Min Flygning med SAS Airbus 320 Neo

När man reser på standby biljetter kan det hända att det inte alltid blir som man tänkt sig. Det händer att jag inte kommer med ett flyg för att det är fullt och då går inte min besvikelse att ta miste på. Men det kan också ske överraskningar, vilket det faktiskt gjorde för mig när jag åkte hem från Zanzibar.

Efter mycket om och men kom jag med flyget från Zanzibar till Doha. Flygets vikt var lastat till max trots att det fanns många  lediga säten kvar. Tack vare den snälla kaptenen kunde de tillåta en till person ombord och jag var den enda som reste själv av alla på standbybiljetter så jag fick den sista platsen hem. TACK!

Det här är min upplevelse med SAS Airbus 320 Neo

När jag landar i Doha vet jag att nattflyget från Doha till Stockholm är överbokad. Vad ska jag göra? Chansa på att få plats imorgon bitti som också är överbokad och vänta ytterligare 6 timmar på nästa Stockholmsflyg eller åka till Köpenhamn som det finns plats på och går 1 timme senare mitt i natten. Utan att chansa bokade jag om mina biljetter från Doha till Köpenhamn. Efter 6 timmars nattflyga till Köpenhamn köpte jag en biljett med SAS från Köpenhamn till Stockholm. Såhär är livet som standby passagerare  😉

Inredningen

Trött som en zombie kliver jag ombord på flyget och vill bara hem. Utan att ens märka det sitter jag ombord på SAS nya Airbus 320 Neo. Det är först när jag satt mig i stolen och tittar ut genom fönstret som jag ser att vingen är böjd och först då vaknar jag till. Herregud, jag sitter i SAS nya, senaste flygplan! För en flygplansnörd som mig är det här helt fantastiskt! Om jag vaknade, jo tack, det kan man säga. Upp med kameran och fotografera, här har vi ett nytt inlägg till bloggen! 🙂

Sätesuppdelning

Sätena är uppdelade 3-3 med en mittengång. Stolarna är mycket tunnare än vad de brukar vara och det är gott om benutrymme. Det jag verkligen gillade med dessa säten är att de är gjorda av tyg och inte av skinn. Det var mycket skönare och mjukare att sitta i dessa säten än jag trodde . Pluspoäng för det gråa tyget på sätena, mycket snyggt!

Det finns även USB uttag för att exempelvis ladda sin mobil, tack för det! Precis vad jag behövde 🙂

Då jag tog morgonflyget från Köpenhamn till Stockholm fick jag vara med om en helt fantastisk soluppgång!

Har du flugit med SAS i deras Airbus 320 Neo, vad tyckte du?

Trevlig resa!
// Charlotte

1 Comment

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.