Jag får nästan alltid frågan varför jag reser själv, oavsett vart i världen jag befinner mig. För varje ny destination jag kommer till får jag frågan per automatik, flera gånger i veckan, inte minst när jag träffar alla nya fantastiska människor som undrar varför jag reser själv.

Mina resor jag åker på nu gör jag på heltid och det är bara jag, jag och ännu mera jag och ingen annan. Så vad har jag lärt mig hittills under all denna tid jag rest helt solo? Massor! Helt klart hur mycket som helst, inte mist om mig själv men även andra praktiska saker jag nu vill dela med mig av.

Tulum beach, Mexico

Vad Jag Har Lärt mig av Att Resa Solo på Heltid

Förra året skrev jag inlägget ”Ibland är livet inte perfekt” där jag berättade att jag äntligen sagt upp mig för att resa på heltid. Jag har rest själv i många, MÅNGA år och ibland, till vissa destinationer, föredrar jag faktiskt att vara helt själv och få göra det jag vill i min takt, vilket faktiskt har gett mig insikten till många olika perspektiv på saker och ting kring livet.

I det här inlägget delar jag med mig av det jag lärt mig på vägen under alla mina resor som soloresenär.

Poda Island

Det här har jag lärt mig av att resa solo på heltid:

1. Fokusera på lösningarna, inte problemen

När du reser solo kan det ibland innebära att saker och ting inte riktigt blir som du tänkt dig. Det har hänt mig oftare än jag trodde att det skulle hända. Hotellet kan ha varit fullbokat, trafiken står stilla och du missar flyget eller att jag tagit rätt buss men till fel destination.

Ja alla dessa saker har faktiskt hänt mig och det skulle lika gärna kunna hända dig också. Med detta sagt har jag lärt mig att jag är den enda personen som måste lösa problemen och ju förr jag gör det, desto bättre är det och det finns inget problem längre.

2. Sluta jämföra mig själv med andra

Vi lever i en värld som präglas av sociala medier idag, vilket innebär att vi jämför oss med alla andra.. hela tiden.. Under mina år som jag rest själv har jag lärt mig att sluta jämföra mig med andra och istället tycka om mig själv för den jag är och hur jag ser ut. Tack vare att jag rest till destinationer där ingen känner mig eller vet vad jag heter, har jag träffat människor som inte dömt mig heller. Det gör att jag trivs mer med mig själv för varje dag som går.

3. Undvik människor som inte förtjänar mig eller som tar min energi

Under alla år som jag rest kors och tvärs världen över och gjort det jag velat, har mina riktiga vänner alltid funnits där för mig och gör än idag. Jag har lärt mig vilka som faktisk är mina ”riktiga” vänner och inte, vilket jag är tacksam för då jag inte längre behöver lägga tid och energi på dom som inte vill vara min vän.

4. Ta reda på din omgivning

Det första jag gör när jag kommer till en ny destination eller ett nytt ställe är alltid att ta reda vad som finns runt omkring mig. Tips! Ha alltid en karta nära till hands och ringa in ditt hotell eller där du befinner dig och utgå därifrån. Jag personligen tycker om att ha koll på vad som finns runtomkring mig för att lätta anpassa mina dagar och min tid till det jag vill göra.

Även om det bara är en tunnelbanestation som är ny för dig är mitt tips att se dig omkring vad som finns bredvid uppgången, någon speciell byggnad eller butik. Ha det som riktmärke så vet du vart du ska gå när du ska åka tillbaka. Du blir din egna kompass helt enkelt. Du vet aldrig om din mobil dör och du inte kan navigera i den, alltså är det bra att ha ett riktmärke att gå efter.

Picadilly Circus

5. Tidseffektiv

Jag älskar att vara tidseffektiv. Att uppleva nya destinationer, hinna med det jag vill (utan att stressa!) är något jag blivit mycket bättre på än tidigare. Jag har fortfarande svårt att sitta still och skulle behöva någon som drar i min broms ibland, men oj vad mycket mer man får gjort på en dag om man bara planerar sin tid. Att vara sin egen företagare har också lärt mig att strukturera upp mitt liv på ett tidseffektivt sätt nuförtiden!

6. Hur jag tar hand om mina känslor

Att resa själv har också lärt mig att ta hand om min själ och mina känslor och att faktiskt lära mig känna igen känslorna när dom dyker upp och hanterar dom efter det. Jag vet hur jag reagerar om jag inte fått min sömn, eller om hungern slår till, likaså om stressen dyker upp eller vad det nu kan vara.

7. Friheten att skapa mitt eget liv

Jag har valt att resa själv och satsa på mitt egna företag med Readyfortakeoff. Det har gjort att jag har en frihet att skapa mitt egna liv, ett liv som jag strävat efter i många år. Jag har inte längre söndagsångest, jag jobbar när jag känner för det och satsar 110% på mig själv istället för på någon annan. Det är frihet! Öken i Abu Dhabi

8. Inte döma någon

Av allt jag har varit med om i världen, människor jag träffat och vänner som skapats för livet är det intressant hur olika vi alla är. Det blir så påtagligt när man reser och jag älskar att ingen dömer mig eller jag dem. Det är superlätt att sätta in var och en i fack, innan vi riktigt lärt känna eller ens vågat prata med den andra personen. Så döm ingen förrän du pratat med dem!

9. Ha skinn på näsan

Om det är något jag fått mer utav än för några år sedan och som jag fortfarande får för varje resa jag gör är skinn på näsan, för det behövs. Det har uppstått många situationer för mig där jag har behövt stå på mig ordentligt! Jag skulle kunna skriva en bok med alla händelser om detta. Reser du solo måste du ha lite power i dig för att komma någonstans.

10. Självförtroendet ökar

Med det sagt kommer det även leda till att ditt självförtroende ökar. Efter att du har rest solo för första gången kommer du känna att du faktiskt klarar vad som helst. Det var väl inga konstigheter, eller? 😉 När du reser solo kommer du inse vilken power du har i dig.

Berlin, Tyskland

Skattkammaren i Petra

Du kan följa alla min äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller Youtube här.

Happy Travels!
//Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.