Det har redan gått 1 år sedan jag gjorde om Readyfortakeoff från hobby till mitt egna företag, jösses vad tiden går fort! Så vad har hänt med företaget, hur har det gått, vilka motgångar har jag haft och vilka möjligheter har jag fått ta del av som företagare? Men framför allt, hur ser framtiden ut för Readyfortakeoff? Allt detta och mycket mer kommer du kunna läsa om i det här inlägget.

Algarve, Portugal

Readyfortakeoff Firar 1 År som Företag

I slutet på Augusti 2017 bestämde jag mig för att göra min om min hobby jag haft i flera år till företag istället. Sagt och gjort läste jag på allt jag kunde vad det innebar att ha eget företag, vilken typ av bolagsform som skulle passa mig och Readyfortakeoff samt hur jag gjorde för att få min dröm att bli sann. Efter att ha haft min reseblogg www.readyfortakeoff.se som hobby vid sidan av heltidsjobb i flera år var nu Readyfortakeoff ett företagsnamn istället!

Siem Reap, Kambodja

Heltidsresenär

Jag har i över 10 års tid rest på egen hand då jag bland annat har flyttat utomlands flera gånger och även rest själv på semester men nu började jag min resa som heltidsresenär med mitt egna företag och det gjorde jag i december 2017 där jag valde att åka till Thailand 1 månad.

Väl i Thailand valde jag att resa runt till bland annat Kok Lantau, Phi Phi island, Kok Mook och Krabi för att sen resa vidare till Kambodja, Mexico, Dominikanska Republiken, Filippinerna, Seychellerna, Bangkok, Nice, Irland, Montenegro, Hong Kong, och Portugal.

Under mina resor har jag träffat massor av härliga och underbara människor, skrivit på två (!) böcker, vilat upp min kropp och återhämtat den energi jag hade förlorat. Jag har fått se platser och destinationer som länge funnits på min bucket list och som nu blev sann. Dessutom fanns det platser jag ville besöka innan jag skaffar familj någon gång framöver som jag nu har besökt också.

El Nido, Filippinerna

Boracay, Philippines

Phi Phi island, Thailand

Railey beach, Krabi

Familj

På tal om familj har jag utökat min lilla familj och blivit hundägare. Nu består min familj av mig och min mops Stella som är helt underbar och har hjälpt mig läka otroligt mycket. Hon ger mig så mycket kärlek och jag får äntligen ge min kärlek till någon och få känna att jag tar hand om henne, något som betyder mycket för mig. Hon har fått mig att se ljusare på livet, tänka på annat och orka fokusera på det jag älskar att göra, nämligen resa och blogga. Stella är det bästa som har hänt mig i mitt liv hittills!

Då undrar ni säkert hur det går att ha hund och resa så mycket som jag gör, eftersom jag gör detta på heltid. Först och främst har jag föräldrar och vänner som ställt upp och tagit hand om Stella när jag rest men jag har även nu skaffat ett pass till Stella så hon kan följa med mig på resor framöver är det tänkt. I och med att hon är en liten mops och väger 7 kilo kan jag ha med henne ombord på flyget i kabinen, vilket är tanken när jag ska resa med henne.

Stella

Framgångar

Vilka framgångar har det då inneburit för mig som egen företagare? Jag har fått erbjudande om flertalet pressresor, events och uppdrag som jag tyvärr har varit tvungen att tacka nej till pga min utmattningssyndrom, då jag inte haft den kraft och energi jag velat ha för att orka med allt. Jag har behövt prioritera helt enkelt. Energin har kommit och gått och ibland finns den där och då har jag också tagit på mig uppdrag eller tackat ja till resor men sen tappar jag den igen och orkar ingenting tråkigt nog. Jag har alltså tackat nej till flera resor för att kroppen inte orkat.

Dessutom ser jag en ökad inkomst för varje månad som går vilket är roligt, dock vet jag att jag hade kunnat få in mycket mer inkomst om jag bara orkat ta tag i de saker jag har på gång med att utveckla med Readyfortakeoff men som inte blivit av än.

Readyfortakeoff

Nomineringar och Intervjuer

Vid nyårsskiftet 2017/2018 befann jag mig i Thailand och fick förfrågan från Göteborgsposten om att bli intervjuad hur det är att resa som ensam kvinna runt om i världen på heltid. Du kan läsa hela intervjun med Göteborgsposten i det här inlägget. 

Momondo hade även en tävling i våras där jag blev nominerad som en av de bästa resebloggarna men vann tyvärr inte. Dock var det himla roligt att jag fick så pass många röster att jag kom till final! 🙂 Du kan läsa mer om det i det här inlägget.  

