resande som ensam tjej.

Positiva Reaktioner

Innan jag tog beslutet att satsa på mitt företagande och resa på heltid som ensam tjej fick jag för det mesta väldigt positiv respons från familj, vänner, bekanta och gamla vänner som plötsligt dök upp i mitt liv igen (vilket är väldigt skoj och som önskade mig lycka till) genom att säga ”Wow vad häftigt”, ”Grymt, klart du ska göra det!”, ”Så modigt av dig!”

Railey beach, Krabi

Praslin island

Negativa Reaktioner

Men det fanns även dem som inte var lika positivt glada för min skull. Istället fick jag motfrågor som ”Varför ska du göra det?”, ”Hur ska du överleva?”, ”Hur ska du klara dig ekonomiskt?”, ”Är det inte dags att börja tänka på och stadga dig?”, ”Ska du inte satsa på ett riktigt jobb istället?”, ”Varför flyr du”?

Jag vet inte om jag omger mig med fel typ av människor som säger dessa motfrågor eller om det handlar om avundsjuka från deras håll, jag får nämligen fortfarande höra det titt som tätt och därför tar jag upp detta som ett inlägg nu. Ärligt talat, ja det är klart det har en viss inverkan på mig då andras åsikter påverkar mig otroligt mycket men just detta lät jag faktiskt rinna av mig och lyssnade istället till de människorna som uppmuntrade mig till att genomföra detta.

Flygvärdinna Qatar Airways

Jobbet som flygvärdinna

Det var faktiskt samma sak innan jag bestämde mig för att tacka ja till jobbet som flygvärdinna för Qatar Airways och flytta till Doha, Qatar. Jag fick höra motfrågor som ”Varför ska du göra det?”, ”Arabland, kommer du klara av det?”, ”Ska du inte satsa på en karriär hemma i Sverige istället”? Nu i efterhand inser jag också att dom människorna som sa dessa motfrågor är inte en del av mitt liv idag. Jag valde att omge mig med människor och vänner som stöttade mig, var glad för min skull och som än idag finns där för mig.

Qatar Airways business class

Framtiden

Jag vet inte varför människor motsäger någon annan på detta sätt, när det handlar om något som betyder mycket för en själv. För mig är det här en resa i resandet som är viktig för mig och som jag kommer fortsätta med oavsett vad någon annan säger!

Följ gärna mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här och Youtube här.

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

  1. Ler lite för mig själv. Sitter just nu som ensamresenär i Thailand för egentid och Thaimout i nästan en månad. För bara en liten stund sedan satt jag och skrev ett inlägg om mina personliga reflektion över livet och vänner hemma i Sverige. Jag vet att du haft en utmattningsdepression, jag lever en kronisk variant ME/CFS. Jag tror att vi därför kanske har lärt oss värdera livet annorlunda. Vänner som inte supportar en i ens beslut att må bra, går att ersätta :). Det viktigaste är faktiskt en själv och ens glädje. Kanske några av de som inte supportar dig själva mår lite dåligt över att de inte vågar??!! Stor kram från Krabi

    • Charlotte Lundquist Reply

      Hej Daniella, tack snälla för fina ord! <3 Visst har du helt rätt, jag tror precis som du säger. Tråkigt bara att man inte kan stötta varandra men så är det med livet och vi som går igenom något tror jag också lär oss uppskatta livet på ett annat sätt eller rättare sagt, göra det vi mår bäst utav. Hoppas du får en underbar thaimout i Thailand, det är du värd! Stor kram till dig!!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.