Vi lever i ett samhälle idag där våra prestationskrav blir allt högre och högre samtidigt som du också ska hinna med vänner, familj, träning, karriär, se bra ut, ha en stabil partner, helst en dyr östermalmsvåning samt ha en hög lön med fin titel. Jag mår dåligt bara jag hör mig själv säga detta, för det är precis dessa krav jag hade på mig själv tills jag en dag kraschade totalt och inte kunde resa mig upp på flera månader, bokstavligt talat.

Boka mig som Föreläsare inom Resor, Företagare eller Utmattningssyndrom

Hösten 2017 blev jag sjukskriven i utmattningssyndrom, depression, stress och ångest. Med 3 stora händelser i livet, som alla kom på rad där den ena smällen avlöste den andra utan att bearbeta vad som just hände, slutade det med att jag blev sjukskriven på heltid. Det var då jag insåg att jag ville leva ut min dröm och stora passion i livet, nämligen att resa på heltid och det med min reseblogg www.readyfortakeoff.se som gjordes om från hobby till företagande.

Jag har rest ensam eller ”solo” som det så fint heter numera, i över 10 år och startade min reseblogg www.readyfortakeoff.se efter tiden som flygvärdinna i bland annat mellanöstern. Idag reser jag på heltid som ensam kvinna runt om i världen och driver mitt företag som digital nomad.

Boka en gripande, rolig och informativ föreläsning med och av mig, där jag efter min sjukskrivning helt vänt på livet och lever nu med min dröm på heltid. Jag berättar vad det innebär rent praktiskt att ändra insikt på livet, hur jag vågade säga upp en fast anställning med hög lön för att ge mig ut i det tomma intet, på egna ben. Hur vågar jag resa ensam och vad krävs det av mig som person för att våga lyckas? Arlanda flygplats

Om Föreläsaren:

Charlotte Lundquist är 32 år och bosatt i Stockholm. Vid 31 års ålder blev hon sjukskriven på heltid för stress, utmattningsdepression och ångest. Idag driver hon sitt egna företag med bloggen www.readyfortakeoff.se som är en av Sveriges Topp 10 Bästa resebloggar, utnämnd av Skyscanner sommaren 2018. Hon vill inspirera fler till att våga resa solo, oavsett ålder, kön eller etnicitet och reser världen över för att att dela med sig av sin berättelse och för att hjälpa andra att VÅGA ta steget ut i världen på egna ben.

Hon vill med sin föreläsning öppna upp för omvärlden hur man vågar ta steget till att resa solo, eftersom det finns så många där ute som VILL men inte VÅGAR på grund av många olika anledningar. Hon lär dig hur man klarar sig på egen hand, träffar nya människor samt hur du utmanar dig själv som person att våga gå utanför din comfort zone.


Kostnad:

Du kan maila till charlotte@readyfortakeoff.se för eventuella frågor och prisuppgifter. Föreläsningen kan anpassas helt efter era önskemål.


Öken i Abu Dhabi

FÖRELÄSNINGAR MED OLIKA TEMAN:

Charlottes Livshistoria

En glad, social och utåtriktad tjej med höga ambitionskrav på mig själv, ledde till att kraschen fick mig att inse vad som var viktigt i livet. Från utbildad civilekonom till egen företagare som nu lever på min passion och dröm som resebloggare på heltid. Denna föreläsning innehåller delar av alla punkter nedan.

Charlottes liv som Flygvärdinna

Jag har arbetat som flygvärdinna i över fem år på två olika flygbolag. Jag bodde tre år i mellanöstern och arbetade på ett stort, känt, 5 stjärnigt flygbolag samt två år på ett välkänt skandinaviskt flygbolag. Hur kom det sig att jag blev flygvärdinna efter att ha precis fått diplom som civilekonom från magisterprogrammet på Lunds Universitet?

Hur går man från Hobby till att bli Egen Företagare

Hur förvandlar man en hobby man haft i flera år till att göra om det till ett företag? Varför säger man upp ett välbetalt fast jobb med hög lön och fin titel för att ge sig ut i tomma intet och börja från noll med ingen trygg grund att stå på, vem gör så och varför?

Psykisk ohälsa

Hur mycket är ditt liv värt för dig? Idag värderar jag mitt liv helt annorlunda mot vad jag gjorde innan jag blev sjukskriven i utmattningsdepression, stress och ångest, något som jag nu vill dela med mig av. Tyvärr blir vi allt fler som sjukskrivs för denna sjukdom och kan jag få en enda person att inte hamna där jag en gång hamnade, betyder det väldigt mycket för mig!

Jag delar med mig av vad jag önskar att jag hade kunnat göra annorlunda för att inte krascha som jag gjorde och hoppas det kan hjälpa andra som är i samma situation som jag befann mig i. Hur har jag lyckats ta mig ur detta, har jag tagit mig ur detta och vad har krävts av mig och kommer jag någonsin bli den Charlotte jag en gång var?


Algarve, Portugal

SOCIALA MEDIER:

Du kan följa mig på mina social kanaler här:

Instagram: @readyfortakeoff.se
Facebook: Readyfortakeofff
Bloglovin: Readyfortakeoff 
Youtube: Readyfortakeoff – Charlotte

Happy Tavels!
// Charlotte

1 Comment

  1. Pingback: Mina Resplaner och en Livsuppdatering Från Readyfortakeoff

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.