Alla har vi säkert varit med någon gång i livet att vi fått vårt hjärta krossat av den vi älskar. Livet är orättvist och tufft och jag har själv varit med om det många gånger och vill därför med detta inlägg dela med mig av mina bästa tips på hur jag har gjort för att försöka komma över den jag älskar och hitta livsglädjen igen. Jag hoppas att mina tips även kan hjälpa dig att komma vidare i livet på ett lite roligare sätt.

Smiles beach hotel Nungwi

Mina Bästa Restips Till Dig som Fått Hjärtat Krossat

”Ibland mår jag inte så bra” är ett uttryck som jag titt som tätt känner igen mig i. Allra mest när jag fått mitt hjärta krossat av den jag älskar, vilket jag tror många kan relatera till också. För att jag överhuvudtaget ska försöka komma över en kärlek är det bästa sättet för mig att resa. Jag blir glad av att resa och jag känner passion och livsglädje när jag reser.

Stranden i Barcelona

Till helgen åker jag på ny resa till Abu Dhabi för att uppleva Formel1 i verkligheten. Detta är ett av många tips som jag rekommenderar att göra om du har fått ditt hjärta krossat, nämligen att resa iväg och hitta på något roligt. Åk iväg med en kompis eller varför inte resa ensam, det gör jag nästan alltid.

Det är inte så att jag kommer över den personen jag älskar på bara en resa, missförstå mig rätt, men att resa iväg hjälper iallafall mig att hitta tillbaka till mig själv men också kunna hitta styrkan att orka blicka framåt. Jag vet att det är tungt och jobbigt och att du inte har någon som helst energi till att försöka blicka framåt men försök att göra det ändå trots dina känslor.

Här listar jag mina allra bästa tips till dig som jag hoppas kan hjälpa dig att försöka komma vidare i livet. Dessa saker hjälper nämligen mig och fått mig att se det ljusa och roliga i livet igen.

Bunkers el Carmel i Barcelona

Mina bästa tips till dig med brustet hjärta:

1. Res iväg

UT OCH RES MED DIG!! Då menar jag precis vartsomhelst, det behöver inte vara långt bort men försök ta dig iväg och få miljöombyte. Det tror jag är väldigt viktigt.

2. Håll dig sysselsatt

Jag sysselsätter mig med sociala aktiviteter men framförallt planerar jag nya resmål, framtiden, vad jag vill göra i livet och mål jag vill uppnå vilket håller mig sysselsatt! Se till att du göra saker som håller dig sysselsatt 🙂

3. Skriv ner allt du känner

Hur du mår och tänker, vad som gör dig glad och vad du önskar vilja göra framöver. Jag skriver alltid väldigt mycket och ibland överväger vad som ska bli blogginlägg och inte. Tack vare skrivandet vet jag nu vad jag vill göra i mitt liv och mina framtidsplaner inom resandet, vilket jag kommer presentera inom kort 🙂

4. Se positivt i det som händer

Jag försöker se positiva saker i den situationen jag befinner mig i. Ett av alla exempel är att jag kan resa när och var jag vill, utan att kompromissa- jag gör det som jag vill och känner för. Jag kan flytta till ett annat land i några månader eller resa jorden runt om jag vill, vilket jag velat göra i flera år och planerar nu lite smått för att göra det. Jag tror på att det är viktigt att alltid försöka se det positiva i saker och ting oavsett situation.

Mitt allra bästa tips till dig som precis går igenom en separation, skilsmässa eller har fått hjärtat krossat, säger jag bara UT OCH RES!! Träffa nya människor, gör något som gör dig glad, få lite miljöombyte för en stund. Nej, det kommer absolut inte läka dina sår på en gång och du flyr inte verkligheten, du gör det för att få tänka klart och få egentid och nya perspektiv på saker och ting. Det behöver inte vara en långresa, om du bor i Sverige, åk till Köpenhamn några dagar eller varför inte resa till ett ställe du länge velat åka till men aldrig gjort – gör det nu! 🙂 Nyhavn i Köpenhamn

Stranden på Österlen

Du har hela världen framför dig, det är bara du själv som stoppar dig. Vill du få inspiration till några nya resmål rekommenderar jag dig att läsa mina resguider till olika ställen jag varit på här.

Trevlig resa!
//Charlotte

2 Comments

    • Charlotte Lundquist Reply

      Tack fina Malin, gulle dig! <3

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.