Vart Ska Man Bo i Dubai?

Dubai är en storstad som jag verkligen älskar att resa till. Dubai har allt och lite till och för varje gång jag kommer hit gillar jag att testa nya områden att bo i. I det här inlägget kommer jag dela med mig av vart jag rekommenderar att bo i Dubai och vad jag tycker bäst om och det är tre områden. Det är palmen, Dubai downtown och Dubai Marina/ JBR.

Dubai

Här redogör jag för vart jag tycker det är bäst att bo i Dubai om du vill:

Hänga på stranden och ta det lugnt

Om du är ute efter att bara hänga på stranden, slappna av och ta det lugn med din respektive eller familj skulle jag rekommendera att bo ute på palmen. Här har du fantastisk kritvit sandstrand, stora hotellkomplex och schysst utsikt. Härifrån tar det ca 30-40 minuter med taxi in till Dubai downtown men taxi är väldigt billigt i Dubai!

Hotellrekommendationer på palmen:

 • One&Only the palm Dubai
 • Five Palm Jumeirah Dubai 
 • W Dubai the palm
 • Sofitel Dubai the Palm

Om du är ute efter party, beach clubs, shopping och poolhäng

Om du åker ett kompisgäng och vill festa eller hänga på beach clubs, är ute efter shopping och mer livad stämning skulle jag rekommendera att bo i Dubai downtown för mest centralast läge till beach clubs, shopping gallerior, sightseeing och nattklubbar. Oftast är partybruncher på hotellen som ligger i downtown. Är du bara ute efter poolhäng men samtidigt lite livad semester är det downtown jag skulle rekommendera. Bor du mitt i smeten i downtown har du å andra sidan ingen strand att tillgå.

Hotellrekommendationer Downtown Dubai:

 • The Address Residence Sky View hotell
 • The Palace Downtown Dubai
 • Sofitel Dubai Downtown

Är ute efter lite både och, en blandning mellan dessa två

Vill du ha både strandhäng, poolhäng, lugnt och skönt men samtidigt lite livat på kvällarna eller nära till shopping och sevärdheter i Dubai skulle jag rekommendera att bo i Dubai Marina/ JBR. Dock är stranden inte lika fin som ute på palmen men det är fortfarande en stor och milslång strand att bada från. Här har du även kameler gåendes på stranden och många vattensporter går att göra härifrån för den som är rastlös av sig. På kvällen hittar du massor med restauranger som ligger längst med marinan. Det är som ett eget område i Dubai att hänga i och här finns det mesta att tillgå.

Hotellrekommendationer Dubai Marina/ JBR:

 • Hotell JA Ocena View
 • Ritz Carlton hotell
 • Hotell Rixos premium Dubai JBR
 • Hotell Amwaj Rotana JBR

Dubai Marina

Dubai

Jag hoppas det här inlägget hjälper dig att veta vilket område du vill bo i när du besöker Dubai 🙂 Vill du läsa mer om Dubai och alla mina tips hittar du en direktlänk här:

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.