Min Tekniska Reseutrustning 2020

Jag får ofta frågor vad jag har för teknisk utrustning när jag reser samt vad det är för märke på min kamera eller selfiestick jag använder. Jag har spelat in en Youtube video där jag går igenom alla mina viktigaste tekniska prylar jag alltid har med mig på mina resor och som du hittar här om du inte vill läsa detta inlägg 🙂

I det här inlägget tänkte jag i detalj berätta vad jag har för teknisk utrustning samt lite tips och tricks från mig som kan hjälpa dig om du är ute och reser själv exempelvis 🙂

Travel Gear

Här är min tekniska reseutrustning som alltid följer med mig på mina resor:

Kamera

Jag använder mig av Canon Powershot G7 X Mark 2 som jag tycker är toppen att både fotografera och filma med till min Youtube kanal. Jag har tidigare haft en stor systemkamera som jag sålde då jag tyvärr tyckte den både var klumpig och tung att släpa med mig överallt när jag reste och ville istället ha en kamera som har samma funktioner fast i mindre format och det tycker jag att den här kameran har! Jag är supernöjd med denna kamera och kan verkligen rekommendera den!

Kamera

Adapter

Jag har en multiadapter som kan användas överallt vart jag än befinner mig i världen och det är en riktigt bra investering för dig som reser mycket. Jag älskar denna från Skross som har flera USB uttag och du kan själv välja vilket kontaktuttag du behöver beroende på vilket land du är i. Helt klart världens bästa adapter som alltid finns med mig i min handväska och är kanon att ha nära till hands för du vet aldrig när du behöver den, kanske redan på flygplatsen 😉

Skross adapter

Bose hörlurar

Även om de är relativt stora hörlurar så är Bose noice cancellation de absolut bästa hörlurar jag någonsin haft och dessa har jag haft i många år. De är inte de senaste, dom är trådlösa men mina håller än i dag, flera år senare och har grym kvalitet!  Här snackar vi en riktigt bra investering för dig som vill utesluta alla ljud runt omkring dig och är perfekta att ha på flyget, bussen eller tåget. Jag har alltid mina med mig även när jag sitter på flygplatser för att jag har lätt för att störa mig på folk när jag reser.

Uppladdningsbart batteri

Ett uppladdningsbart batteri har räddat mig många, många gånger! Det är något som alltid, alltid följer med mig på resor och som ligger i min handväska. Jag skulle ha svårt att klara mig utan ett extra batteri till telefonen. Denna ser jag till att den är fulladdad kvällen innan jag ska resa för jag använder min mobil mycket när jag flyger och då är det kanon att ha ett extra batteri med tills jag hittar ett uttag för att kunna ladda mobilen om det behövs. Den som jag har är några år på nacken och det finns mycket bättre på marknaden idag men det är helt klart värt att lägga några kronor på ett extra uppladdningsbart batteri till din mobil!

SD kortläsare

Det händer väldigt ofta att jag vill kunna lägga upp bilder på instagram som jag tagit med min kamera och då har jag en SD kortläsare som är anpassad till min mobil där jag plockar ut SD kortet från kameran och sätter in i kortläsaren som jag pluggar in i min mobil och på så sätt kan jag ladda över de bilder jag vill som jag tagit med kameran direkt till min telefon och lägga upp på instagram. Den är väldigt liten och mycket smidig att ha med och ett köp jag är mycket nöjd med!

Extern hårddisk

Om du vill ha en tålig och pålitlig extern hårddisk ska du köpa La Cie externa hårddisk som tål resor. Den har ett gummiband omkring sig så den klarar av lite stötar vid resans gång. Den här är toppen att ha, speciellt om du fotar mycket och vill spara allt på en fysisk apparat och inte i molnet 😉 Den kostar lite men är helt klart värt det!

La Cie extern hårddisk

Macbook multiadapter

Då jag har en macbook som inte har ”normala” ingångar på sidan av datorn behöver jag en adapter för att kunna ha i både simkort, laddare eller usb sticka. Denna behöver jag om jag ska föra över eller lägga till något på min externa hårddisk eller om jag behöver föra över bilder från kamerans SD kort. Ett måste att ha om du har en dator som jag 🙂 Den jag har heter Plexgear och går att köpa på Kjell & Co bland annat.

