I betalt samarbete med Valle d´Aosta 

Tips på sevärdheter i Aosta, Valle d´Aosta, Italien

Vad ska man se och göra i staden Aosta som ligger i området Valle d´Aosta, i nordvästra Italien? Ja, det finns faktiskt en hel del historia och kultur att uppleva här så jag rekommenderar en heldag som turist att upptäcka denna fanatiskt vackra stad, en gömd liten pärla skulle jag kalla det 🙂

Aosta, Valle d´Aosta, Italien

Asota

Aosta är huvudort i regionen Aostadalen, nordvästra Italien och här finns massor med kulturella sevärdheter som jag nu vill dela med mig utav till dig som är intresserad att besöka denna charmiga stad eller planerar att göra det men inte vet vad exakt du ska se och göra här.

Teatro Romano

Här kan man vandra runt och få en ordentlig inblick i hur livet gestaltade sig på romartiden. Efter ett tag var blir man en del av områdets historia. Det spelas även en ljusshow på kvällarna, så är du här kvällstid, missa inte det!

Aosta, Valle d´Aosta, Italien

Strosa runt inne i Aostas gränder

Strosa runt bland butiker, restauranger, souveniraffärer och njut av bergen runt omkring dig i bakgrunden inne i gamla stan i Aosta. Slå dig ner på någon av alla mysiga restauranger för lunch eller varför inte en glass? 🙂

Aosta, Valle d´Aosta, Italien

Aosta Katedralen (Aosta Cathedral)

Aosta katedralen är en romersk-katolsk katedral som ligger mitt inne i staden Aosta och är byggd på 400-talet. Det går att gå in i katedralen och den är väldigt vacker. Dessutom är det ett museum under gjord som du behöver biljett till och här finner du två tunnlar som byggdes på den tiden.

Aosta, Valle d´Aosta, Italien

Aosta, Valle d´Aosta, Italien

Plaza Emile Chanoux (Rådhuset)

Rådhuset ligger mitt på ett stort torg omringat av flera restauranger och barer så det ska vara enkelt att vistas här. Det är en väldigt fin byggnad och det är mycket rent och städat runtomkring här på torget. På vintern anordnas det julmarknad här.

Aosta, Valle d´Aosta, Italien

Besök Klostret Collegiata dei Santi Pietro e Orso

Kollegialkyrkan Santi Pietro e Orso utgör, tillsammans med katedralen i Aosta, det viktigaste vittnesbördet om den heliga konstens historia i Aostadalen.

Aosta, Valle d´Aosta, Italien

Aymavilles slott

Ett annat slott som jag besökte och som var värt sitt besök är det nyöppnade slottet (efter en omfattande renovering  Aymavilles slott. Dess resa genom olika perioder är mycket intressant och det går att få guidad tur här för den som önskar, annars finns det skyltar på italienska, franska och engelska.

Aosta, Valle d´Aosta, Italien

Sammanfattning:

Jag gillade verkligen hur tillgängliga alla arkeologiska platser är här i Aosta och att det finns så mycket kulturella sevärdheter överhuvudtaget i Aosta förvånade mig på ett väldigt positivt sätt! Befinner du dig någonstans i Aostadalen tycker jag definitivt staden Aosta är värt ett dagsbesök, om inte annat kom hit för att äta en mysig lunch på torget 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.