Mitt Bästa Packningstips!

Du har säkert hört och läst massor med tips på hur man packar sin resväska på smartaste sätt eller fått tips och tricks för att kunna få med dig så mycket som möjligt i en liten resväska. Jag har också skrivit en hel del packningstips som du hittar här men i dagens inlägg tänkte jag dela med mig av hur jag tänker och gör under tiden jag packar min resväska som jag hoppas kommer underlätta för dig som har svårt för att packa din resväska.

Packningstips Resväska

Packa väskan på kort eller lång tid, så här gör jag!

Så fort jag bokat en resa eller bestämt med kund att en viss typ av resa blir av kan jag inte låta bli att direkt gå på stan och spana ut kläder som kan passa för just det resmålet. Redan när jag fått bokningsbekräftelsen på mitt flyg börjar jag fundera på vad jag ska packa med mig, oavsett om resan ska äga rum om en vecka, en månad eller tre månader framöver. Varje dag fram tills ungefär tre dagar innan avresa har jag lite smått gått och funderat på vad jag ska ha med mig och skriver faktiskt upp allt på en lapp varteftersom jag kommer på saker jag vill ha med mig så jag inte glömmer det när det är dags för själva packningen sen.

Packning av resväska

Jag skulle säga att jag i flera veckor mentalt funderat ut vad som ska följa med mig och vilka outfits jag ska ha på mig för olika ändamål men det är inte förrän tre, kanske två dagar innan själva avresan som jag tar fram min resväska och fysiskt lägger ner alla mina saker där.

Då tar jag fram ALLT jag vill ha med mig och då kan jag säga att det är en enda röra av kläder och prylar överallt hemma på golvet. Det är så jag gör, jag går igenom mina kläder och plockar fram det som jag vill ha med mig och lägger i olika högar och så får det ligga framme till dagen efter.  Dagen efter går jag igenom allt, dvs skor, klänningar, etc och börjar sålla det jag verkligen behöver ha med mig och inte. Det kan även hända att jag skapar en ny hög som jag döper till ”kanske högen”. Det är i det här steget som jag även passar på att vika ihop mina kläder eller rullar ihop dem och lägger snyggt och organiserat i min resväska.

Packningstips
Före
Packningstips orgnaiserad resväskaJPG
Efter

Packa dagen innan avresa eller långt i förväg?

Jag skulle säga att jag mentalt packar min resväska låååååångt i förväg men att jag fysiskt gör det allt från fem dagar till dagen innan avresa, även om det är sällan det händer att jag gör det dagen innan så iallafall tre dagar innan avresa är min resväska färdigpackad och klar. Jag skulle få panik att packa dagen innan själva avresedagen, det har hänt men min själv har inte mått bra av det.

Hur är du som person, gillar du att packa din resväska långt i förväg eller dagen innan avresa? 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.