Hur fungerar det egentligen att resa, driva företag och blogga samtidigt som du tjänar pengar fast du ligger på en strand? Ja, det är knepigt men det gäller att hitta rutiner och framförallt bra internetuppkoppling, något jag är bortskämd med hemma i Sverige. För det händer att jag får frågan hur jag lyckas driva mitt företag med bloggen samtidigt som jag reser runt om i världen och det ska jag besvara i dagens inlägg.

Readyfortakeoff

Hur Jag Lyckas Blogga, Driva Företag och Resa Samtidigt

Jag reste iväg för att hitta mig själv, komma ner i varv och bara få vara själv ett tag för att återhämta mig efter min utbrändhet som du kan läsa mer om i det här inlägget. Då jag som person har svårt att sitta stilla, speciellt när jag kommer till en ny stad eller plats som jag gärna vill upptäcka har jag väldigt svårt att njuta av att ligga på stranden och läsa en bok.

I början av min bloggkarriär på heltid kände jag att jag ständigt behövde fotografera till bloggen och instagram, redigera bilder, video, checka in och ut på olika hotell, boka hotell, boka nästa resa, skicka samarbetsförfrågningar till hotell och andra aktörer, vilket tog extremt mycket tid och framförallt tog det all min energi.

Hitta ditt sätt

Jag insåg att det var ohållbart med tanke på vad min kropp precis utsatts för några månader tidigare. Till slut lärde jag mig hitta ett sätt som fungerade för mig och gör fortfarande när jag reser, som jag tänkte dela med mig av i det här inlägget. Kanske kan det hjälpa dig också?

Readyfortakeoff

Såhär lyckas jag blogga, driva företag och resa samtidigt:

  • Struktur är A och O

När jag reser skriver jag alltid ner mina intryck jag haft under dagen, hur jag tagit mig runt, vad saker och ting kostar, landets valuta, hotell jag bor på, etc allt för att kunna skriva ett fullständigt inlägg om det senare. Detta göra jag varje kväll medan jag har allt färskt i minnet. Efter min utbrändhet är mitt kortsiktiga minne väldigt mycket sämre tyvärr än tidigare och därför skriver jag ner så mycket som möjligt så fort jag har tid över. Jag strukturerar även upp mina resor, vad jag vill se och göra som jag kan utgå från.

El Nido, Palawan

Readyfortakeoff

  • Utforska på dagtid

Att hitta en rutin som passar dig tar tid. För mig har det också tagit tid tills jag hittade ett sätt som fungerar för mig att göra karriär av min passion. Jag kämpar fortfarande då jag har många drömmar och mål med mitt företagande. Samtidigt som jag vill ha en framgångsrik reseblogg som når många människor runt om i världen, inte bara i Sverige, vill jag inte offra mina egna reseupplevelser för att få det.

Det bästa är att utforska och göra saker på dagtid medan solen är uppe och det är ljust ute. På kvällarna skriver jag ner det jag varit med om som ett utkast medans jag har allt färskt i minnet, därför har det ibland varit skönt att resa solo för ibland tar det längre tid att skriva av mig och då har det varit skönt att inte ha någon bredvid som stressat mig.

Öken i Abu Dhabi

  • Njut av dina ögonblick

Det största misstaget jag gjorde i början när jag reste solo var att inte leva i nuet och njuta av de resor jag gjorde. Jag uppskattade aldrig det ögonblicket jag befann mig i utan hela tiden strävade efter nästa punkt att utföra på listan. Jag fotograferade, videofilmade och sen var det dags för nästa upplevelse. På senaste tiden har jag stannat upp en liten stund varje dag och njutit av mina upplevelser, mediterat eller bara reflekterat över vad som händer runt omkring mig. Det är dom små stunderna som kan göra hela upplevelsen, så har det varit många gånger för mig iallafall!

  • Ha passion för ditt jobb

Att bygga en framgångsrik reseblogg tar mycket tid och är mycket mer krävande än vad människor någonsin tror. Det tar tid och energi men samtidigt är det bästa jobb jag någonsin haft! Den viktigaste nyckeln till framgång är att ifrågasätta sig själv hela tiden vad du gör. Gör du något du älskar och brinner för? Om ja, fortsätt arbeta mot dina mål men se även till att ha skoj under tiden du arbetar. Jag gör mycket roliga saker på mina resor men jag prioriterar också min tid.

Min passion

Eftersom det här är min passion kan jag sitta i timmar och fortsätta när jag väl fått in ett flow. Det känns inte som ett jobb och det är det bästa jag vet, just för att det är så skoj. Jag skulle säga att passion är en av de viktigaste ingredienserna för att nå framgång och lycka och det är också därför jag lyckas kunna både resa, blogga och driva företag samtidigt.

Angkor Wat, Kambodja

  • Ha rätt utrustning för ditt jobb

Att ha rätt utrustning för ditt jobb underlättar extremt mycket, oavsett vilken bransch du jobbar med. Att ha rätt utrustning är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb, även jag som resebloggare behöver det.

MacBook

Jag använder mig av en MacBook som knappt ens väger 1 kilo och är som min bebis. Hela mitt liv och företag finns på min dator och jag älskar den just för att den är så enkel och smidig. Jag ville ha en dator som jag kan bära med mig överallt och som är lätt att ha i väskan. Till den har jag även en extern hårddisk som är den bästa investering jag gjort. Denna Le Cie hårddisk kostar en del men har både otroligt mycket utrymme och är stöttålig, vilket jag behöver eftersom den finns med mig på alla mina resor.

La Cie hårddisk

Systemkamera

Att backa upp mina bilder måste jag göra för att inte förlora mitt jobb. Utöver detta har jag en ordentlig systemkamera med tillbehör såsom stativ, extra batterier samt extra batterier till min mobil som jag alltid använder, varje dag när jag reser.

Tips! Jag ser till att ladda alla mina tekniska prylar över natten så de är fulladdade när jag vaknar och ska ut på äventyr. Att ha bra verktyg underlättar mitt jobb väldigt mycket!

  • Hårt arbete lönar sig

Arbetar du hårt, lönar det sig i slutändan och det är det jag siktar mot hela tiden med mitt företag och bloggen. Eftersom bloggen är mitt resande ser jag även se till att jobba hårt under tiden jag reser och utnyttjar ”dötid” såsom flyg och buss till att skriva inlägg och redigera bilder. Work hard, play hard finns det något som heter och det stämmer verkligen.

Follow that dream

Hur gör du för att lyckas resa och jobba samtidigt, berätta gärna!

Följ mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller Youtube här.

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.