Sommaren 2018 hörde Skyscanner av sig och berättade att jag blivit utnämnd till en av Sveriges Topp 10 bästa resebloggare! Fantastiskt roligt tycker jag och jag blir otroligt glad att ni gillar det jag skriver och gör! 🙂 Tack alla ni som läser min blogg! Du kan läsa Skyscanners motivering av mig i det här inlägget. 

Readyfortakeoff

Framtiden

När jag startade Readyfortakeoff som företag hade jag som sagt en heeeeel del projekt och idéer jag ville utveckla och sätta igång med men har skjutit upp det månad för månad. Nu, 1 år senare känner jag att jag har hittat tillbaka till min energi igen och orkar mer nu än vad jag gjorde för ett år sedan och kommer därför under hösten att utveckla Readyfortakeoff med en hel del saker. Jag kommer självklart hinta till er för varje sak som sker och jag kan säga att det är spännande projekt jag har på gång som du inte vill missa här!

Victorias Peak

Outsourcing 

Tack vare att jag börjat få inkomst på bloggen kan jag också outsourca en del saker som jag behöver hjälp med, exempelvis min bokföring som jag har försökt ge mig på själv men inte förstår. Det känns så skönt att kunna få hjälp med den och att jag har kapital att kunna få denna hjälp. Det har gjort att en sten har lättat från mitt hjärta och jag kan nu börja fokusera på de saker jag velat göra så länge och vad det är kommer ni få se i höst som sagt, mycket spännande! 🙂

Anse Lazio, Praslin

Blogginlägg från alla resor

Ni kommer även få se massor av inlägg från mina resor jag gjort hittills under året som jag inte hunnit eller haft energi nog att ta tagit tag i och skriva om men det blir det ändring på nu!

Praslin island, Seychellerna

Praslin island, Seychellerna

Finns det något ni skulle vilja se mer av på Readyfortakeoff från mina resor, eller något ämne ni tycker jag borde ta bort?

Du kan följa mina äventyr runt om i världen på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller prenumerera på min Youtube kanal här!

Happy Travels!
// Charlotte

8 Comments

 1. Interesting to read!
  I have my blog only as side business, but have had my company for it for 3 years. I could never afford my living on in though, even though I think I do quite many collaborations. I never do press trips – a free trip only doesn’t add much (more than being fun to do and write about) so it is hard to prioritize them (also since I have family). + it is too hard with taxes, meaning that if it is not a paid assignment it would be way to expensive with the taxes. How do you solve that? I really think those rules are hard + doesn’t really understand the context for a travel blog.. (*sigh*) So I try to turn press trip invitations to paid collaborations with clear assignments. So much better in all ways. But it is not that many – and the collaborations are clearly marked in the blog of course since it is law.
  So.. well. I guess I prefer making money by my ”normal job” for paying my own trips, and then do some collaborations and write about interesting places that I think my readers appreciate and find trust worthy even though there are collaborations.

  • Charlotte Lundquist Reply

   Hej Lisa, tack för din kommentar. Jag förstår precis vad du menar! Jag får betalt för att göra vissa resor, dvs inte bara press resor (för som du säger ger det ingenting) och nu får jag hjälp med bokföringen så när det gäller skattelagen sker allt vitt och jag fakturerar som vanligt. Likadant med andra typer av samarbeten också, annars får jag det inte att gå runt ekonomiskt. Nu har inte jag heller någon familj med barn som jag måste ta hänsyn till, därav gör jag detta på mitt sätt. Alla är vi olika och jag som person trivs bättre med att bestämma mina egna arbetstider, resor, inkomst, etc. Sen har ju allt sina för och nackdelar helt klart! 🙂

 2. Alexandra Mattsson Reply

  Så roligt att följa din utveckling! Det kommer bli stort!
  All lycka till dig min fina, du klarar allt!

  • Charlotte Lundquist Reply

   Älskade fina vän! <3 Tack snälla! Det betyder mycket för mig!!! 🙂

 3. Tack för ännu ett intressant inlägg.
  Vad har du då för tips och råd till den som har likande ambitioner men som ännu inte nått lika långt som du?
  Mvh.
  Oscar

  • Charlotte Lundquist Reply

   Kul att höra Oscar!
   Våga satsa på det du vill göra, spara pengar om du så måste men kämpa för det du verkligen vill! Jag startade företaget vid sidan om min heltidsanställning och sen sa jag upp mig för att resa på heltid och satsa på företaget. Sätt upp mål, det är viktigt!
   Lycka till! 🙂

 4. Gud vad roligt att det går så bra för dig, är glad för din skull! 🙂 Har själv startat eget företag nyligen och är så taggad på att köra igång det hela nu 🙂

  • Charlotte Lundquist Reply

   Tack snälla Evelina, så gullig du är! 🙂 Vad roligt, stort lycka till!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.