Jag har blivit intervjuad av Göteborgsposten angående hur det är att resa solo runt om i världen då resebyråerna börjar se en ökad trend i allt fler som bokar singel- resor. För mig är det inget nytt, det har jag gjort i flera år men kul att fler börjar upptäcka hur fantastiskt det är att resa solo! 🙂 Öken i Abu Dhabi

Min Intervju i Göteborgsposten om att Resa Solo

För er som följt mig dom senaste åren vet att jag gärna reser själv, det spelar ingen roll vart i världen, jag beger mig gärna ut på egen hand om ingen annan vill följa med. Jag har skrivit en del om hur just du VÅGAR ta steget till att resa solo som du kan läsa om här. Just nu reser jag solo på heltid och på obestämd tid, vilket är både spännande och fantastiskt på samma gång och samtidigt HUR KUL SOM HELST! 🙂 Phi Phi island, Thailand Jag blev kontaktad av en journalist på Göteborgsposten som uppmärksammat att resebyråerna börjar få en ökad efterfrågan från resenärer som vill resa just själva och hittade mig som gör det på, fast på heltid.

Du kan läsa hela intervjun i Göteborgsposten här: http://www.gp.se/nyheter/ekonomi/hon-reser-ensam-på-heltid-1.4993268 

Om du inte kan öppna länken kan du läsa intervjun med Göteborgsposten här nedan: Casa Milá Barcelona

Charlotte Lundquist har lämnat sitt jobb för att resa och reseblogga på heltid.

Hon reser ensam på heltid

EKONOMI En som verkligen omfamnat ensamresandet är resebloggerskan Charlotte Lundquist. Hon har sagt upp sig från sitt jobb och befinner sig just nu i Thailand, första stoppet på en lång resa. Tanken är att hon ska resa på heltid på obestämd tid. Ensam, såklart.

– Jag visste att jag skulle finna livsglädje i att resa, då det alltid varit min största passion, så nu får vi se vart jag kommer och hur länge jag blir borta, säger hon.

Det är upplevelserna, kulturerna och miljöerna som lockar henne ut i världen. Det är visserligen inget fel på att resa med andra, men det kräver att man hittar någon som man funkar ihop med, eller någon som över huvud taget kan och vill åka när man själv vill.

– För mig har det även handlat om att ingen annan i min omgivning haft råd, eller velat spara sina semesterdagar till senare, eller ha velat för länge och resan har tagit slut. Då har jag själv blivit besviken, ledsen och ångrat att jag inte bokade resan på egen hand. Det har på något sätt drivit mig till att resa själv som utgångspunkt. Sen är jag personligen väldigt självständig och tycker om att resa och upptäcka saker, det är en slags frihet, säger Charlotte Lundquist.

Finns det några nackdelar med att resa ensam?

– Det många räds för med att resa solo är just att man blir väldigt ensam. Jag brukar säga att det blir vad man gör det till. Åk till ett resmål där du vet att det finns många turister eller likasinnade personer så blir du inte ensam. Visst kan det bli lite ensamt att äta sina middagar själv men samtidigt har det lärt mig mycket att bara kunna vara med mig själv och koppla av. Sen är det såklart tråkigt att inte ha någon att dela upplevelsen med. Det finns många gånger jag önskar att jag hade resesällskap med mig som också fick uppleva allt det fantastiska jag får vara med om!

Om du får spekulera, vad tror du det beror på att resebolagen ser att fler och fler ensamresor bokas?

– Vi lever i ett samhälle i dag där det är vanligt att vi är fler singlar än par. Trots det vill vi fortfarande ut och resa. Det har inte förändrats, snarare tvärtom, vi reser som aldrig förr! Alla behöver vi den där semestern och vitamindosen för att återfå energi att kunna arbeta igen, det är oerhört viktigt för både kroppen och själen. Jag tror att det framförallt handlar om hur samhället ser ut idag med att vi är mycket med självständiga och självgående och klarar oss bättre själva i dag än vad vi gjorde förr i tiden. Det har även blivit mer accepterat att resa solo och inget att skämmas för, därför tror jag att det har börjat öka, vilket jag tycker är toppen!

Reser du hellre själv än tillsammans?

– Både ja och nej. Nu är jag så van vid att resa solo att jag tycker det är skönt. Just nu föredrar jag att resa solo men till vissa specifika resmål vill jag gärna resa med någon, som exempelvis min bröllopsresa, den sparar jag!

Phi Phi island, Thailand

Charlotte Lundquist tipsar: Därför ska du resa ensam

Proffsresenären och resebloggerskan Charlotte Lundquist delar med sig av fem anledningar att resa utan sällskap.

 • Du kommer upptäcka vilken typ av person du är och vad du tycker om att göra på en resa. Oavsett om det är att gå ut och äta själv på en restaurang till att vandra i bergen ensam.
 • Att resa solo kommer få dig att vågaprata med främlingar. Jag har bett så många främlingar om hjälp under mina resor, med allt från att ta ett kort på mig till att visa vägen eller rent av guida mig runt i staden. Människor är mycket vänligare än vad du tror och det är fantastiskt härligt att få uppleva!
 • Du kommer lära dig att lita på dig själv och ta egna beslut i livet.
 • Du lär dig att bli mer självständig! Du kommer inse att du inte behöver dina vänner, din partner eller din familj för att göra saker.
 • Du lär dig mer om kulturen och din upplevelse när du reser solo. Du tar in mer information, lyssnar mer uppmärksamt, frågar mer och engagerar dig mer när du reser själv. Det finns ingen att fråga som pratar ditt språk och det är en utmaning i sig att lyssna och ta in all information själv.

Källa: Readyfortakeoff.se

Journalist: Andreas Granath

Koh Lanta, Thailand

Happy Travels!
//Charlotte

3 Comments

  • Charlotte Lundquist Reply

   Tack snälla! 🙂 Gott Nytt År till dig också!

 1. Pingback: On Instagram I Så här blev Januari och Februari 2018 - DISCOVERING THE PLANET

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.