När jag reste till Cancun, Mexico för första gången på charter med Ving dök det upp en del frågor jag ställde till mig själv när jag landade i Mexico och som jag stegvis letade reda på svaren själv varteftersom de dök upp. Här kommer de frågor och funderingar jag själv hade som jag nu har svar på och som jag hoppas kan hjälpa dig när du reser till Cancun, Mexico.

Så här Går Det till Vid Ankomst på Cancuns Flygplats i Mexico

Ankomst: 

Efter 11 timmar och 10 minuters flygning från Stockholm till Cancun, direktflyg med Thomas Cook Airlines kom jag på att jag inte har sökt visum för att komma in i Mexico. Vad gör jag nu? Det och många andra frågor kommer jag besvara här nedan:

Behöver jag Visum?

 • Ja du behöver Visum för att komma in i Mexico.

Thomas Cook Airlines

Hur får jag visum?

 • När du landar i Mexico måste du gå igenom passkontrollen med de dokument som du (förhoppningsvis) fyllt i innan du kommer fram till personen som sitter vid passkontrollen. Gällande visum är det inget du behöver tänka på innan avresa, du får ett turistvisum här på plats. Dock är det lång kö och du får vänta ca 25- 30 minuter tills det är din tur.

Var hämtar jag mitt bagage?

 • Efter passkontrollen kommer du till bagagebanden där alla väskor kommer. Leta upp ditt flyg och den destination du kommer från på en stor Tv skärm och invänta tills bandet sätter igång.

Hur lång tid tar det att få bagaget?

 • När du väl tagit dig igenom passkontrollen kommer du få vänta ytterligare 1 timme på ditt bagage, om inte mer. För mig tog det 1 timme och 45 minuter från det att vi landade tills att jag fick mitt bagage och då var det fortfarande många svenskar som stod kvar och väntade på sitt bagage. För mig är det helt oacceptabelt att det ska behöva ta sådan lång tid att få sitt bagage. Tips! Ha tålamod! Tacka vet jag reguljär flyg gällande bagaget, där fungerar det oftast väldigt smidigt, iallafall för mig!
  • Jag tycker synd om er personal på plats som måste vänta in alla passagerare inför transfer resan till respektives hotell. Det kan ta flera timmar innan alla fått sina bagage och hittat rätt buss.

ADO bus Cancun

Hur tar jag mig in till stan om jag inte har bokat transfer med Ving?

 • Precis utanför flygplatsen och ankomsthallen (där även Vings charterbussar finns) går även lokalbussar till både Cancun och Playa Del Carmen. Jag tog en stor buss där det stod ADO på med stora röda bokstäver, till Cancun för 78 pesos, vilket motsvarar ungefär hälften i svenska kronor, dvs ca 40 kronor. Den tog 30 minuter och var väldigt smidigt! Då stannar bussen mitt i centrala Cancun på deras lokala busstation. Härifrån tog jag sedan en taxi till mitt hotell som låg bara några minuter från busstationen. Cancun Airport Mexico

Vilka fler transport alternativ finns det från Cancun flygplats?

 • Jag tog lokalbussen som heter ADO – en stor buss som tar ca 80 passagerare
 • Hoppa.com är som ”Door To Gate” I Sverige – du åker en Van som tar dig till din slutdestination. (Jag har inte provat denna själv men vet att den finns som ett bra alternativ till taxi).
 • Taxi
 • Shuttle minibussar som är en Van fast ni endast är ca 13 st passagerare, kallas också Colectivos.
 • Du kan även hyra bil och då skulle jag rekommendera denna hyrbilsfirma Rhinocarhire.com

Cancun Airport Mexico Hoppas detta hjälpte dig lite inför din kommande resa med Ving till Cancun, Mexico! Happy Travel! //Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.