Stockholms Hetaste Takbarer Sommaren 2019

Ni som har följt mig i flera år vet att jag ÄLSKAR takbarer oavsett vart i världen jag befinner mig. Till min stora glädje har Stockholm insett hur fantastiskt det är med takbarer och det byggs mer och mer av dem här för varje sommar som kommer! 🙂 I år har flera nya fantastiskt vackra takbarer öppnat mitt i Stockholm City som är riktigt heta och populära att besöka och ett måste när du befinner dig i Stockholm!

Därför tänkte jag i det här inlägget tipsa om de senaste, hetaste och trendigaste takbarerna i Stockholm som du bara måste besöka om du gillar takbarer lika mycket som jag gör!

Scandic Anglais

Det här är min favoriter på takbarer i Stockholm:

Le Hibou på Bank hotell

Stockholm senaste och hetaste takbar heter Le Hibou och ligger högst upp på Bank Hotell. Takbaren har en egen ingång som ligger precis innan huvudingången till hotellet. Denna takbar är riktigt snyggt inredd och har inte bara en utan två (!) terasser på var sin sida om hotellet. Inomhusbaren och loungen kompletteras två takterrasser. En med bekväma loungestolar för den riktigt bekväma avslappningen i solen, och en mittemot med mer ordinära stolar och bord.

När du kliver in här känns det som om du kommer in i någons vardagsrum som har riktig god inredningssmak! Tyvärr får hundar inte följa med hit. Detta ställe är verkligen värt ett besök för den som är ute efter ett bra och lyxigt pausställe efter shopping eller sightseeing i centrala Stockholm.

Du kan läsa mer om min vistelse från Le Hibou i detta inlägg.
Adress: Arsenalsgatan 6 (vid Nybrokajen)

Bank hotell

MOS takterass

27 juni 2019 öppnade Mall of Scandinavia sin 1600 kvadratmeter stora terrass med utsikt över Friends Arena. Här finns solstolar, boulebanor, pingisbord och fem olika foodtrucks. Perfekt för den som åker hit för shopping! 🙂 Här behöver du dessutom inte slåss för att få en plats, vilket jag tycker är skönt.

Adress: Stjärntorget 2, Solna

Mos takbar

TAK Stockholm

På Brunkebergstorg i Stockholms city ligger TAK som består av två våningar på totalt 1000 kvadrat. Här finns 160 platser både inomhus och utomhus för finare väder. Tak Stockholm är en del av Urban Escape Stockholm, där även Nordic Choice hotellen At Six och Hobo ingår, perfekt för dig som bor på något av hotellen!

Adress: Brunkebergstorg 2-4, Stockholm 

Tak Stockholm

Stockholm under Stjärnorna (SUS)

Stockholm Under Stjärnorna är det nästa äventyret i kvarteret runt Brunkebergstorg. Några få steg ner på torget hittar du entrén, ta hissen upp och gå över bron för att komma till 1200 kvadratmeter takpark. (Samma entré som till TAK takterrass) När du befinner dig här känns det som en  sommarlång festival. En park. En känsla av frihet.

Adress: Brunkebergstorg 2-4, Stockholm 

Stockholm under stjärnorna

The Nest på Downtown Camper

Det senaste hotellet i Stockholm med en rooftop bar som har både bar och wellness avdelning. Läget är mitt i city, vid nyrenoverade och upprustade Brunkebergs Torg (mitt emot TAK Stockholm). Här uppe får man en av Stockholms bästa utsikter med fantastiska och storslagna vyer över så gott som hela Stockholm. Det bästa med The Nest är den lyxiga takpoolen på 2 x 8 meter. En av de allra bästa takpoolerna i norra Europa. Poolen är uppvärmd och kan användas året runt!

AdressBrunkebergstorg 2-4, Stockholm 

The nest

Blique by Nobis

Det allra senaste hotellet som öppnat heter Blique by Nobis och ligger i Vasastan (blanda ej ihop med Nobis på Norrmalmstorg). Elva våningar upp ligger den mindre krogen och takbaren Arc. Där satsar man på smårätter, samt en stor servering där koreanska smaker står i fokus. Takbaren ligger på samma våning, i anslutning till restaurangen och är fördelad på två våningar med 360 graders vy över Stockholm!

Adress: Gävlegatan 18, Vasastan i Stockholm

Nobis

Takpark by Urban Deli på Sveavägen

Populära Urban Deli har sedan några år tillbaka expanderat med en takbar högst upp i byggnaden på Sveavägen. Ta hissen upp till nionde våningen så hittar du den grönskande konstparken med fantastisk utsikt över Stockholm. Gå hit för maten, drinkarna, utsikten och skulpturerna!

Adress: Sveavägen 44, Stockholm 

Urban deli

Takbaren på Scandic Anglais hotell

Stureplans dolda takbar gömmer sig på Scandic Anglais terrass på sjunde våningen. Ett av sommarstockholms bästa barhäng med DJ’s och utsikt över takåsar. Litet, trångt men ändå mysigt. Räkna dock med att behöva stå här då sittplatser är begränsat.

Adress: Humlegårdsgatan 23

Scandic Anglais

Capital på Scandic Continental Hotell

Capital ligger högst upp på Scandic Continental hotell precis vid Centralstationen i Stockholm. Härifrån har du spektakulär utsikt över Riddarfjärden både från baren och terrassen och är ett måste för dig som bor på hotellet men likaså för den som vill upptäcka en gömd liten pärla till takbar som tyvärr kanske glöms bort mitt bland alla andra 😉

Adress: Vasagatan 22, Stockholm

Capital Scandic hotell

Stockholm

Strömterrassen

Strömterrassen är en sommarrestaurang med Stockholms bästa utsikt från Kungliga Operan. Men lugn, du måste inte äta här. Det går lika bra att ta till vänster när du kommer upp hit för att hänga vid bardelen. Den erbjuder samma fantastiska utsikt! 🙂

Adress: Operahuset, Karl XII:s torg

Strömterrassen

Här kan du läsa fler Stockholms tips från mig!

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.