2017 har varit ett år på både gott och ont för min del. Mycket har hänt, både positiva saker men mest negativa saker tyvärr. Det har varit det tyngsta året i hela mitt liv och jag kan inget annat än välkomna 2018 med öppna armar! Det är när jag reser som alla tankar, idéer och förslag på förändringar i mitt liv blommar upp. Det var även så Readyfortakeoff började en gång i tiden och likaså nu skapas nya idéer för framtiden.

 Årsresumé 2017 – Ibland är Livet inte Perfekt

För det första har 2017 varit mitt mest händelserika år på alla sätt, inte minst mina resor. Jag har skrivit en resesammanfattning över alla de resor jag lyckades hinna med under tiden jag var heltidsanställd och det blev 18 destinationer totalt. Jag har nog aldrig rest så mycket i hela mitt liv, privat sett, samtidigt som jag haft ett heltidsjobb. Men det är också det som gjort att jag orkat med livet, för resandet har gjort mig glad och lycklig. Det är genom mina resor jag har hittat energi och glädje att kunna fortsätta med livet hemma.

Början på 2017

Jag inledde året med att åka till Zanzibar på egen hand för att ladda om och ladda upp ny energi till mitt nya jobb jag skulle börja på i mitten på januari. Dagen innan jag börjar det nya jobbet får jag reda på en privat händelse inom familjen som ägt rum som är väldigt sorlig. Innan jag hann ens tänka mer på det började jag det nya jobbet som innebar full fart redan från dag 1. Jag har börjat nya jobb tidigare men det här var utöver det vanliga. Det gick månader utan att jag ”hann” gå på toaletten eller ens dricka ett glas vatten på dagarna, det var full rulle hela tiden, dag som natt, morgon som kväll. Nungwing beach Jag jobbade på utan att ens hunnit bearbeta den sorg jag hade inom mig. Allt gick i ett och samtidigt hade jag ett förhållande som krävde min uppmärksamhet och en reseblogg jag ständigt ville utveckla. Jag kände en inre stress att hinna med allt, att ge alla lika mycket uppmärksamhet och inte minst göra bra ifrån mig på jobbet. För det var ju min inkomstkälla, den måste jag sköta. Jag hade en provanställning på 6 månader som påminde mig dagligen om hur viktigt det är att prestera för att visa fram fötterna att de ska vilja ha mig kvar.

Allt gick i ett och precis innan sommaren kände jag av tendenser till att kroppen började säga ifrån. Dock viftade jag bort det trots att min omgivning uppmanade mig flera gånger att ta det lugnt. Det fanns inget lugn i min värld. Stressen blev så påtaglig att den rubbade allt i min vardag såsom mitt jobb, min kärleksrelation, min familjesituation, min kropp, mina vänner och bloggen – det jag tyckte allra mest om att hålla på med.

Sommar = Semester

Sommaren kom och det var dags för semester. Semester för att kunna resa och koppla av. Jag kunde inte koppla av, det var ständigt planerade för resor, något jag kunde sitta i timmar och dygn att planera, det var ju så roligt! Jag var inne i min egna värld och det här var den bästa världen, här var jag glad.Stranden på Österlen Augusti kom och på det personliga stadiet innebar det kräftskivor, bröllop, fester, babyshowers, ja det var något hela tiden, varje helg och jag kände att jag var tvungen att vara med överallt för annars var jag en dålig vän. Detta utöver mitt jobb där jag i augusti även skulle täcka upp för min chef som hade semester, vilket innebar mer eller mindre dubbel arbetsbelastning för min del.

Kraschen

I slutet på augusti kraschade jag rakt in i väggen när jag fick tillbaka tendenserna och kroppen sa ifrån. En dag small det bara, jag minns det så väl och jag försöker bearbeta denna känsla för att komma över det värsta, än idag. En känsla som ingen annan förstår som inte själv har varit i samma situation. Allt blev bara för mycket och jag hade inte hunnit bearbeta varken sorg, glädje eller någonting i livet.

