I annonssamarbete med Ice & Light Village. 

Ice & Light Village – Sov i en Igloo med utsikt över Kalixälven

Under min Norrlandsvistelse besökte jag även Ice & Light Village som tillhandahåller 5 st igloos man kan bo i med utsikt över Kalixälven. Igloona som är unika i sig, ligger precis vid vattnet i Kalix och härifrån kan du spana efter norrsken ovanför huvudet när du ligger i sängen, häftigt va! 🙂

Ice & Light Village

Ice & Light Village är ett unikt hotell där du bor i en stuga som har ett skal utanpå likt en igloo. Du bor alltså inte i kyla och behöver sova i sovsäck, utan här bor du som på ett hotellrum fast med fönster så du kan se ut över Kalixälven och även i taket för att kunna se eventuellt norrsken.

Ice & Light Village

Vi bodde i igloo nr 3 (det finns 5 st totalt) och det går att parkera bilen precis utanför dörren, vilket jag tyckte var smidigt. Förutom sängar, soffgrupp, badrum och en uteplats med infravärmare finns det dock inget kök så därför var det smidigt att ha bilen nära till hands för att kunna åka och handla mat eller snacks, vilket vi gjorde andra kvällen. Då köpte vi med pizza och snacks och satt i uterummet som finns i varje igloo med värmen på för det var lite kallt efter ett tag.

Ice & Light Village

Frukost ingår och serveras i en fin korg av Maarit själv som är ägarinnan till dessa igloos. Det var faktiskt en superfrukost måste jag säga, väldigt generös, precis som Maarit själv 🙂 Korgen stod på farstun utanför dörren på morgonen och vi fick själva välja när vi ville äta den, ingen stress eller tidsbokning här inte, vilket jag tyckte var skönt.

Dessa igloos är väldigt unika och riktigt häftiga, sånt gillar jag att upptäcka! Det som är bra att veta när du kommer hit är att det är begränsat med vatten (dusch och handfat) med 60 liters tank och likaså är det cinderellatoalett där man först sätter i ett filter i toaletten som sedan förbränns med avföringen, vilket är väldigt smidigt och miljövänligt och allt detta kommer Maarit gå igenom med er när ni kommer hit.

Åker du till Ice & Light Village gör du det för att koppla av och njuta av lugnet. Det ingår logi och frukost här men det är inte som ett vanligt hotell där det finns en lobby att hänga i eller en tillhörande restaurang. Vi kopplade av genom att spela Yatzy (som finns i igloon) och bara njuta av lugnet och verkligen varva ner. Jag är en person som älskar att vara aktiv och ha mycket för mig på dagarna så det här var nyttigt för mig att bara varva ner och ta det lugnt i några dagar 🙂

Arvids Matstudio

Första kvällen när vi kom till Ice & Light Village fick vi middag beståendes av en planka med chark utav Arvids Matstudio som samarbetar med Ice & Light Village och jag måste säga att jag som i normala fall inte äter chark, älskade verkligen denna charkplanka! Den var faktiskt riktigt god! 🙂 Kul att även äta kött från Norrland, vilket jag annars inte gör men det passade bra med ett glas rött till. Jag kan verkligen rekommendera att kontakta Arvids Matstudio om ni också vill ha en fantastisk norrländsk tapas att njuta av när ni är här!

Tusen tack Maarit på Ice & Lgiht Village för din gästvänlighet. Vill du ha en unik upplevelse och bo i en igloo ska du definitivt åka till Kalix och bo i minst två nätter i en utav dessa igloos tycker jag 🙂

Ice & Light Village

Ice & Light Village

Har du bott på Ice & Light Village, vad tyckte du? Berätta gärna!

Vill du veta mer om Ice & Light Village kan du klicka här, annars kan du kontakta Maarit som äger Ice & Light Village på nedan uppgifter:

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.