I reklamsamarbete med Thoresta Herrgård. 

Staycation på Thoresta Herrgård

Thoresta Herrgård är ett pittoreskt litet privatägt lyxhotell beläget i Bro nära Stockholm. Uppmärksam service, engagerat bemötande och fantastisk mat är utmärkande kännetecken för Thoresta Herrgård. Jag upplevde harmoni i hela kroppen när jag befann mig här och det var verkligen en trevlig vistelse med god mat, vacker interiör och mysiga hotellrum 🙂

Thoresta Herrgård

Thoresta Herrgård

Thoresta Herrgård är en naturskön herrgård som serverar mat i världsklass. De har en elegant bar och restaurang med terrass som är populärt att sitta på under sommarmånaderna eller vid soliga dagar även nu under hösten. Hotellet har även en trädgård, ett mysigt sällskapsrum samt mötes- och evenemangslokaler då många konferensgäster gärna kommer hit och konfererar. De erbjuder gratis parkering då du behöver komma hit med bil anser jag då det ligger i Bro (ca 30 minuter från Stockholm City) en bit in i skogen, förbi några ladugårdar med riktigt bra läge. 

Hela sommaren har de haft fullbokat med bröllopsgäster här då det är en poplär herrgård att ha sin bröllopsfest på och kan varmt rekommenderas!

Thoresta Herrgård

Thoresta Herrgård

Herrgårdsweekend

Herrgårdsweekend är ett mycket uppskattat inslag på Thoresta och jag förstår varför. Vi kom lagom till klockan 15.00 och checkade in på Thoresta Herrgård där vi fick ett par nycklar till vårt rum. I vårt paket som heter herrgårdsweekend ingår det ett glas champagne som man får välja när man vill ha det. Antingen i anslutning till att ni kommer eller senare. Vi valde att ta det senare, som en fördrink innan middagen.

Vi hängde en stund på rummet för att sen upptäcka Thorestas omgivning och deras spa avdelning Ören som ligger ca 800 meter från själva huvudbyggnaden. (Dock måste du boka tid om du vill använda spa:et och de kostrar även en extra slant) men det ligger fint beläget med utsikt över Mälaren.

Det här ingår i Herrgårdsweekendpaketet vi hade:

  • Ett glas champagne vid ankomst
  • En förstklassig 4-rätters middag
  • Logi i enkel-, dubbel- eller deluxerum
  • Herrgårdens frukostbuffé

Priser
Herrgårdsweekend med logi i dubbelrum: 2090 kr/person
Herrgårdsweekend med logi i dubbelrum superior 2290 kr/person
Herrgårdsweekend med logi i dubbelrum deluxe: 2390 kr/person

Thoresta Herrgård

Thoresta Herrgård

Rum 12 på Thoresta Herrgård

Värt att veta är att Thoresta Herrgård har 40 hotellrum, 33 dubbelrum och 7 enkelrum. Rummen är ljusa och rogivande, några är större och andra är mindre och de flesta av rummen ligger i deras röda flygel, precis intill herrgården. Det finns alltså inga rum i själva huvudbyggnaden där man checkar in och där man äter frukost och middag. Så här ser flygeln ut:

Thoresta Herrgård

Vi bodde i ett dubbelrum deluxe i rum 12 på markplan. Rummet var inrett i en elegant herrgårdsstil och vi hade en Kingsize säng (som var riktigt skön!), bubbelbadkar i badrummet och en egen liten uteplats med bord och stolar som var omringat av rosenbuskar. Jättemysigt!

Thoresta Herrgård

4 rätters middag

Middag serverades inne i huvudbyggnaden och var riktigt mysigt dekorerat. Vi började med ett glas champagne som ingick i vårt paket och satt i deras lounge först en stund innan vi satte oss till bords.

Därefter serverades middagen inne i salongen och bestod av två förrätter där den ena var ämnesgurka och andra rätten var rostad broccoli i olika varianter som faktiskt var riktigt gott (jag som inte gillar grönsaker så mycket tyckte det här var bra!) Till huvudrätt serverades vildand som var fantastiskt god och kan verkligen rekommenderas! Till efterrätt fick vi blåbär som var supergott! 🙂

Thoresta Herrgård

Thoresta Herrgård

Thoresta Herrgård

Jag tycker deras inredning är så mysig vilket gör herrgården till en charmig miljö att vistas i, tycker inte du det? 😉

Frukostbuffé

Morgonen efter serverades en riktigt mysig och god frukost i huvudbyggnaden med allt man kan tänka sig från varm mat till bröd och tillbehör. Även en våffelstation fanns det och ett extra stort plus var att de hade redan mätt upp smeten i varsina små karaffer så det inte blev kletigt och slaskigt, superbra!

Thoresta Herrgård

Thoresta Herrgård

Annat som är bra att veta om Thoresta Herrgård

På Thoresta Herrgård kan du även slappna av i deras konferens lounge en trappa upp i huvudbyggnad som är riktigt snyggt inrett samt om du vill basta eller gymma kan du göra det i annexet där de flesta hotellrummen finns. Bastun och gymmet hittar du en trappa upp.

Thoresta Herrgård

Har ni sett så ballt tidningsställ? Kanske inte lägger märke till sånt men just den här tyckte jag var riktigt häftig! I det röda huset här på bilderna nedan finns det en trappa upp en stor spelyta som kallas för aktivitetsrummet loftet och är till för den som vill koppla av med shuffelboard, biljard m.m.

Sammanfattning

Jag kan verkligen rekommendera att komma hit till Thoresta Herrgård för en mysigt get away weekend för romantiska par, fira någons födelsedag eller ha sin bröllopsfest här. De är inriktade på konferensgäster och det var ett gäng där samtidigt som oss men vi märkte aldrig av dem så pass stort är det här. Maten var verkligen fantastiskt god så är du intresserad av gourmetmiddag ska du verkligen komma hit! Jag åt vildand för första gången och det var över förväntan riktigt gott 🙂

Thoresta Herrgård

Blev du också sugen på att spendera en mysig weekend här på Thoresta Herrgård kan du spana in alla deras erbjudanden HÄR. Missa inte heller att de från och med sista helgen i november börjar med julbord, gud så trevligt! 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.