Betalt samarbete med AVIANS Simulation. 

Så här Övervinner Du Din Flygrädsla!

När jag arbetade som flygvärdinna hade jag alltid minst en person ombord på min flygning som var flygrädd. Jag överdriver inte, det fanns alltid någon på varenda flygning jag hade under sex års tid som var flygrädd. Även om jag inte jag är det så vet jag att det finns väldigt många personer därute som är flygrädda och det respekterar jag och hoppas faktiskt att kunna hjälpa er som känner sig träffade av detta med hjälp av dagens inlägg.

Det finns massor av hjälp att få om man är rädd för att flyga eller tycker det är obehagligt. För det första ska du veta att du är inte ensam om att tycka det, det är många som känner obehag när de flyger och det är verkligen ingenting att skämmas över. Det går nämligen att hitta strategier och ta kontroll över rädslan och omvandla flygrädsla till flygglädje istället.

Så här Övervinner Du Din Flygrädsla med AVIANS Simulation

AVIANS Simulation

Hos AVIANS Simulation kan du få hjälp med att hantera din flygrädsla. Jag har pratat med Staffan Holst som äger och driver AVIANS Simulation som bland annat tillhandahåller kurser för personer med flygrädsla. Företaget grundades 2013 och anläggningen ligger i närheten av Malmö Centrum och har en mycket realistisk och typtrogen Boeing 737-800 flygsimulator som är designad för både nöje och professionellt bruk men också för kurser och utbildning till er som är flygrädda!

Avians Simulation ser ett stort värde i att erbjuda flygglädjekurser för flygrädda och tycker det är mycket tillfredsställande att kunna hjälpa människor att känna sig bekväma i samband med flygresor. Sedan öppnandet har AVIANS Simulation inom sina olika verksamhetsfält haft över 300 nöjda kunder från hela södra Sverige och från Köpenhamnsområdet och några av dessa har haft förmånen att ta del av det mycket lyckade kursupplägget för personer som är flygrädda. Nu vill de nå ut till hela Sverige för att hjälpa just dig som är flygrädd! 🙂

Flygglädjekurser för dig som lider av flygrädsla

Du ska vet att du är inte ensam om att känna flygrädsla. AVIANS Simulation erbjuder en endagskurs med fokus på att lära dig att känna dig mer avslappnad och till och med kanske också njuta av dina flygresor. Under kursen kommer du att träffa en erfaren pilot och experter inom human factors, flygsäkerhet och flygtrafikledning. Kursen inkluderar en simulerad flygning där du från passagerarsätet i kabinen har total insikt i hur piloterna opererar flygplanet medan de på ett pedagogiskt och instruktivt sätt svarar på frågor och funderingar som du säkert kommer ha under kursens gång.

Avians Simulation
Bild lånad av https://www.avianssimulation.com

Kursupplägget

AVIANS Simulation erbjuder en endagskurs med fokus på att lära dig hitta strategier och ta kontroll över flygrädsla och på så sätt omvandla flygrädsla till flygglädje istället. Detta upplägg är mycket unikt eftersom de kombinerar både teoretiska föreläsningar med praktiska övningar i simulator. Deras breda och långa erfarenhet från många olika områden inom flyg, pedagogik, psykologi, terapi och mänskliga faktorer, gör att de kan samla ett ytterst kompetent expertteam som vägleder dig som deltagare genom föreläsningar och praktiska övningar.

Deras Boeing 737-800 simulator är mycket typtrogen och realistisk och den inkluderar en kabin där det är möjligt för dig som passagerarna att titta in i cockpit och följa piloternas arbete. Ni kommer göra en flygning i simulatorn som känns som på riktigt och under flygningen kommer piloterna att steg för steg förklara de olika faserna av flygningen och visa hur de använder olika arbetsmetoder och skyddsnät för att minimera risken för att en incident eller olycka ska ske. Du kan närsomhelst ställa vilka frågor du vill för att du ska känna dig lugn och trygg med flygningen.

Det här kommer diskuteras under endagsutbildningen:

  • De psykologiska orsakerna bakom flygrädsla och vad vi kan göra för att hantera dem.
  • Du kommer lära dig coping-strategier som du kan använda när du flyger (praktisk övning).
  • Hur flygplan flyger.
  • Tekniska system och standardrutinerna för att ta hand om vissa typiska funktionsstörningar.
  • Mänskliga faktorer och olika skyddsnät.
  • Arbetsmetodik och förfaranden i cockpit.
  • Flygtrafikledning.
  • En simulerad flygning från A till B (praktisk övning).

Du kommer alltså ta del av både föreläsningar och praktiska övningar under kursens gång, vilket är otroligt nyttigt och viktigt för dig för att komma över din flygrädsla. Oftast handlar flygrädslan om att man själv inte har någon kontroll över flygplanet, att det är någon annan som har ditt liv i sina händer men med denna kurs kommer ni alltså att gå igenom exakt vad det är piloterna gör för att du ska få insikt i hur piloternas arbete går till och kan släppa kontrollbehovet av att inte veta.

Avians Simulation
Bild lånad av https://www.avianssimulation.com

Vill du veta mer?

Kurserna anordnas löpande efter behov. Likaså anordnar AVIANS Simulation kurser på engelska om du hellre önskar det. Visste du förresten att det ligger i din arbetsgivares intresse att hjälpa till i det fall resor med flyg ingår i din tjänst? Det visste inte jag förrän jag pratade med Staffan om detta och det är ju superbra! Jag tycker definitivt att du ska prata med din arbetsgivare för att får gå på denna kurs. Kursen har 6-10 kursdeltagare per kurs så skynda att anmäla dig redan nu! 🙂

Vill du läsa mer om AVIANS Simulation, vilka de är, vad de kan erbjuda och vart anläggningen ligger klickar du HÄR!
Vill du veta mer om just kursinnehållet, kursdatum och hur du bokar din plats klickar du HÄR!

Har du frågor eller är intresserad av att anmäla dig till kursen, kan du skicka en intresseanmälan till: info@avianssimulation.com

Om du säger att du läst om AVIANS Simulation här på bloggen kanske Staffan är snäll och ger dig lite rabatt. Fråga kan man alltid göra, eller hur 😉

Jag hoppas verkligen det här kan hjälpa dig att övervinna din flygrädsla och återkoppla gärna till mig om du har gått kursen, det skulle vara jätteroligt att höra hur den har hjälpt just dig!

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.