Jag körde på i mitt ekorrhjul tills kroppen inte orkade mer. Stressutslag som inte gav med sig, en matt kropp som inte orkade ta sig upp ur sängen, en hjärna som snurrade på högvarv och 1000 måsten att hinna med. Där och då blev jag sjukskriven. Stranden på Österlen Efter två månaders sjukskrivning med mycket reflektion, tankar och vemodighet sa jag upp mig från mitt välbetalda heltidsjobb. Det var inte värt att må såhär dåligt, jag insåg hur viktig min hälsa är och det är den jag prioriterar högre än ett välbetalt jobb. Det var inget lätt beslut men nu i efterhand var det rätt! Jag ville göra det som får mig glad, det jag har passion för och det som jag brinner för, nämligen resor och att reseblogga och helst på heltid.

Eget företag!

Jag har träffat många resebloggare som under året har satsat på att göra sin reseblogg till företag. Så varför skulle inte jag kunna göra detsamma? Sagt och gjort började jag gräva djupare i detta, hörde mig för bland andra svenska resebloggare, undersökte vad det innebar att ha företag och vilket typ av företagsform som passade mig. Tack till Jennifer Sandström som ”höll min hand” att genomföra detta, jag är otroligt tacksam för din hjälp! 🙂 Dock har bloggen inte fått den uppmärksamhet den förtjänade under det gångna året. Den har fått lidit mest, men nu ville jag satsa 110% och göra den riktigt, riktigt jäkla bra! Det här blev ett steg till rätt riktning för det jag vill göra och arbeta med på heltid. En dröm är nu uppfylld, nu gäller det att jobba hårt för att det ska hålla och bli något!

Jag läste på hur det är att vara egenföretagare, satte budget, skrev affärsplaner, hade roliga möten, planerade för nästa år, gjorde andra framtidsplaner och inte minst sagt sätta mig in i hur det är att driva företag, något som jag tyckte var otroligt roligt och fick helt plötsligt energi till efter månader av utmattning. Jag har flera projekt som ligger vilandes just nu för att jag valt att resa men så småningom kommer jag avslöja vad som är på gång.

Resa på heltid

Jag avslutade min anställning straxt innan jul på grund av min uppsägningstid och dagen efter reste jag iväg för att nu befinna mig på resande fot på obestämd tid. Helt klart det bästa beslut jag någonsin tagit! Just nu behöver jag vara själv och hitta lugnet igen och fokusera på det som gör mig glad och lycklig. Nu har jag en bebis i form av mitt företagande som jag kommer vårda omsorgsfullt och göra allt jag kan för att den ska växa! Sjukskrivning, stress, brustet hjärta och sorg i hela kroppen är vad jag kan summera 2017 i ord. Det absolut värsta i mitt liv trots en ljusglimt med företagandet. Jag har svårt att släppa saker och inget av det som hänt under 2017 har jag kunnat släppa helt för att gå vidare, inte än. Det har varit för mycket av allt ända fram tills nu men jag jobbar på att acceptera att livet innebär förändringar, så är det bara.

Blicka framåt

Jag kan inte mer än välkomma 2018 med öppna armar och hoppas på att detta blir mitt år där jag hittar livsglädjen igen. Ut med det gamla och in med det nya. Samtidigt är jag rädd för vad 2018 kommer erbjuda och vad som kommer hända. Det är med både spänning och rädsla jag träder in i det nya året. Bangkok view

2018 – du är mer än välkommen!

HAPPY TRAVELS!
//Charlotte

10 Comments

 1. Ett väldigt bra inlägg. Bra att du delade med dig av ditt år och trots alla tråkigheter så tror jag det är enda sättet att komma vidare.

  Jag önskar dig lycka till med företag och givetvis hoppas jag att du ska ha ett fantastiskt år fyllt av roliga resor!

  • Tack snälla Peter, det värmer ska du veta! 🙂 Ja det är bara att försöka gå vidare, livet är tufft ibland men det här året ska bli det bästa! 🙂 FULLT av resor dessutom 😉

 2. Staffan Lindqvist Reply

  Bra och modigt skrivet. Livet går upp och ner för oss alla. Det är jobbigt när det tar emot men det tillhör också livet. Man växer av erfarenheterna. Lycka till med resorna och företaget under 2018.

  • Tack så mycket Staffan! Ja du har helt rätt, det tillhör livet och visst har jag växt med dessa erfarenheter. Kunde inte sagt det bättre själv 🙂

 3. Fina du! Känner igen mig i så mycket du skriver. Starkt och modigt gjort. Nu följer jag med glädje och intresse din resa via blogg och Instagram!

  • Men gulle dig Malin, tack! Ja ska bli så spännande att följa dig också. All kärlek till dig! <3

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.