I annonssamarbete med Cape East. 

Cape East – Spahotell på Sveriges östligaste fastlandspunkt

I Haparanda hittar du världens största bastu inne på Cape East spahotell som jag fick äran att testa och säger bara wow, vilket häftigt spa Cape East har! Det här är nog det absolut största spa jag besökt som har massor utav ”stationer” med bastu både inomhus och utomhus samt inom- och utomhus pooler, vilket gör att du behöver spendera flera timmar här! 🙂

Cape East

Cape East spahotell ligger precis på gränsen mellan Sverige och Finland, i hjärtat av Tornedalen och du blickar ut över Finland när du ser ut över Torneälven från hotellet. Ganska häftigt tycker jag och lite svårsmält att gränsen är så pass nära.

Cape East

Rum på Cape East

Vi bodde i deras Mansion Svit, som låg i ett separat hus och inte i huvudbydggnanden. De som bor i huvudbyggnaden kan gå i badrock och badkläder direkt från sitt rum ner till spaet medan vi behövde gå ut i kylan för att komma till huvudbyggnadne och spaet.

Jag älskar takbjälkar, vilket det här rummet hade och stort var det också. Dessutom var det ett riktigt fräsch badrum med egen jacuzzi för att inte tala om sängen som är den absolut skönaste säng jag sovit i. Du vet när man inte vill kliva upp överhuvudtaget för att sängen är så skön, så var det här! 🙂 Hårtork, kylskåp (dock tomt) en soffgrupp, schampo och balsam fanns på rummet som doftade helt ljuvligt gott!

Middag på Cape East

Middagsrestraurangen ligger i ett separat hus ovanför själva huvudbyggnaden och var otroligt mysig och herregud så god mat de serverade!! Jag åt deras oxfilé som var perfekt stekt och superbra vällagad, samtidigt var det kul att sitta och titta rakt ut över Finland som låg så nära men ändå så långt borta då gränsen är stängd mellan Sverige och Finland.

Spa på Cape East

Cape East är nog mest kända för att ha världens största bastu, som är inspirerad av ett Mayatempel och är tio rader högt med sittplatser för upp till 150 personer. På översta planet kan man slappna av och njuta av varma pooler inne och ute på terrassen medan du blickar över gränsen mot Finland.

Cape East

Längst ner finns en isvak, varma och kalla källor samt en dunderdusch där 100 liter iskallt vatten forsar ner över kroppen. Jag var tyvärr för feg för att prova den men såg andra göra det 🙂 De har även ett relax rum där man kan njuta av utsikten mot Torneälven och här serveras färsk frukt, te och nyttiga shots. På terrassen utomhus hittar du Cape East kalla utomhuspool. På kvällarna är hela anläggningen och spa:et upplyst, vilket var riktigt läckert faktiskt.

Under dessa omständigheter vi befinner oss i nu har Cape East endast bemannad personal fredag – söndag varje helg. Så dubbelkolla gärna med dom om du planerar ett besök här vad som gäller då. Handduk, badrock och tofflor ingår och du ska helst komma ombytt när du ska till spa:et.

Sammanfattning:

Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Cape East då det var otroligt häftigt och så enormt stort spa att det verkligen är värt att komma hit. Jag är glad att jag var här i två dagar för annars hinner man inte riktigt njuta av allt som finns här i lugn och ro. De har en skön och avkopplande musik och jag fann verkligen harmoni här.

Första kvällen vi kom på fredagen var det dock alldeles för mycket barn,  vilket gjorde att stämningen förstördes för att känna att man befinner sig på ett spa, därför var jag väldigt glad att vi hade hela lördagen här också som var mycket mer harmonisk och inte ett barn i sikte, vilket jag tyckte var skönt. Det blev en helt annan upplevelse men fick veta efteråt att Cape East hade ett erbjudande för barn just den dagen men det visste inte vi då. Utöver det var hela min vistelse här helt fantastisk faktiskt!

Har du besökt Cape East eller blev du inspirerad att åka dit nu? Jag hoppas det! 🙂

Happy Travels!
// Charotte

1 Comment

  1. Pingback: Mukana mediassa - HaparandaTornio

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.