Praktiska Restips till Dubai

Dubai har massor att erbjuda i sightseeing upplevelse och är en stad jag tycker väldigt mycket om. Faktiskt så är Dubai en av mina favoritstäder just för att värmen finns här året om, häftiga byggnader, strandnära, mycket sightseeing, bra shopping och lyxiga hotell. Dubai är en häftig stad skulle jag säga som jag gärna återvänder till flera gånger om! 🙂

I det här inlägget tänkte jag berätta om mina restips till Dubai som kan vara bra att veta innan man kommer hit men också under tiden man är här. Till dig som aldrig varit i Dubai innan rekommenderar jag att läsa igenom detta inlägg noggrant så du inte blir överraskad när du väl befinner dig i Dubai 🙂

Dubai

Här är mina restips till Dubai:

Ta sig runt i Dubai

Taxi

Det finns flera sätt att ta sig runt i Dubai, men taxi tycker jag är väldigt bekvämt att åka, dock finns risken att det kan uppstå långa köer då Dubai är stort och det kan ta tid att ta sig mellan olika ställen. Minimiavgiften är 12 Dhs och åk alltid med taxameter!

Tunnelbana

Tunnelbana finns i Dubai som är enkelt och smidigt att åka faktiskt.  Det finns röd linje, grön linje och orange linje som är deras spårvagnslinje. Den röda linjen tar dig från Dubai flygplats, genom hela Dubai och är perfekt att åka om du vill turista genom Dubai. Gröna linjen tar dig genom gamla Dubai, alltså Old town Dubai där du hittar bland annat kryddmarknaden och guldmarknaden. Spårvagnen åker du om du bor i Dubai marina.

Tänk på att det är förbjudet att äta och dricka när du åker tunnelbana och det inkluderar tuggummi. Vissa vagnar är till för enbart kvinnor eller första klass så kolla vart du sätter dig!

Båt

Jag rekommenderar att åka ”Abra” båt för 1 Dhs / person och det gör du från Souk Madinat Jumeriah eller från Dubai Creek.

Dubai

Allmänt

Språk

Arabiska är huvudspråket i Dubai men det förekommer även engelska och araber är bra på att prata och göra sig förstådda på engelska.

Valuta

I Dubai betalar man med Dirham (Dhs) som valuta och när jag skriver detta (2020) är 1 Dhs = 2.8 SEK och ja mat och dryck skulle jag säga är dyrare här jämfört med Sverige medan taxi och andra transportmedel är billigare i Dubai. Jag rekommenderar att ha cash när du är i Dubai till taxi, dricks, tunnelbana, inträden, etc. Förvisso tar restauranger och de allra flesta butiker Mastercard eller Visa kort men i Dubai är det alltid bra att ha cash.

Klimat

Dubai är varmt året om men allra varmast är det på sommaren då temperaturen kan stiga upp till 50 grader. Bäst tid att åka till Dubai skulle jag säga är vår vintertid, mellan oktober – mars för mest behagligast temperatur.

Åldersgräns

Det är åldersgräns på 21 år för att dricka och köpa alkohol i Dubai.

Klädkod

Även om det är riktigt varmt när du är i Dubai kan du inte gå runt i bikini hur som helst. Det råder strikt klädkod här där du måste skyla axlar och knän. Se till att packa ner luftiga långklänningar eller sköna, luftiga långbyxor och långärmade tröjor. På stranden samt hotellet kan du var mer avslappnat klädd men ska du gå i shoppingcentrum måste du se anständig ut med täcka axlar och knän.

Hålla hand

Det är förbjudet är att kyssas offentligt i Dubai. Att hålla i handen kan ni göra lite diskret men gå inte runt och gör det konstant, speciellt inte i shoppingcentrum eller andra stora offentliga platser.

Dubai

Här kan du läsa alla mina inlägg om Dubai:

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.