Mina Bästa ”Packa Upp Resväskan” Tips!

Har du lätt att få ångest när du kommer hem från en resa och vet att du måste packa upp din resväska någon gång trots att du varken har tid, lust eller ork för det? Då ska du fortsätta läsa detta inlägg för här kommer jag ge dig mina bästa tips när det kommer till att packa upp sin resväska efter att ha kommit hem ifrån en resa!

På en gång eller vänta

Det finns två typer av sätt att packa upp sin resväska på, antigen är man den typen som mig och gör det på en gång, nästan direkt efter att man kommit innanför dörren för att ha det gjort eller så är man den typen som låter väskan ligga uppslagen mitt på golvet dag efter dag och hittar aldrig riktigt det där tillfället att packa ur den.

Jag är en person som älskar att ha ordning och reda, inte minst i mitt hem och därför packar jag upp min resväska så fort som möjligt efter det att jag kommit hem, helst på en gång men det beror också på vad klockan är. Om jag kommer hem sent på kvällen låter jag min resväska vara orörd till dagen efter när jag har fått sova, äta och hämtat ny energi. För ja, det är ett projekt att packa ur sin resväska, det tycker iallafall jag!

Om jag kommer hem på eftermiddagen brukar jag packa upp min väska på en gång för att ha det gjort. Då har jag all tid på mig och jag kan i lugn och ro få det gjort medan Tvn går på i bakgrunden som sällskap eller så tar jag fram ett glas vin att sippa på under tiden jag packar upp,  det underlättar!

Packningstips Resväska

Mina Tips!

  • Se till att du har tid att engagera dig i din uppackning. Sätt av iallafall en timme för att plocka ur allt, gå igenom vad som är smutstvätt och inte men också för att kunna gå ner till källaren med din resväska, vilket jag kan tycka är det jobbigaste i hela momentet.
  • Sätt på härlig eller peppig musik som gör dig glad!
  • Om du har en resväska som är dubbelvikt, alltså att du kan packa på två sidor så skulle jag systematiskt börja med ena sidan och packa ur den först för att därefter ta den andra sidan. En sida i taget helt enkelt, vilket faktiskt underlättar uppackningen och gör att inte känns lika jobbigt konstigt nog.
  • Vill du hellre lägga allt innehåll i resväskan mitt på golvet och tömma hela väskan på två sekunder går det lika bra. Då har du en stor hög att gå igenom plagg för plagg, så har jag också gjort bara för att testa vad jag själv föredrar. Jag fick mer ångest över detta sättet då jag gillar att ha ordning och reda och det har jag när allt ligger kvar i min resväska och jag kan plocka ur klädesplagg efter klädesplagg därifrån när jag packar upp men som sagt, det finns olika alternativ att göra detta på.
  • Mitt bästa tips är att packa upp din resväska så fort som möjligt när du kommer hem, annars blir det lätt att dagarna rullar på och latheten tar över. Till slut ser du inte din väska längre trots att den ligger framför dig hela tiden. Den blir helt enkelt osynlig. Själv skulle jag få ångest för varje gång jag såg min väska ligga där ouppackad med fuktiga badkläder och smutsiga kläder i sig.

För att bespara mig både ångest och tankeverksamhet som går åt till att varje gång tänka ”jag ska” när jag ser min resväska liggandes där mitt på golvet så gör det bara på en gång! Jag vet, det är lättare sagt än gjort men jag lovar dig, det kommer kännas helt underbart när du väl packat upp den och allt är undanröjt!

Readyfortakeoff Luggage strap

Jag hoppas det här inlägget kan hjälpa dig att packa upp din resväska nästa gång du känner att det är lite trögt på den fronten eller helt enkelt vill läsa igenom mina tips igen för att bli inspirerad till att få det undanstökat 😉

Vilket typ av person är du, den som packar upp din resväska på en gång eller låter din resväska ligga framme några dagar innan du tar tag i den?

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.