Fira Midsommar i Sverige

Midsommar sker en gång om året och firas allmänt i Sverige när sommarsolståndet infaller. Midsommar är den viktigaste högtiden i Sverige vid sidan av julen, tycker jag iallfall. Midsommarafton infaller alltid på en fredag och firas med god mat, dans kring majstång, tårta och champagne. Allra helst ute i skärgården. I år får jag fira i dubbel bemärkelse då jag fyller år dagen efter, på midsommardagen. Såhär firade jag midsommar i år! 🙂 

Midsommar i Skärgården

Med goda vänner ute i Stockholms skärgård!

Att binda sin egen midsommarkrans ingår att göra på självaste midsommarafton. Den bär du oftast hela dagen under själva firandet och är en härlig symbol på att det är sommar i Sverige. Det här är min krans i år!

Midsommarstången är midsommarens främsta attribut. Den kallas också Majstång som betyder ”att smycka med löv”. Det är runt denna stång du dansar i ring till klassiska sommarvisor.

Ingen riktig sommar i Sverige om man inte träffat Båtsman. Underbar hund som fick vara med på midsommarfirandet.

Champagne och jordgubbstårta ”á la Charlotte” ingår på midsommar tycker jag. Iallafall en härlig sommartårta att dela med nära och kära. För vår del blev det tårta och champagne på bryggan med en härlig havsbris i bakgrunden. 

FÖDELSEDAG!

Idag är det ingen vanlig dag, nä för det är Charlottes födelsedag, hurra hurra hurra! Midsommardagen innebar i år födelsedag för min del och den firades på Sandhamn med vänner. Började med en lunch på Sandhamns värdshus för att sen möta upp mina vänner och fortsätta firandet ute i solen.

Om du inte firat midsommar i Sverige är det en upplevelse som jag rekommenderar att göra någon gång i ditt liv. Midsommar firas alltid på en fredag och infaller alltid någon gång mellan 20-26 juni varje år.

TACK för en fantastisk, härlig och idyllisk midsommarhelg! 🙂
Vad hittade du på över midsommar?

Glad Midsommar!
//Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.