Flygrecension Air Baltic Från Stockholm till Abu Dhabi

Jag älskar att utvärdera mina flygningar med olika flygbolag jag reser med. Alla mina recensioner för Qatar Airways, Lufthansa, Norwegian och SAS, bara för att nämna några, hittar du om du klickar här. När jag reste till Abu Dhabi flög jag med flygbolaget Air Baltic för första gången. De avgår nämligen från Stockholm och har en mellanlandning i Riga, Lettland först där de har sin bas innan resan fortsatte vidare till Abu Dhabi.

Stockholm – Riga

Första turen från Arlanda till Riga var i ett litet propellerplan som heter Q400 och som har säteskonfigurationen 2-2 med en mittengång. Det här är som sagt ett litet flygplan där det är rätt trångt och ont om plats så det är inget för dig som är flygrädd då det kan kännas som att flygplanet skakar mer än det annars brukar göra i luften.

Det tog knappt en timme att flyga mellan Stockholm och Riga och jag tyckte min stol i ekonomi klass var helt okej att sitta i och bekväm för den korta turen. Under flygningens gång fick jag inget att äta eller dricka men Air Baltic klassas som ett lågprisbolag så jag hade inte räknat med det heller.

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Riga- Abu Dhabi

Flygningen från Riga till Abu Dhabi var nattflygning och tog lite mer än 5 timmar. Jag flög i Air Baltics flygplansmodell CS300 med säteskonfiguration 3 -2 och med en mittengång. Mitt första intryck av flygplanet var att det var riktigt modernt och fräscht, det kändes väldigt nytt! Jag fick sätet på raden framför nödutgången, något jag inte alls kan rekommendera då du inte kan fälla ner stolsryggen på grund av nödutgången bakom dig. Snacka om fail! Så när du bokar din plats med Air Baltic, sätt dig inte på raden framför exitraden. Så här skulle jag alltså sova under hela flygresans gång, i sittande position utan att kunna fälla bak stolsryggen.

Air Baltic

Air Baltic

Sätena

Sätet i sig var inte jättebekvämt, det hade funkat för några timmars resande på dagtid men att resa över en hel natt i den här stolen i ekonomi klass är tyvärr inget jag kan rekommendera. Jag måste erkänna att det här är första gången jag var riktigt obekväm i en flygplansstol. Jag har rest i många flygplansstolar men det här var absolut den värsta faktiskt, trots att flygplanet i sig är väldigt modernt.

Air Baltic Business Class

För resenärer som satt i Business Class ombord på Air Baltic till Abu Dhabi var sätena exakt likadana som i ekonomi klass. Skillnaden här var att du fick en tom stol i mitten och att mat samt dryck ingick i priset. Jag är faktiskt glad att jag inte valde att betala mer för att sitta i deras Business Class då jag inte tyckte att man skulle fått valuta för pengarna. Det var exakt samma stol som i ekonomi klass.

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Air BalticAir Baltic som helhet

Som flygplansmodell var Air Baltics Bombardier CS300 riktigt fräscht och modern, det gillade jag. Flygplanet i sig var stort och med mycket utrymme kring sätet och gott om plats för benen, även för de som är längre. Dessutom var den otroligt tyst i starten, vilket fick mig att jämföra med Airbus 350 som är precis likadan, den är också tyst i starten. Då jag reste i ekonomi klass med Air Baltic ingick ingenting, varken kudde eller filt och absolut ingen mat eller dryck, det fick du bekosta själv om du ville ha under flygningens gång. För första gången i mitt liv fick jag känna på hur det kändes att resa med ett lågprisbolag, något jag försöker undvika att göra i normala fall.

Air Baltic

Air Baltic

Air Baltic

Min utvärdering av Air Baltic

Att flyga med Air Baltic en nattflygning i riktigt obekväma stolar där inte ens en kudde ingår gör tyvärr att jag inte kommer vilja flyga med Air Baltic igen. Jag valde detta flygbolag just för att det endast var en mellanlandning till Abu Dhabi, bra flygtider (jag gillar nattflygningar) och till ett riktigt bra pris, men det förstår jag nu varför flygbiljetten var så billig! 🙂

Är du en kräsen person, precis som jag när det kommer till flyg, kan jag tyvärr inte rekommendera att resa med Air Baltic. Om du däremot skiter i vilket och bara nöjer dig med vilket flygbolag som helst, bara du kommer fram så är Air Baltic absolut värt att flyga med. Jag gillar bekvämlighet när jag flyger, det var det absolut inte på deras maskiner. Men som man säger, du får vad du betalar för och så är det verkligen! 🙂

Jag reste med endast handbagage till Abu Dhabi så tyvärr vet jag inte om det kostar extra att checka in en resväska hos Air Baltic, men jag skulle faktiskt tro att det kostar en slant.

Air Baltic

Har du flugit med Air Baltic, vad tyckte du om dem som flygbolag?

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.