Min Upplevelse av Formel 1 i Abu Dhabi

Jag har varit med om något av det häftigaste upplevelser någonsin i mitt liv. En dröm har slagit in och den var helt magiskt underbar att se, nämligen Formel 1 avslutningen i Abu Dhabi. Alltså wow säger jag bara, även om ni inte är intresserade av bilar eller Formel 1 kan jag säga att det här var läckert att vara med om, inget man gör varje dag i sitt liv så vill du vara med om något speciellt kan jag verkligen rekommendera att se ett Formel 1 race någonstans i världen.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi, UAE

Varför det blev just i Abu Dhabi för mig var att jag dels ville till Abu Dhabi (hade aldrig varit där) och dels ville jag se Formel 1, helst i Monaco men det får bli någon annan gång i livet men själva avslutningen för Formel 1 det året gick av stapeln i Abu Dhabi så det var verkligen speciellt. Jag har i många många år slaviskt följt varenda Formel 1 lopp på TV varje söndag under  säsongstid så att se det i verkligheten har stått på min Bucket list länge 😉 Dessutom har jag dejtat en Formel 1 kille men det var länge sedan, det gjorde inte mitt intresse för Formel 1 mindre intressant om jag säger så….

En dröm går i uppfyllelse

Jag minns den här dagen som igår och kommer nog alltid att göra då det var så himla speciellt för mig och en dröm som gick i uppfyllelse. I slutet av November 2017 satte jag mig ombord på Air Baltics flyg som tog mig från Stockholm till Abu Dhabi, med en mellanlandning i Riga. (En flygrecension om Air Bacltic hittar du HÄR om du vill läsa). Det var nattflygning och jag landade i Abu Dhabi tidigt morgonen därpå.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Formel 1 på söndagar

Varje Formel 1 lopp är på söndagar så jag bestämde mig för att spendera en weekend i Abu Dhabi så jag även hann se och göra lite turistiga saker i staden också. På söndagsmorgonen gjorde jag mig iordning och tog en taxi till Yas Island där Formel 1 loppet skulle äga rum. Det tog kanske 30-40 minuter med taxi att åka dit från Abu Dhabi city och när jag kom fram var det mycket köer och det stod stilla i trafiken, det var med andra ord massor med folk!

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

När jag väl kom fram visade jag upp min bricka jag hade fått hemskickad till mig i brevlådan någon månad tidigare och kom in på området som var gigantiskt stort och med många funktionärer överallt och det fanns det en hel del tält med mat och dryck man kunde köpa. Eftersom området var så stort var jag glad att jag var där i tid och kunde gå runt i lugn och ro för att se mig omkring och gå in i olika shoppar, delta i tävlingar och bara njuta av stämningen innan jag letade upp min ingång och plats där jag skulle sitta. Det var en förvånansvärt bra plats tycker jag och då hade jag en av de billigare biljetterna man kunde köpa.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Etihad Airbus 380

Racet inleddes med att Etihad flygbolag flög en Airbus 380 rakt över hela arenan på låg höjd och släppte ut olika färger ur sina motorer som motsvarade Förenade Arabemiratens flagga och när loppet var över firades det med massor av fyrverkerier, inte bara för att loppet var över, det var även säsongsavslutning! 🙂

Känslan när bilarna åker förbi där man sitter var helt otrolig, det är ett magiskt ljud som swishar förbi en och snabbt går det, det kan jag lova! Jag fick gåshud över hela kroppen varje gång bilarna passerade mig. Det fanns även storbildskärmar framför mig så att man kunde följa med hela loppet då bilarna var på andra sidan banan och jag inte kunde se dem från där jag satt.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Vad kostar en Formel 1 biljett?

En Formel 1 biljett är inte billig, det kostar en hel del men resor och upplevelser är något jag lägger pengar på och har alltid gjort så därför var det en självklarhet för mig att lägga pengarna på resa + denna upplevelse i Abu Dhabi. Räkna med att de billigare biljetterna ligger runt 4-5000 SEK / biljett och uppåt. Ska du ha en plats på läktaren när bilarna går i mål, jag då kan du nog få betala det dubbla om inte mer 🙂

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Hur lång tid tar ett Formel 1 lopp?

Ett Formel 1 lopp i sig tar mellan 1,5 – 2 timmar ungefär, beroende på olika faktorer som exempelvis hur fort de kör, vägunderlag, väder, etc. Men ska du se Formel 1 i verkligheten någonstans i världen skulle jag avsätta en hel dag till det. Kom i tid, gå runt i området, ta något att äta och dricka, känn stämningen och njut av allt du ser omkring dig. Delta i olika tävlingar, testkör simulator för att inte leta upp din plats som kan ta ett tag med all folkmassa som existerar. Ja, det finns massor av saker att göra på området så därför skulle jag rekommendera att vara här mer än bara 2 timmar som själva racet i sig tar 🙂

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Hoppas ni blev inspirerade av att vilja uppleva ett Formel 1 race någon gång i livet, för enligt mig är det en riktigt häftig upplevelse du sent kommer att glömma! 😉

Här kan du se min video från Formel 1 loppet i Abu Dhabi:

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.