I reklamsamarbete med Silk’n

Recension av Silk’n FaceTite Ritual för hudföryngring

Jag har använt mig av Silk’n FaceTite Ritual två gånger per vecka i 10 veckor och tänkte i det här inlägget visa er vad det är, hur det går till och vad som har hänt med mina (!) om än små men ändå rynkor. Jag har förvånansvärt nog fått resultat utav att använda mig av Silk’n Face Tite Ritual! 

Jag trodde faktiskt aldrig att det här skulle fungera eller rättare sagt så är jag skeptisk till sådana här produkter men i och med att jag börjar bli till åldern och faktiskt börjar få små rynkor så ville jag ge Silk’n FaceTite Ritual en chans och måste ärligt talat säga att jag älskar den här produkten!

Silkn Face Tite Ritual

Silkn Face Tite Ritual

Min utvärdering av Silk’n FaceTite Ritual

Vad är Silk’n FaceTite Ritual?

Jag har nu i 10 veckors tid använt mig av produkten Silk’n FaceTite som är en apparat som minskar rynkor, stramar åt huden, minskar fina linjer i ansiktet och föryngrar kollagen- och elastinfibrer. Den går att använda till alla hudtyper och hudfärger och stärker hudens djupaste lager samt minskar ytliga sol- och åldersfläckar vilket jag haft fått efter allt mitt solande. Efter 10 veckors användning känner jag även att min huds struktur och elasticitet har förbättrats!

Hur fungerar Silk’n FaceTite?

Silk’n FaceTite Ritual ger dig alla verktyg för en komplett behandling. Om du följer dessa steg jag beskriver så kommer du också få en stramare hud och reducerande rynkor efter 10 veckors användning, något jag faktiskt har fått nu.

Steg 1: Förbered huden.

Innan du kan börja din behandling, se till att huden är ren och torr. Ta hårbandet som följer med i boxen för att hålla håret borta från ansiktet och halsen. Tvätta bort all makeup och använd därefter den röda silikonborsten som heter Silk’n Bright och som medföljer för att verkligen få bort all smink och smutsrester från ansiktet. Skölj därefter noggrant huden med vatten och torka med en ren, torr handduk.

Steg 2: Börja din Silk’n FaceTite behandling.

Anslut den vita FaceTite apparaten till adaptern som medföljer och lägg till, vid behov, adapterns förlängningskabel för mer rörelsefrihet. Slå på enheten, applicera lite Silk’n Slider Hyaluronic Gel på behandlingsytan på apparaten och starta din behandling. Applicera lite extra gel under behandlingen vid behov, något jag behövde göra flera gånger då gelén snabbt torkade in i huden under behandlingens tid. För bästa resultat rekommenderas att följa behandlingsplanen som anges i bruksanvisningen. FaceTite måste användas tillsammans med gelén för att säkerställa konduktivitet. Utan den fungerar inte apparaten och det kommer du märka.

Behandlingen ska göras i 15 minuter per område du vill behandla och du ska cirkulera apparaten över det parti du behandlar. Med andra ord ska du inte ha handen stilla på ett och samma ställe utan gör cirkelrörelser på området du behandlar. Du kommer känna en varm men behaglig känsla från apparaten, det är inget farligt alls och det gör verkligen inte ont men det kan kännas lite ovant i början, det tyckte iallafall jag.

Det finns 5 steg på den vita apparaten. Det är alltså 5 olika energinivåer för hur intensivt du vill att apparaten ska arbeta. Jag startade första veckan på nivå 1, andra veckan på nivå 2 osv. Jag tyckte det var ett bra tempo för att hunden skulle vänja sig vid behandlingen men du kan naturligtvis börja på nivå 5 direkt om du känner dig bekväm med det men de rekommendera att alltid börja på nivå 1 och därefter gradvis ökar du nivåerna om din hud accepterar det. Det rekommenderas att du når den högsta energinivån för maximal klinisk effekt.

Steg 3: Rengör och ge huden näring.

När du är klar med din Silk’n FaceTite behandling ska du rengöra huden med ljummet vatten och torka sen med en ren, torr handduk. Slutligen måste du lugna och återfukta ansiktet, vilket du gör genom att applicera Silk’n Hyaluronic Serumet som följer med i boxen och därefter din dag eller nattkräm. Du kan också byta ut Slider Gel till serumet under dina behandlingar. Om du gör det kommer FaceTite enheten att ge dig ett direkt resultat där du omedelbart ser yngre ut med föryngrad hud, vilket är perfekt om du till exempel ska ut och festa en kväll. Din hud kommer att se mer mycket fräschare ut!

Silkn Face Tite Ritual

Vad gör Silk’n FaceTite med huden?

Home Tightening tekniken i Silk’n FaceTite består av 3 energikällor (Bi-Polar RF Energi,  LED ljusenergi och IR – infraröd värmeenergi) som kombinerar krafter som når och ger värme till alla cellskikt i huden, från överhuden till underliggande fettlager. Det yttre på huden värms upp till maximalt 43°C medan de inre skikten når maximalt 50°C. Detta stimulerar sammandragningen av fibrer i huden och hanterar problemet från insidan. Huden blir synligt stramare, ser yngre ut och känns förnyad.

