I veckan hölls den årliga och traditionella Skytraxgalan. För er som inte vet vad det är kan man säga att det är som Oscarsgalan, fast för världens alla flygbolag. En kväll där priser delas ut för en mängd olika kategorier, exempelvis världens bästa flygbolag, världens bästa business class, Europas bästa lågprisflyg med mera.

Business Class med Qatar Airways

Här är Världens Bästa Flygbolag 2018

När jag började min karriär som flygvärdinna på Qatar Airways 2011 var det första året som Qatar Airways blev utsedda till världens bästa flygbolag och de har mer eller mindre hållit i den titeln ända fram till i år då de kom tvåa. I år gick titeln istället till Singapore Airlines som dessutom vann kategorin världens bästa First Class och världens bästa First Class säte. Lufthansa blev utsedda till bästa europeiska flygbolag och Norwegian fick priset som Europas bästa lågprisbolag. Thai Airways fick pris som världens bästa Ekonomi Class.

Qatar airways crew

Qatar Airways crew

Jag är mycket stolt över min före detta arbetsgivare Qatar Airways som dessutom kammande hem titeln med Världens bästa Business Class och världens bästa Business Class säte, något jag verkligen kan hålla med om! Dels eftersom jag själv jobbat i deras Business Class men också suttit som passagerare där.

Qatar Airways

Qatar airways business class

Här är Världens Bästa Flygbolag 2018 enligt Skystrax:

  1. Singapore Airlines
  2. Qatar Airways
  3. ANA (All Nippon Airways)
  4. Emirates
  5. EVA Air
  6. Cathay Pacific Airways
  7. Lufthansa
  8. Hainan Airlines
  9. Garuda Indonesia
  10. Thai Airways

Min andra arbetsgivare SAS kom på plats 60 i år (förra året plats 65) där de blev slagna av både Eurowings, KLM, EasyJet, Norwegian och British Airways.

SAS flygvärdinna

Här hittar du hela listan över Världens Topp 100 Flygbolag 2018 

Vilket flygbolag är din favorit?

SAS flygvärdinna

Du kan följa alla mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller prenumerera på min Youtube kanal här. 

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.