Hundspann med Lapland Sleddog Adventures

När jag var i Kiruna och bodde på Camp Ripan som du kan läsa mer om i det här inlägget passade jag även på att boka in en halv dag med Lapland Sleddog Adventures för att åka hundspann med dom.

Lapland Sleddog Adventures

Lapland Sleddog Advenures visste att jag bodde på hotellet så de kom och hämtade upp oss och ett annat par i hotellets reception med en minibuss och körde till Kurravaara som ligger ungefär 15 minuter med bil från Kiruna. Där bor ägaren till Lapland Sleddog Adventures Gaynor med sina hundar hon jobbar tillsammans med när man åker hundsläde eller Husky Tour som det också kallas 🙂

Jag som älskar djur och framförallt hundar, var det här en stor dröm för mig, att få åka hundsläde och umgås med hundar i flera timmar! Jag har aldrig åkt hundsläde innan så det här var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse för mig. Jag kan tillägga att det går att boka den här turen med Lapland Sleddog Adventures via hotellet också om man inte vill höra av sig till dom direkt.

Lapland Sleddog Adventures  Lapland Sleddog Advenures visste att jag bodde på hotellet så de kom och hämtade upp oss och ett annat par i hotellets reception med en minibuss och körde till Kurravaara som ligger ungefär 15 minuter med bil från Kiruna. Där bor ägaren till Lapland Sleddog Adventures Gaynor med sina hundar hon jobbar tillsammans med när man åker hundsläde eller Husky Tour som det också kallas :)

Ordentliga kläder

När man kommer fram får man byta om till en ordentlig jacka, överdragsbyxor och skor. Allt tillhandahåller dom så det är inget du behöver tänka på innan du kommer hit, vilket jag tyckte var riktigt bra och något jag inte hade förväntat mig alls faktiskt, så jag blev positivt överraskad! De har kläder för alla åldrar och alla storlekar, vilket är jättebra!

Eftersom det är corona tider delade vi upp oss så jag och mitt sällskap fick åka på en släde och det andra paret fick en egen. Man kan nämligen åka upp till 8 personer på en släde, vilket gäller framförallt för de företag som kommer dit och har kickoffer, vilket Lapland Sleddog Adventures också erbjuder.

Äventyrets upplägg

Ägarinnan Gaynor körde vår släde och hade kommunikation med hundarna vart de skulle springa någonstans medan jag satt och både fotade, filmade och njöt av upplevelsen och nästan grät glädjetårar över hur lycklig jag var 🙂 Efter 1,5 timme (vilket går väldigt fort, tro mig!) stannade vi till vid ett litet tält där vi hade en fikapaus med kaffe och äppelkaka över öppen eld, vilket var otroligt mysigt! Egentligen ville jag bara ut och kela med hundarna medan de vilade upp sig, så efter en stund passade jag på att gå ut och klappa hundarna och verkligen kela med dom en stund innan vi fortsatte äventyret.

Kontakta Lapland Sleddog Adventures

Om du vill åka hundspann i Norrland kan jag verkligen rekommendera dig att ta kontakt med Lapland Sleddog Adventures och ägarinnan Gaynor som är väldigt trevlig! Hon kommer från England och förstår lite svenska men kommunicerar helst på engelska. Men kontakta gärna henne om du vill få ett väldigt trevligt bemötande och en häftig  upplevelse med att åka hundspann! De erbjuder även boende och flera dagars hundspannspaket om man är intresserad av det.

Du hittar deras hemsida här och de har också en webbshop där du kan köpa massor utav fina saker, spana in den här.

Tusen tack Gaynor och Lapland Sleddog Adventures för en magisk upplevelse som jag är väldigt tacksam för att få vara med om! 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.