Steamer

Det är ofta jag är med om att hotellen inte har strykjärn på rummet på grund av en hel del anledningar enligt dom själva så nuförtiden har jag alltid med mig en egen steamer som agerar som ett litet strykjärn kan man säga. Den är anpassad för just resor och heter Travel Steamer som jag köpte för några hundralappar på Åhléns och är mycket praktisk. Du fyller på vatten i den lilla behållaren som finns och kan användas hur många gånger som helst! Den är lagom i storleken för att kunna ha med i resväskan och väger nästan ingenting. Jag är supernöjd med detta köp!

Locktång

Då jag har väldigt rakt hår tycker jag det är kul att styla till mig när jag reser eller vill klä upp mig till något speciellt och då följer en locktång alltid med mig på mina resor. Jag har flera olika storlekar hemma så när jag ska resa väljer jag ut en som får se till att mitt hår blir fint. Den som oftast följer med mig heter Cera Wand och finns att köpa på Åhléns för några hundralappar.

Travel Gear

GoPro kamera + tripod

Beroende på vart jag reser, exempelvis till strand och bad destinationer följer min GoPro kamera med mig. Den är vattentålig och med den tar jag foton och filmar under vatten med. Perfekt för dig som ska dyka och se koraller, simma med delfiner eller bada med sköldpaddor som jag gjorde på Zanzibar. Den är liten och smidig och tar inte alls mycket plats. Till den har jag både ett vattentåligt handtag men också en tripod som är anpassad för just GoPro kameran. Min GoPro heter GoPro Hero 4 och är inte alls den senaste på marknaden men fungerar utmärkt för mina behov och tillfällen 🙂

Tripod

För att kunna ta kort på mig själv när jag reser solo är tripod min räddning! Det här är mitt bästa tips om du inte hittar någon som kan fota dig eller om du inte vill lämna ut din kamera i någon annans händer så är en tripod ett jättebra tips att investera i. Jag använder en tripod till både min kamera, både när jag fotograferar och filmar men jag har också en tripod som anpassad för min mobiltelefon. Jag har även en tredje tripod som är utformad enbart till min gopro kamera. Dessutom har jag en tripod i lite mindre storlek så jag kan ha med den i min handväska om jag ska ut på kvällen eller har en liten väska och där min stora inte får plats. Jag har köpt alla mina tripods utomlands och ingen är något speciellt märke.

Selfiestick

Likaså är min selfiestick köpt utomlands och har inte heller något speciellt märke. Men min selfiestick följer alltid med mig på mina resor nuförtiden då jag ganska sent började vänja mig vid den. I början var jag emot selfiestick men när jag till slut skaffade en själv kunde jag inte resa utan den! Superpraktisk faktiskt! Min selfiestick har en sladd som jag måste koppla till min mobil. Jag har försökt mig på trådlös selfiestick men jag tycker det var för krångligt och den laggade väldigt mycket vilket bara gjorde mig irriterad så därför har jag en ”omodern” selfiestick 😉

Organiseringsväska

Om det är något älskar så är det organisering och organisera saker och ting, speciellt min resväska. Där ligger allt i ordning och likaså är det hemma. När jag ska resa har jag en hel del kablar med mig till både datorn, mobil, kamera, tripods, SD kortläsare och allt möjligt smått och gott som jag inte vill ska försvinna eller ligga varsomhelst i resväskan. Därför har jag köpt en liten mjuk väska där jag har alla mina tekniska prylar förvarade i. Här i har jag samlat alla lösa tekniska prylar som jag behöver och när jag reser plockar jag bara ut det jag inte behöver och låter resten följa med i väskan. På så sätt har jag koll på att denna väska är enbart för tekniska lösa prylar. Jag köpte min på Aliexpress.

Organiseringsbox

Vill du se hur alla mina tekniska prylar ser ut hittar du min Youtube film här:

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

  1. Wow, you have a realy good collection of travel gear. I was also having the same camera Canon Powershot G7x Mark 2, but unfortunately, I sold it. I must say this is one of the best and convenient cameras I have used.

    • Charlotte Lundquist Reply

      Thank you! Yes, I’m in love with that camera and also the best one I’ve ever had 🙂 Its great!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.