Så här Hittar Du Rätt Resväska

Tycker du det är en djungel att hitta rätt resväska? Du är inte ensam. Det tyckte nämligen jag med innan jag slut köpte en ny resväska i somras. Hur gjorde jag då för att hitta rätt? Jag gjorde en ordentlig research på nätet, läste massor med artiklar om olika resväskor, jämförde olika märken på nätet, gick till olika butiker för att känna och klämma på dem för att till slut tänka på vad som faktiskt var viktigast för just MIG med resväskan.

resväska

Här kommer mina tips på hur du hittar rätt resväska som passar dig!

Hur ville jag att den skulle se ut? Var det viktigt med vikten på resväskan? Ska den väga så lite som möjligt eller ha så många fack det bara går? Spelade priset någon roll? resväska Jag ville ha en kvalitets resväska till ett bra pris, dock inte alltför dyrt. Dessvärre kostar kvalité men jag tror på att det håller i längden och förhoppningsvis köper jag bara en resväska en gång på väldigt många år framöver, så slår jag ut priset per använd resa jag gör går det nog jämt ut 🙂 resväska Som resebloggare reser jag en hel del och då känner jag att det är viktigt med en resväska som tål att åka på några smällar, vilket det tyvärr blir när den hänger med jorden runt. resväska

Samsonite

Därför blev det en Samsonite resväska för min del. Jag ville ha en resväska som har 4 hjul och som är lätt att rulla, samtidigt som den fyller mycket packning. Jag gjorde mycket research innan för att jämföra resväskornas vikt och utseende som var viktigt för MIG. Då jag har mycket packning med mig varje gång jag reser vill jag ha en resväska som väger så lite som möjligt men ändå håller hög kvalitet. Låter det orimligt? Inte alls, den här väskan hade precis de kvalitetskrav jag var ute efter! Och det bästa av allt, den var inte alltför dyr heller!

Du kan hitta fler resväskor på Samsonites hemsida här! resväska

Mina Tips Till Att Hitta Rätt Resväska:

1. Researcha olika typer av resväskor
2. Hur vill du att den ska se ut?
3. Vad får den kosta?
4. Vilken färg vill du ha?
5. Välj ut 3 st resväskor du är intresserad av.
6. Gå till butiken för att känna och klämma på dem.
7. Kolla upp om den resväskan du bestämmer dig för, om just den väskan har online rabatt! Oftast erbjuder märket rabatterade priser på sina hemsidor. Kan vara värt att kolla upp!

Vilken resväska har du och tycker du att den är bra, varför?

Happy Travels!
// Charlotte

4 Comments

 1. Jag tror att man måste vara beredd att betala lite för att få bra kvalitet men det går såklart att göra fynd. För många år sedan köpte jag en Samsonite portfölj på Stockholm Quality Outlet för halva priset. Den är jag mycket nöjd med, fast det var alltså inte en resväska. Hur viktigt är det med ett TSA-lås? Det ser ut som att din väska har det.

  • readyfortakeoff Reply

   Alltid roligt att göra fynd Mikael! ?
   Ja precis, min väska har TSA- lås. Jag tycker det är bekvämt, då vet jag att väskan är låst från början när jag checkar in den men att de kan öppna väskan om de måste när jag reser. Jag ser det bara som något positivt att ha det! ?

 2. Tack Charlotte för ditt fina inlägg om din snygga Samsonite resväska. Börjar bli dags att införskaffa mig en ny resväska själv varav jag Googlat runt efter en likvärda resväskor till mig och mina barn. Håller resväskan fortfarande bra? Ser att det är nästan 3 år sedan du skriv inlägget varav jag vill höra om du fortfarande är nöjd med den eller om du tänkt annarlunda om du skulle köpa nya resväskor idag?

  Verkar som att din resväska fortfarande går att köpa på den länkade adressen men vill först höra med dig om resväskan hållt bra under dina resor innan jag lägger något i varukorgen. Tack i förhand Mvh Stefan

  • Charlotte Lundquist Reply

   Hej Stefan,
   Jaaa!! Absolut! 🙂 Helt klart den mest prisvärda resväska jag någonsin köpt! 🙂 Den håller än idag och jag använder den MYCKET! Helt klart ett väldigt bra köp (tycker jag!) och den används flitigt av mig då jag reser på heltid -med den och den håller sig riktigt bra! Som sagt det är 3 år sedan och it´s still going strong!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.