I samarbete med Väskan.com

Vilken Resväska är Bäst?

Det finns en hel uppsjö med resväskor på marknaden att välja mellan idag men vilken är bäst och vilken resväska ska man välja? Som erfaren resenär har jag testat olika resväskor under mina år och kommit fram till vad som passar mig bäst. Därför tänker jag dela med mig av vad du bör tänka på och vilka funktioner som är bra att ha på sin resväska, den dagen du tänker köpa en ny.

Dina krav på en bra resväska:

Först och främst bör du fundera på vad som är viktigast för dig när du ska köpa en ny resväska. Är det färgen, designen, funktionaliteten, vikten, materialet, storleken, priset? Ska resväskan kunna vara vikbar samt vart på resväskan du vill att låset ska sitta? Ja, det är en hel del att tänka igenom innan man beslutar sig för att köpa en ny resväska.

Mina krav jag har på en bra resväska:

  • Den ska väga så lite som möjligt.
  • Kvaliteten måste vara bra! (Man får det man betalar för brukar jag tänka).
  • Den ska ha TSA-lås som gör att jag kan checka in resväskan på alla flyg.
  • Jag vill att väskan ska kunna vikas upp så man packar på bägge sidor.
  • Materialet på resväskan ska vara av hård eller mjuk plast. (Ej tyg).
  • Resväskan ska ha ett stadigt handtag samt draghandtag.

Epic Zeleste

EPIC Zeleste resväska

De senaste åren har jag bara använt mig utav Samsonites resväska och den har fungerat bra, den håller än. Dock har jag märkt att det kommer bättre och bättre resväskor med bättre funktioner än den jag har. Därför har jag valt att prova EPICs nya resväska Zeleste som inte bara har TSA- lås, den väger nästan ingenting för att vara en resväska! Det här är helt klart en perfekt resväska för mig som ständigt är på resande fot då jag behöver en resväska jag kan lita på. Eftersom jag packar alldeles för mycket och uppnår alltid maxvikt på min resväska behöver jag en som inte väger flera kilon och som därmed också tar upp vikt för mina saker.

EPIC Zeleste är tillverkad av polypropylen och det som gör denna resväska unik är att den är först ut på marknaden som är utrustad med en patenterad dragkedjelösning som heter ZIPSEAL. Dragkedjan är vattentät och gummibeklädd och ligger infälld i skalet vilket gör att den är extra skyddad mot skrap och slag. Denna resväska är också gjord i återvunnen PET, vilket för att fodret är både tvättbart och utbytbart, vilket gör denna resväska väldigt miljövänlig. Dessutom tycker jag att EPIC gör väldigt prisvärda resväskor för den funktionalitet och kvalitet man får!

Epic Zeleste

Epic Zeleste

Epic Zeleste

Vilken storlek på resväska är bäst?

EPIC Zeleste har tre storlekar: 55 cm, 66 cm, och 76 cm. Jag har den största storleken (vilket jag även har på min Samsonite) då jag alltid fyller mina väskor till max när jag reser. Vill du inte vara orolig att du går över maxvikten när du checkar in din resväska skulle jag rekommendera att ta medium storleken som också är en resväska. Den mindre storleken är en kabinväska men går lika bra att checka in som resväska för den som vill ha en liten mindre resväska. Priset skiljer sig även åt beroende på storleken.

Den här resväskan från EPIC Zeleste som jag har, har måtten: 76x52x30 cm och volymen är 105 L och den har 4 hjul. Det jag gillar med den här väskan är även att den har 7 års skalgaranti och jag kan verkligen intyga är det är en av de bättre material jag haft på resväskor om jag jämför med tidigare!

Färg på resväskan

På min Samsonite som har haft i alla år är färgen blå men på min nya EPIC Zeleste valde jag färgen svart. Kan tyckas väldigt tråkigt men den görs faktiskt i färgerna svart, blå, lila och grön, så det finns flera fäger att välja mellan för den som gillar att sätta färg på sin resväska. Det kan även vara bra för syns skull att ha en färgglad resväska för då blir den mer lätthittad på bland annat bagagebandet eller i en mängd med andra resväskor, den sticker ut ifrån mängden helt enkelt.

Varför jag älskar EPIC Zeleste resväska:

  • Den har dragkedja runt hela väskan.
  • Den har TSA-lås.
  • Den är otroligt lätt! Jag blev positivt överraskad hur lätt väskan är. Det är verkligen ett stort plus från min sida!

Epic Zeleste

Just nu får du 20% rabatt på valfri resväska från www.väskan.com och vill du beställa en likadan resväska som jag har EPIC Zeleste och som är den nyaste på marknaden hittar du den här!

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.