Dessa 3 energikällor består Home Tightening tekniken av:

1. Bi-Polar RF (radiofrekvens) Energi:
Förstärker de djupare lagren av huden ner till 4 mm för att lyfta ansiktskonturerna och minska rynkor.

2. LED-ljusenergi:
Föryngrar huden och återställer sin naturliga balans.

3. IR (infraröd) Värmeenergi:
Förbättrar hudens struktur.

Det bästa med det här är att alla dessa energier används på skönhetssalonger runt om i världen men denna produkt från FaceTite är den första produkten som kombinerar alla dessa tre energier in en enda apparat för användning hemma! Det är därmed lättare att använda och dessutom billigare, eftersom du kan göra det här hemma, vilket också gör det mer bekvämt eftersom du inte behöver åka någonstans, bra va! 🙂

Hur länge måste man använda Silk’n FaceTite?

För bäst resultat ska du använda Silk’n FaceTite apparaten i 15 minuter på varje område/ behandlingszon , två gånger i veckan i 10 veckor för maximal effektivitet. Det kan låta länge men jag gjorde det samtidigt som jag tittade på en Tv serie och därmed gick tiden väldigt snabbt! 🙂

Vilka områden kan jag behandla?

 1. Pannan, exklusive ögonbrynen – Spänner huden.
 2. Vänster kind, inklusive området intill och under ögat – Behandlar fina linjer och byggvolym.
 3. Höger kind, inklusive området intill och under ögat – Behandlar fina linjer och byggvolym.
 4. Övre läpp – åtdragning och eliminering av rynkor.
 5. Haka, inklusive haklinjen – åtdragning och V-formning.
 6. Halsen – jämnar ut huden.

Silkn Face Tite Ritual

Vad är fördelen med Silk’n FaceTite?

 • Huden stramas åt och bleknar bort linjer och rynkor utan behov av botox eller operation. Huden föryngrar sig själv inifrån och ut.
 • Huden blir väldigt len efter användning på de områden du använt apparaten på.
 • Man kan göra annat under behandlingstiden, ex titta på film eller en serie 🙂
 • Det känns som ansiktsmassage när jag använder apparaten, vilket är riktigt skönt!
 • Apparaten visar när den är effektiv tack vare det röda ljuset som lyser när apparaten är igång och du gör behandlingen på rätt sätt. Den slutar lysa om du inte håller apparaten på rätt sätt under behandlingen.

Vad är mindre bra med Silk’n FaceTite?

 • Apparaten måste var i sin laddare/ sladden under hela behandlingstiden, vilket menas att du måste vara nära ett kontaktuttag när du ska använda den. Tyvärr är den ej trådlös eller uppladdningsbar men en god nyhet är att Silk’n snart kommer att lansera en FaceTite version som är trådlös!
 • Det tar 15 minuter för varje område man vill behandla. För den som är rastlös kan det kännas som en evighet, speciellt om du vill behandla flera områden i ansiktet då får du multiplicera varje område med 15 minuter. Om du vill behandla flera områden, men inte vill göra allt på en gång, kan du också välja att behandla de andra områdena en annan dag. Så länge du behandlar ett specifikt område endast två gånger i veckan. Till exempel kan du behandla dina kinder på måndagar och torsdagar och din panna på tisdagar och fredagar.
 • Gelén torkar snabbt in i huden under tiden du gör behandlingen. Jag fick lägga till gelé lite hela tiden för att det skulle bli effektivt. Men jag har och andra sidan väldigt torr hud så den suger åt sig all fukt den kan på rekordtid. Det är inte säkert att det händer samma sak för dig.

Utvärdering av Silk’n FaceTite:

Överlag är jag väldigt nöjd med Silk’n FaceTite Ritual och kommer definitivt fortsätta använda denna produkt även om det nu har gått 10 veckor. Det gäller bara att komma ihåg att använda den två gånger i veckan för effektivast resultat och det gjorde jag genom att skriva upp i min kalender för att inte glömma och det kommer jag fortsätta göra 🙂 Efter 10 veckor rekommenderas det nämligen att använda denna produkt varannan vecka för underhåll. Jag kan till 100% rekommendera alla som känner att de börjar få rynkor eller bara vill tajta till huden i ansiktet eller på halsen att använda Silk’n FaceTite Ritual! Efter användning känns det som om man har varit och gjort en ansiktsbehandling på en skönhetsklinik och den känslan är riktigt härlig tycker jag då huden är len och fräsch! 🙂

Före / Efter bilder:

Jag valde att fokusera min behandling på området kring mina ögon, speciellt på sidan och här ser ni resultatet! 🙂

Silkn Face Tite Ritual
Före
Silk´n Facetite
Efter
Silk´n Facetite
Före
Silk´n
Efter

Vill du läsa mer om Silk’n FaceTite Ritual eller köpa den klickar du –>här<– för att komma direkt till deras hemsida 🙂

I min YouTube film kan se exakt hur jag gör för att använda Silk’n FaceTite Ritual steg för steg 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.