I annonssamarbete med Ästad Vingård. 

Sinnenas Spa på Ästad Vingård i Halland

När jag besökte Ästad Vingård, som du kan läsa mer om i det här inlägget, besökte jag inte bara deras vingård och fick se hur produktionen av deras vin går till utan jag besökte även deras spa som kallas Sinnenas spa och vilken upplevelse det var! Helt klart det mest fantastiska spa jag varit med om hittills i Sverige! 🙂

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Sinnenas Spa

Sinnenas Spa på Ästad Vingård är en plats där intensiva upplevelser blandas med stillsamt lugn. Här utforskar man sin egen personliga avkoppling genom sina sinnen och de vackra omgivningarna. Där smaken av bokskogen blandas med doften från sjön, känslan av böljande virke och de rofyllda ljuden av eld.

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Sinnenas Spa plockar smaker, dofter, material, ljud och idéer från naturreservatet i närheten och är verkligen en helt fantastisk upplevelse jag aldrig tidigare varit med om! På Sinnenas Spa finns två stycken stora pooler, en utomhus och en inomhus som får kroppen att slappna av och själen att vakna till liv. I de kristallklara källvattensjöarna tar du ett dopp bland regnbågsforeller och kräftor, och i utomhuspoolen värmer du dig i 39°C året om. Eller kliv in i inomhusdelen, till bad- och duschmiljöer som inspirerats av deras naturliga omgivningar, vilket verkligen märks.

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Undervattensbastu

Jag har aldrig varit med om ett spa som har en undervattensbastu men det har Sinnenas Spa på Ästad Vingård. Gå igenom inomhusdelen i spa avdelningen och gå ut ur huvudbyggnaden. Där följer du stigen ner till en liten stuga med mossa på taket och där inne i stugan finns själva undervattensbastun med vedkamin och glasfönster så man ser när folk badar och simmar ovanför en. Så himla häftigt och är en utav de unika sakerna Ästad vingårds spa sticker ut med jämfört med andra spa.

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Tvagning

Det som gjorde Sinnenas Spa så speciellt också var att de hade en separat ingång där man börjar med att bli duschad från bägge sidorna på kroppen, bara upp till axlarna, som man går igenom. När man gått igenom den här duschen hittar du skrubbsalt som man skrubbar på kroppen för att bli len och ren.

När man skrubbat färdigt sig går man sen in till nästa ”station” där det finns flera olika duschstationer med duschhuvuden som man stannar till vid och spolar av sig allt skrubb-salt man har på kroppen. När du är klar med det går du vidare till en riktig stor dusch som kommer ovanifrån, från taket så man blir av med allt skrubb på hela kroppen om man missat någonstans. Den här ”tvagningsstationen” har jag heller aldrig sett på något spa i Sverige tidigare men det kanske finns?

Det var en rolig grej tycker jag och i dörren bredvid denna station finns en stor, fin bastu med utsikt över hela inomhus spat så man kan värma upp sig efter denna station.

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Spa reception

Inne i spat finns en reception där du även kan köpa lite snacks och dryck om man vill. Det går även att äta en lättare lunch här och sitta i deras lounge del med utsikt mot utomhuspoolen. Man får även ta med sig drycken till utomhuspoolen eller ner till undervattensbastun om man vill 🙂

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Exteriör och flera olika bastur

Hela Ästad Vingård är väldigt speciellt designat och det märks verkligen när man är här och går runt på spat för det är flera olika små stugor där det finns bastu, jacuzzi och andra typer av bad. Så himla häftigt ställe och så mycket att utforska! 🙂

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Dagspa

Du behöver inte övernatta på Ästad Vingård för att ta del av Sinennas Spa, det går att komma hit över dagen och utnyttja spat om man vill men jag rekommenderar verkligen att stanna här över natten också, helst två nätter för att hinna upptäcka allt som erbjuds på Ästad Vingård!

Ästad Vingård

Vårt spa paket

Det här ingick i vårt spa paket när vi besökte Ästad Vingård (förutom vinprovning och guidad rundvandring på vingården):

✓ Sinnenas Spa med lån av badrock, tofflor och handduk
✓ 4-rätters gårdsmeny på Restaurang Logen
✓ Övernattning i hotellrum
✓ Frukost

Paket & Priser

Ästad Vingård har många paket att välja på bland både spa, vandring och vinprovning och du hittar alla paket de erbjuder och priser HÄR. Glöm inte att Ästad Vingård har öppet året runt så du kan även komma hit i vinter eller höst också och njuta av spat som är helt fantastiskt!

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Ästad Vingård

Hoppas verkligen du kommer hit någon gång för jag var helt mållös över detta spa och kommer verkligen komma tillbaka hit igen! 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Här kan du läsa mer om min upplevelse på Ästad Vingård:

4 Comments

    • Charlotte Lundquist Reply

      Det var verkligen ett drömspa!! 😉

    • Charlotte Lundquist Reply

      Ja det var väldigt härligt! 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.